کتاب راهنمای پرورش جلبک دریایی

- کتاب راهنمای پرورش جلبک دریایی

کتاب راهنمای پرورش جلبک دریایی

آیا تا به حال به اهمیت و پرورش جلبک دریایی فکر کرده اید؟

آیا می دانستید جلبک دریایی جزو گیاهان بسیار ارزشمند است که در صنایع مختلف، تولید انواع محصولات آرایشی-بهداشتی، کشاورزی و دامپروری اهمیت و کاربرد فراوانی دارد؟

این گیاه از نظر اقتصادی بسیار ارزشمند و گران قیمت است. زیرا به دلیل نبود اطلاعات کافی راجع به کشت و پرورش آن، سطح زیر کشت آن در کشور بسیار اندک است.

با این کتاب آموزشی شما می توانید به یک شغل پرسود و درآمدزا قدم بگذارید.

جامع ترین و نایاب ترین مرجع پرورش جلبک دریایی به زبان فارسی

ارائه شده توسط گروه آموزشی اِستپ هِلپ

 

جلبک چیست؟

جلبکها جزء ساده ترین گیاهان دارای کلروفیل بشمار می آیند. جلبکها به زبان لاتین آلگی یا آلجی، به معنی علف دریایی نامیده می شوند. از خصوصیات مهم آنها نداشتن ریشه، ساقه و برگ است. به چنین ساختار ساده ای تال می گویند. سه تفاوت عمده بین جلبکها و گیاهان عالی وجود دارد. اولا جلبکها فاقد ریشه، ساقه و برگ هستند. ثانیا در اطراف اندامها یا ساختارهای زایشی جلبکها یاخته های محافظ وجود ندارد و ثالثا جنین در جلبکها دیده نمی شود.

جلبک های دریایی یکی از منابع ارزشمند می باشند که می توانند به عنوان غذای انسان و در بخش کشاورزی به عنوان علوفه و مکمل غذایی دام و طیور و آبزیان و کود مورد توجه قرار گیرند. این جلبکها همچنین در بخشهای صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارند که از جمله می توان به کاربرد آنها در تولید محصولات آرایشی، به عنوان منابع سوختی زیستی و در تصفیه فاضلاب ها اشاره نمود.

بر این اساس در کتاب حاضر سعی بر آن شده تا ضمن ارائه کلیاتی در مورد جلبک های دریایی، چگونگی پرورش یکی از این جلبک ها موسوم به “جلبک اکوما ” ارائه شود.

فرمت : PDF  |  تعداد صفحات : ۴۰  |  حجم فایل:  ۲.۵ مگابایت

اهمیت جلبکها

جلبکهای دریایی با ایجاد جایگاه مناسبی برای زیست بچه ماهیان، تغذیه و تولید مثل انواع آبزیان از نظر اکولوژیکی بسیار حائز اهمیت بوده و همچنین حدود ۴۰ درصد فتوسنتز دریایی توسط جلبک ها صورت می گیرد، که بدین طریق زنجیره اصلی تولید یا تولید اولیه را تشکیل می دهند.

جلبک به لحاظ دارا بودن پروتئین، مواد معدنی، ویتامین و اسیدهای چرب امگا سه ارزش تغذیه ای بسیاری دارند. مواد استخراجی جلبک ها نظیر آگار، اسید آلژنیک و کاراگینان اهمیت آنها را دو چندان کرده طوریکه، در صنایع نساجی، کاغذ سازی، رنگ سازی، علوم پزشکی و کشاورزی کاربرد فراوانی دارند. جلبک ها نقش مؤثری در تصفیه بیولوژیک پسابهای مزارع پرورش میگو نیز دارند.

 

کتاب پرورش جلبک دریایی برای چه افرادی قابل استفاده است؟

  • افرادی که به دنبال یک شغل پرسود با بازار فروش نامحدود هستند.
  • کشاورزان حاشیه رودخانه ها
  • کشاورزانی که در مجاورت سواحل زراعت می کنند.
  • پرورش دهندگان ماهی به صورت طبیعی و مصنوعی
  • دانشجویان رشته های کشاورزی و شیلات
  • مروجین و کارشناسان کشاورزی و آبزی پروری
  • و کلیه علاقه مندان به حوضه های کشاورزی، شیلات و آبزی پروری

 

 

فهرست مطالب کتاب

فصل اول : کلیات

مقدمه

جلبک چیست

اهمیت جلبک ها

فراوانی و پراکنش

معرفی جلبک های دریایی در جهان

برخی از کاربردهای جلبک دریایی
  • جلبک ها به عنوان غذای انسان

برخی جلبک های غذایی مهم

  • جلبک ها به عنوان علوفه و مکمل غذایی برای دام و طیور و آبزیان
  • استفاده از جلبک ها در کشاورزی

برخی از موارد استفاده از جلبک ها به عنوان کود

  • استفاده از جلبک ها در محصولات آرایشی
  • استفاده از جلبک ها به عنوان منبع سوخت
  • استفاده از جلبک ها در تصفیه فاضلاب

 

فصل دوم : پرورش جلبک دریایی اکوما

  • جلبک اکوما
  • برخی از کاربردهای جلبک اکوما
  • کشت جلبک اکوما
  1. درجه حرارت آب
  2. شوری آب
  3. نوع بستر
  4. شدت جریان آب
  5. نور خورشید
  6. عمق آب
  7. آلودگی آب
  • روش های کشت جلبک دریایی
  1. روش خطی ثابت
  2. روش کرجی یا شناور
  3. روش ردیف های طویل
  • مزایا و معایب این سه روش کشت
  • نگهداری از جلبک
  • آنچه به مزرعه آسیب می رساند
  1. دشمنان طبیعی
  2. بیماری ها
  3. آب و هوا

برای دانلود کلیک کنید