پاورپوینت درباره آلاینده های مواد غذائی

- پاورپوینت درباره آلاينده هاي مواد غذائي

پاورپوینت درباره آلاینده های مواد غذائی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

 

دسته بندی: Powerpoint

 

نوع فایلppt (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد اسلاید: 115 اسلاید

 قسمتی از متن فایل دانلودی

 

Food contaminants
الاینده های مواد غذایی

ترکیبات الاینده بطور خواسته ویا ناخواسته از محیط وارد مواد غذایی میشوند.

این ترکیبات وارد زنجیره غذایی موجودات زنده شده ودر نهایت سلامت انها را به خطر می اندازد و به

همین دلیل به انها الاینده گوییم.

این الاینده ها از منابع مختلفی وارد زنجیره غذایی میشوند که مهمترین انها عبارتند از:

1- الاینده های حاصل از سوختهای فسیلی – ازمایشات هسته ای – کارخانجات صنعتی (مانند انواع فلزات – دی اکسین ها – پلی امید هیدروکربنها و …)

2-الاینده هایی که در بسته بندی مواد غذایی استفاده میشود ووارد زنجیره غذایی میشود مانند

مونومرها – پلی مرها – پلاستی سایزرها – پلی کلرینیتد بی فنیل ها – شوینده ها و ضدعفونی کننده ها

3- الاینده های میکروبی نظیر مایکوتوکسینها و انتروتوکسینها

4- الاینده های کشاورزی مانند باقیمانده کودها – افت کشها – هورمونهای گیاهی

5-  مواد شیمیایی که در دامداریها و مرغداریها استفاده میشود و وارد زنجیره غذایی انسان میشود مانند داروها و مکمل های غذایی که در دامها استفاده میشود.

nToxicity assay
ارزیابی سمیت مواد

Acute toxicity: سمیت حاد

در این روش مطالعه سمیت حاد مورد ارزیابی قرار میگیرد و به دوزی که در 50% افراد تحت ازمایش منجر به مرگ و میر میشود دست میابیم.

Subacute toxicity: سمیت تحت حاد

در این بررسی به مدت 4 هفته به حیوان سم داده میشود و اثرات ان مورد ارزیابی .قرار میگیرد

Chronic toxicity: سمیت مزمن

در این نوع از مطالعه سم به مدت 6 ماه تا 2 سال به حیوان داده میشود و اثرات ان موردارزیابی قرار میگیرد.

nمهمترین سموم موجود در موادغذایی

1- فلزات سنگین

2- سموم حاصل از میکروبها

3-حشره کشها

4- داروهای دامی و مکمل های غذایی

5- پلی کلرینیتد بی فنیلPCBs5-

6- پلی امید هیدروکربنهاPAHs6-

7- شوینده ها و ضدعفونی کننده ها

8- نیتروزامینها

پلی کلرینیتد دی بنزودی اکسین(PCDD)9-

دی بنزوفوران(PCDF)

n
nMRL ( maximum residu levels)
n
nMRLبالاترین مقدارمجازباقیمانده سموم کشاورزی درماده غذایی است و مقادیر بیشترازآن غیرمجاز می باشد.
nبیشینه باقیمانده سموم درمواد غذایی درهرکشورباتوجه به نوع سموم مورداستفاده درمحصولات غذایی و همچنین میزان مصرف هرنوع ماده غذایی دران کشور مشخص می شود.
n
nMRL براساس mg/kg یا همان ppmبیان می شود.
nتوصیه شده درصیفی جاتMRL
nنیتراتها – نیتریتها – نیتروزامین ها

علاوه برکودهای نیتراته از نیتراتها  بعنوان مواد افزودنی به سوسیس و کالباس اضافه میشوند .  امینهای نوع دوم در بدن با نیتراتها و نیتریتها واکنش داده و نیتروزامین تولید میکنند.

نیتروزامین ونیتروزامیدها ترکیبات کارسینوژن قوی هستند

دی متیل نیتروزامین از نیتروزامینهای خیلی سمی است که به منظور مهار تولید ان باید از انتی اکسیدانتها استفاده شود.

بهترین راهکار کاهش افزودن این ترکیبات به موادغذایی و افزودن ویتامینهای سی و ای به مواد غذایی بعنوان انتی اکسیدانت میباشد

برای دانلود کلیک کنید