عنوان پروپوزال: اثر آلودگی به انگل بر ترجیح حیوان به مصرف جاشیر در مقابل یونجه
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 44
در سیستمهای تولیدی حیوانات اهلی، آنتیبیوتیکها به طور معمول برای جلوگیری از بیماری و اختلالات متابولیکی، همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی به حیوانات تغذیه میشود. در سالهای اخیر، نگرانیهای عمومی در رابطه با استفاده بیش از اندازه آنتیبیوتیکها در تغذیه نشخوارکنندگان به علت احتمال مقاومت باکتریایی که ممکن است سلامتی انسان را به خطر بیندازد بیشتر شده است. در نتیجه تلاشهای قابلتوجهی در جهت توسعه جایگزینی برای آنتیبیوتیکها صورت پذیرفته و متابولیتهای ثانویه گیاهی به عنوان یکی از جایگزینهای مناسب آنتیبیوتیکها پیشنهاد شدهاند (والاس[1]، 2004).
گیاه دارویی جاشیر با نام Prangos ferulacea از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی در درمان بسیاری از بیماریها به کار برده شده و تحقیقات آزمایشگاهی متعددی خواص درمانی آن را اثبات کردهاند. (آلوبلن[2] وهمکاران، 1995؛ باسر[3] و هکاران،1996).
بررسیهای فیتو شیمیایی منجر به جداسازی و شناسایی انواعی از کومارینها، آلکالوئیدها، فلاونوئیدها و ترپینوئیدها در گونه های جنس پرانگوسشده است (آیرس[4] و همکاران، 1994). بررسی اسانس بخش هوایی و بذرهای گیاه جاشیر منجر به شناسایی 33 ترکیب در روغن بخش هوایی این گیاه شده است (رضوی، 2012). امیری (1386) 31 ترکیب از اندام هوایی و 18 ترکیب از اسانس بذر گیاه پرانگوس فرولاسیا[5] استخراج نمود که بتاپینن و 3-کارن مهمترین ترکیبات موجود در اسانس جاشیر بود.
با افزایش بی رویه جمعیت و نیاز روزافزون به مواد غذایی بخصوص مواد پروتئینی، بهرهبرداری هرچه بیشتر منابع با توجه دامی ضروری احساس میشود در راستای استفاده بیشتر و افزایش تولیدات دامی مبارزه با بیماریهای انگلی نقش بسزایی دارد و بیماریهای انگلی بخصوص بیماریهای کرمی یکی از عوامل مهم کاهش محصولات دامی (گوشت، شیر، پشم) می باشند. همچنین انگلها دام را مستعد ابتلا به بیماریهای عفونی و غیرعفونی میکنند. لذا اهمیت شناسایی بیماریهای انگلی و مبارزه با انگلها بر کسی پوشیده نیست.
[1]Wallas
[2] Ulubelen
[3] Baser
[4] Ayres
[5]Prangos ferulacea
فهرست مطالب
بیان مسأله و ضرورت
اهداف پژوهش
فرضیات یا سوالات پژوهش
مرور منابع و پیشینه تحقیق
جنبه جدید بودن و نوآوری تحقیق
روش تحقیق
فهرست منابع و مأخذ مورد استفاده