عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق عزت نفس ، عدالت سازمانی با سازگاری شغلی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 39
مهمترین عامل در نیل به اهداف هر سازمان،نیروی انسانی است و بی شک موفقیت و پیشرفت هر سازمان به نیروی انسانی آن بستگی دارد.از زمانی که کار،جایگاه مهمی را در زندگی افراد به خود اختصاص داده است نه تنها وضعیت جسمانی افراد بلکه روان آنها را متاثر می سازد.اگر سازمان ها دغدغه توسعه منابع انسانی و دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در بازار را دارند،برآوردن نیازهای کارمندان امری ضروری و مهم است(حسینی ،1392) .
یکی از عواملمربوطبهایجادهماهنگیدرکار،سازگاریشغلیاست . رضایت،محرکرفتارترمیموبازسازیاستونارضایتی،محرکرفتارسازگاراست . دربعضیجاها،عدمتطابقبیننیازهاییکشخصومزایایمحیطیچشمگیراستوشخصبالاجبارطریقسازگاریرادرپیشخواهدگرفت . سازگاریشغلیبرایادامهیاشتغالموفقیتآمیزعاملمهمیبهشمارمیرود . هرفردیانتظارداردکهاشتغالبهکارموردنظر،خشنودیوسلامتواعتباربرایفردتأمیننمایدونیازهایاولیهاشرابرطرفسازد (صادقیان ، 1388 ، ص51).
درزمینهسازششغلیتعاریف زیادیارائهشدهاست؛میتوانگفتسازششغلیترکیبومجموعهایازعواملروانیوغیرروانیاست (صادقیان ، 1388 ، ص51) .
سازگاری شغلی عبارت است از حالت سازگار و مساعد روانی فرد نسبت به شغل مورد نظرپس از اشتغال . سازگاری شغلی شامل شرح و توضیح رفتارهایی است که منجر به اجرای موثر و خوب وظایف مورد نیاز افراد و نگرش مثبت به سوی نقش کاری جدید می گردد ( حسینی ، 1392) .
سازگاری شغلی ترکیبی از مجموعه عوامل روانی و غیر روانی است. عواملی چون ارتباط متقابل با سایرین, دید مثبت نسبت به شغل, درآمد کافی و ارزشگذاری به کار باعث میشوند که فرد با شغلش سازگار گردد و به آن ادامه دهد ( گذل زاده ، 1385).
سازگاری شغلی عبارت است از اجرای درست وظایف و مسئولیت های شغلی در سطح محلی وملی در یک فرهنگ خاص(ارلی و انگ،2003،ص41) .
2-1-2 عوامل موثر بر سازگاری شغلی
1-پول: هر کارگر یا کارمند در قبال کاری که انجام می دهد باید به او پول داد اما این پول نباید شخصیت اورا پایین بیاورد و شخصیت کارمند مهمتر ازپولی است که به او می دهیم.
2-امنیت شغلی: یعنی کاری را که در دست دارد سالها ادامه خواهد داد.امنیت شغلی گاهی از پول هم مهمتر می شود زیرا شخص علاقه مند است که کارش دائمی باشد هرچند مزدش زیاد نباشد.همچنین امنیت شغلی است که افراد را به سمت کارهای دولتی می کشد.
3-شرایط مساعد کار:مردم دوست دارند که در محیط تمیز،آراسته، جالب و خوشایند کار کنند.
4-فرصت پیشرفت:یعنی فرصت پیشرفت همیشه وجود دارد و او می تواند با ایجاد شرایط لازم و روشن به درجات بالا ارتقاء یابد وپاداش بیشتری بگیرد.
5-روابط شخصی:مردم دوست دارند با افرادی کار کنند که بین آنها محبت وارتباط متقابل باشد در واقع هر کارمند دوست دارد که کارمند دیگر دوست مهربان او باشد و مورد محبت مدیرش باشد و همچنین مدیر به پیشرفت کارمندش توجه کند.
6-هماهنگی با استعداد شخص:شخص زمانی از کار خود لذت خواهد برد که با استعداد بدنی و عقلی او یکی باشد.
7- هماهنگی با رغبت: یعنی متناسب با علایق فرد باشد.
8- مهارت:مهارت عبارت است از میزان تبحری است که فرد در گذشته برای انجام کاری به طور موفقیت آمیز کسب کرده باشد.
9- عدم تبعیض بین کارمندان ( حسینی ،1392).
فهرست مطالب
سازگاری شغلی
عوامل موثر بر سازگاری شغلی
نظریه های سازگاری شغلی
عدالت سازمانی
ابعاد عدالت سازمانی
نظریه عدالت سازمانی
عزت نفس
ابعاد و زمینه های عزت نفس
نظریه عزت نفس
پیشینه پژوهش
پژوهش های داخلی
پژوهش های خارجی
منابع