مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودکشی و ویژگی‌های شخصیتی

دانلود فایل

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودکشی و ویژگی‌های شخصیتی

 

فرمت فایل: Word

تعداد صفحات: 57

 

رشد و گسترش آسیب­های اجتماعی و روانی در جوامعی که حالتی انتقالی را طی می­کنند امری گریزناپذیر است. شکی نیست که جامعه ایران امروز در حال طی دوران گذار است. این گذار که آن را از مرحله سنت به مدرنیته می نامند با مسایل و مشکلات خاص اجتماعی و فرهنگی توأم است (معاونت امور فرهنگی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور،1380). آسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه ی محل فعالیت کنشگران قرار نمی گیرد و از نتیجه بلامانع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی رو به رو می گردد ( عبداللهی، 1383).

خودکشی و اقدام به خودکشی یکی از رفتارهای ضد اجتماعی و یک آسیب اجتماعی به شمار می آید این پدیده سالیان دراز از روابط عشیره ای و صنعتی تا روابط پیچیده شهر های امروزی و دنیای صنعتی گریبان گیر بشریت بوده است. خودکشی را می توان تهدیدی برای سلامت عموم جامعه دانست واقعیت دردناکی که در ورای این موضوع نهفته است ضربه عمیقی است که بر پیکر خانواده و جامعه وارد می کند در واقع بار سنگین زیان های مادی و معنوی (انسانی) این پدیده را به هیچ عنوان نمی شود نادیده گرفت . طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی( who) [1]سالانه تقریبا یک میلیون نفر در سراسر جهان به علت خودکشی فوت می کنند و تا 10 تا 20 برابر اقدام به خودکشی می­کنند. ایران نیز با نرخ خودکشی 7/3 در هر صد هزار نفر، رتبه 158 جهان را در سال 2011 از سوی سازمان بهداشت جهانی به خود اختصاص داده است (سازمان بهداشت جهانی، 2011).

به طور کلی در زمینه سبب شناسی خودکشی می­توان به عواملی مانند اختلال­های روانپزشکی و عوامل روانی- اجتماعی و زیست­شناختی اشاره کرد (سادوک[2] و سادوک3، 2003).

 

[1]- World Health Organization

[2] – Sadock

3- Sadock

 

فهرست مطالب

تعریف خودکشی

افکار خودکشی

اقدام به خودکشی

تاریخچه مربوط به خودکشی

نشانه‌های هشدار دهنده در خودکشی

علل خودکشی

علل خودکشی در ایران

نظریه­های خودکشی

نظریه­های روان تحلیلگری

نظریه رفتاری

نظریه شناختی

نظریه یادگیری

نظریه جامعه شناختی

شخصیت

اصطلاحات معادل شخصیت

دیدگاه‌هایی درباره شخصیت

دیدگاه روانکاوی

دیدگاه پدیدارشناختی

رویکرد شناختی

دیدگاه انسان‌گرایی

دیدگاه یادگیری یا رویکرد رفتاری

رویکرد یادگیری اجتماعی

دیدگاه پردازش اطلاعات

دیدگاه صفات

مدل پنج عاملی شخصیت

پیشینه تاریخی مدل پنج عاملی شخصیت

چشم اندازی نظری به الگوی پنج عاملی

ابعاد شخصیت در الگوی پنج عاملی

پیشینه شناسی عاملها در سایر الگوهای شخصیت

پیشینه­ی پژوهشی

پیشینه­ی خارجی

پیشینه­ی داخلی

منابع

دانلود فایل