پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تئوری رفتار مصرف کننده در اقتصاد در 112 اسلاید
اقتصاد یا ترازمان به یک نظام اقتصادی در یک یا چند منطقه جغرافیایی یا سیاسی خاص اطلاق میشود و در برگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور میباشد. یک اقتصاد مجموع کل ارزش معاملات میان فعالان اقتصادی نظیر افراد، گروهها، سازمانها و حتی ملتهاست.
اقتصاد برآیندِ کلیه فرایندهایی است که فرهنگ،ارزش، آموزش، تکامل تکنولوژیکی، تاریخ، سازمان اجتماعی، ساختار سیاسی، سیستمهای قانونی، جغرافیا و همین طور مواهبِ طبیعی را دربر میگیرد.این عوامل زمینه، محتوا و شرایطی را تعیین میکند که یک اقتصاد در آن عمل میکند. برخی فرهنگها اقتصادهای مولدتری را به وجود میآورند و لذا ارزش یاGDP بیشتری را تولید میکنند.
فرهنگِ لغتِ آکسفورد اقتصاد را این گونه تعریف کردهاست:ارتباط میانِ تولید، تجارت و عرضه پول، در یک کشور یا منطقه مشخص. در تعریفی دیگرِ اقتصاد، مجموعه بزرگی از فعالیتهای به هم مرتبطِ تولیدی و مصرفی دانسته شده که به تعیینِ چگونگی تخصیصِ منابع کم یاب کمک میرسانَند. اقتصاد همچنین به صورت «شبکهای از تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و مصرفکنندگان کالاها و خدمات در یک مکان، منطقه یا کشور» تعریف شدهاست.
امروزه، طیفی وسیعی از حوزههایِ مختلف علوم اجتماعی از جامعهشناسی (جامعهشناسی اقتصادی) و تاریخ (تاریخ اقتصادی) گرفته تا انسانشناسی (انسانشناسی اقتصادی) و جغرافیا (جغرافیای اقتصادی) به بررّسی و تجزیه و تحلیلِ جنبههایِ مختلفِ اقتصادیِ حیاتِ جمعیِ انسانها میپردازد.
فهرست مطالب:
عوامل تعیین کننده انتخاب مصرف کننده
فروض اساسی نظریه رفتار مصرف کننده
ویژگیهای الگوی رجحان مصرف کننده
مطلوبیت عددی
مطلوبیت ترتیبی
مطلوبیت نهایی
منحنی های بی تفاوتی
ویژگیهای منحنی بی تفاوتی
نرخ نهائی جانشینی
روش مطلوبیت نهائی
خطوط بودجه
انتقال خط بودجه
حداکثر نمودن مطلوبیت
عدم مصرف از کالائی
نقشه های رجحان غیرعادی
بررسی اثرات تغییر درآمد و تغییر قیمت کالا بر تقاضا
تغییرات درآمد پولی
منحنی انگل و کشش درآمدی
کالاهای عادی و پست
منحنی های تقاضا
منحنی های قیمت – مصرف
ترسیم منحنی های تقاضا از طریق منحنی های قیمت – مصرف
کشش تقاضا و منحنی قیمت – مصرف
اثرات جانشینی و درآمدی
چرا منحنی تقاضا نزولی است؟
اثر واقعی تورم
شاخص قیمتی مصرف کننده
شاخص لاسپیرز
انتخاب کار – فراغت
مثال کاربردی
و…