عنوان پروپوزال: اثر برخی ترکیبات بازدارندهی قهوهای شدن آنزیمی در حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری میوهی ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica)
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 23
میوهها منابع غنی از کربوهیدراتها، ویتامینها، آنتیاکسیدانها، پلیفنلها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی هستند. بررسیها نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطان، بیماریهای پوستی و سایر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد (برتازا و همکاران، 2003). ارزش غذایی بالای این محصولات میزان تقاضای آنها را در طی سالیان اخیر بین مصرف کنندگان افزایش داده و بستری را جهت توسعه اقتصادی فراهم نموده است (فالر و فیالو، 2010).
تولید میوههایی با کیفیت مطلوب از طریق اتخاذ تدابیر مدیریتی در حین فصل رشد امکانپذیر است اما یکی از مشکلات جدی در صنعت تولید محصولات باغی، حفظ کیفیت پس از برداشت آنهاست. واکنشهای متابولیکی در محصولات، پس از برداشت نیز ادامه پیدا میکند که میتواند شاخصههای کیفی آنها از جمله رنگ، طعم، عطر، ارزش غذایی و بافتشان را تحت تاثیر قرار داده و از بازارپسندی آنها بکاهد. این امر در مورد میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری که طبیعت فسادپذیرتری دارند بیشتر صدق میکند (فرناندو و همکاران، 2004).
تلفات پس از برداشت میتواند در هر نقطه از زنجیرهی تولید و بازاریابی رخ دهد و بسته به نوع محصول و محل تولید، بین 10 تا 50 درصد تخمین زده میشود (ماریا، 2007). زخمها و صدمات مکانیکی از مهمترین دلایل ضایعات در میوههاست و جلوگیری از ایجاد چنین آسیبهایی در زمان برداشت یا پس از آن میتواند در حفظ کیفیت محصولات تاثیرگذار باشد (کاپلینی و سپونیس، 1984). همچنین آگاهی از فیزیولوژی پس از برداشت محصولات باغی که عبارتست از مطالعهی فرآیندهای زیستی بافتهای گیاهی پس از جدا شدنشان از گیاه مادری، به همراه کاربرد تکنولوژیهای پس از برداشت و انواع تیمار فیزیکی و شیمیایی جهت به حداکثر رساندن خصوصیات کیفی بسیار حائز اهمیت است (ماریا، 2007). البته امروزه با افزایش سطح آگاهی مصرف کنندگان، عدم استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی در صنایع غذایی مورد تاکید قرار گرفته است، لذا لزوم بررسی و شناسایی مواد طبیعی و غیرسمی موثر در افزایش ماندگاری محصولات بیشتر احساس میشود (رابرت و همکاران، 2003).
فهرست مطالب
بیان مسأله و ضرورت
اهداف پژوهش
مرور منابع و پیشینه تحقیق
روش تحقیق
فهرست منابع و مأخذ مورد استفاده