عنوان پروپوزال: تعیین اثربخشی درمان شناختی- رفتاری بر علایم شناختی، رفتاری و هیجانی مبتلایان به فوبی اجتماعی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 19
اختلال اضطراب اجتماعی[1] که به عنوان فوبیای اجتماعی نیز شناخته می شود، اولین بار در اواخر سال های 1960 به عنوان یک تشخیص خاص و مستقل مطرح شد. مشخصه اصلی این اختلال، ترس مبالغه آمیز از موقیت های عملکردی اجتماعی در حضور افراد ناآشناست. مبتلایان به این اختلال از اینکه در موقعیت های اجتماعی دچار خجالت زدگی شده یا مورد ارزیابی منفی دیگران قرار گیرند، می هراسند. از میان موقعیت هایی که باعث اضطراب این افراد می شود می توان به صحبت کردن در جمع، گردهمایی اجتماعی، ملاقات افراد جدید، خوردن در جمع، ترس از مخالفت با دیگران و نگرانی در ارتباط با صحبت با مراجع قدرت اشاره کرد (بروین[2]، 2004).
طبق گزارشات، 3/13 درصد جمعیت جهان از فوبی اجتماعی در زندگی خود رنج می برند. این موضوع باعث می شود که فوبی اجتماعی در ردیف شایع ترین اختلالات روانشناختی قرار گیرد. فوبی اجتماعی معمولا در دوران بزرگسالی آغاز می شود و بیشترین میزان شیوع آن در میان جوانان سنین 18 تا 29 سالگی می باشد (بارلو و دوراند[3]، 2011).
درمان های روان شناختی و دارویی کارآمدی برای اختلال فوبی اجتماعی وجود دارد. در حال حاضر درمان انتخابی دارویی آن فنلزین[4] و درمان روان شناختی انتخابی برای این اختلال خصوصا نوع فراگیر آن، رفتار درمانی شناختی از طریق گروه درمانی می باشد (هیمبرگ[5]، 2002).
[1] – Social Anxiety
[2] – Browin
[3] – Barlow and Durand
[4] – Phenelzin
[5] – Heimberg
فهرست مطالب
بیان مسأله
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
سوابق مربوط
فرضیهها
اهداف تحقیق
درصورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهرهوران
جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق در چیست؟
روش کار
الف) نوع روش تحقیق
ب) روش گردآوری اطلاعات (میدانی، کتابخانهای و غیره)
پ) ابزار گردآوری اطلاعات
ت) روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
فهرست منابع و مآخذ (فارسی و غیر فارسی)