دانلود مقاله درباره زانوی عقب رفته

- دانلود مقاله درباره زانوی عقب رفته

دانلود مقاله درباره زانوی عقب رفته

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه :11

 

بخشی از متن مقاله

زانوی عقب رفته:
Genu Recurvatum
Knee Deformity (hyperexsion)
زانوی عقب رفته به باز شدن بیش ازحد طبیعی اطلاق می گردد« بیش از 180 درجه»
Back Knee
انواع زانوی عقب رفته:
1. فیزیولوژیک: درحالت ایستاده و معمولی و راه رفتن قابل مشاهده نیست،فقط می تواند آن را در هر زمان به سمت عقب سوق دهد.
2. پاتولوژیک:یک نوع بیماری است،که زانو در زمان راه رفتن پس زده می شود،زمان ایستادن فرو رفته است.
علل زانوی عقب رفته:
1. یکی از شایع ترین،شلی مفصل یا شلی رباط ها« ارثی است» نرمی با شل بودن فرق دارد.
Joint Laxity یاJoint Ligament Laxity.
2. کوتاهی عضله چهار سر ران « پا را به سمت جلو می کشد» همسترینگ قدرت کشش به سمت عقب را ندارد.
3. قوی بودن عضله چهار سر ران « چون تعادل بر قرار نشده»آگونیست و آنتاگونیست،قوی بودن پا را به سمت جلو پرتاب می کند.
4. ضعف عضله چهار سر ران فرد دست خود را روی زانو می گذارد« مرکزثقل» را به سمت جلومی اندازد.
5. راه رفتن روی پنجه پا ( فلج مغزی) تعداد کمی کنترل ندارند،زانو به سمت عقب می رود.
6. راه رفتن روی پاشنه کش آمدن پشت پا.
7. پارگی رباط متقاطع قدامی
ACL .
چون اکثرا به صورت خفیف است دیده نمی شود
عوارض زانوی عقب رفته:
1. افزایش فشار بر واحدسطح« توضیح وزن در سطح کم»،آرتروز زود رس،سائیدگی کشکک زیر استخوان ران، درد در پشت زانو«کشش کپسول مفصلی وعضلات » و رباط اتفاق می افتد.
2. درد در پشت زانو و جلو زانو«کشیده شدن عضلات درپشت» افزایش طول همسترینگ«ضعف عضلانی»که آن را
Stretch Weakens ضعف ناشی از کشش.
تشخیص زانوی عقب رفته:
1. فرد طاق باز خوابیده پاشنه را گرفته روی آن دست می کشیم« تشخیص علمی نیست».
2. اندازه گیری با گونیامتر.
حرکات اصلاحی:
زانوی عقب رفته را به راحتی نمی توان اصلاح نمود!
1. برای افرادی که دارای زانوی برآمده ضعیف از پشت می باشند کفش پاشنه دار توصیه می گردد« چون ساق پا را به سمت جلو متمایل می سازد»،این حالت برای زانوی عقب رفته مثمرثمر می باشد.
2. برای افرادی که دارای زانوی برآمده شدید از پشت می باشند: چون در عضلات همسترینگ ضعف وجود دارد،باید آن را تقویت نمود،در مرحله اول باید طول عضله را به حالت اولیه برگردانید،بعداً آن را تقویت نمود،گچ گرفتن زانو برای کوتاهی آن است.
3. استفاده از برس زانو: چون اجازه حرکت بیشتر از 18 درجه به عقب را نمی دهد برای زانوی عقب رفته مناسب است. (
Knee Cage)
4. اگر پارگی
ACL باشد باید عضلات همسترینگ را تقویت نمود.
5. درصورت کوتاهی نیز این عضلات« همسترینگ» را باید تقویت نمود.
عارضه یا ناهنجاری دیگری از زانو به نام ,
Hall- Mark Deformity Wind Sweptیکی ضربدری،یکی پرانتزی « مثل جارو زدن است».

ورزشهای زانو :

1-3 تمرینها با پای کشیده
1- محکم کردن زانوبنشینید و پاها را مقابل خود دراز کنید . زانوی خود را هر چه محکم راست کنید ، آن رابه زمین فشار دهید و همزمان پا را از مچ به سمت خود بکشید . زانو را تا پنج شماره راست نگه دارید ، سپس آن را کاملا شل کنید ( سه بار در روز هر بار ده مرتبه (.
محکم کردن زانو را در حالت ایستاده یا نشسته می توانید انجام دهید ، بنابراین باید این تمرین را در فعالیتهای روزمره خود بگنجانید مثلاً هنگامی که برای مدتی طولانی نشسته اید به دفعات زانوی خود را راست کنید .
2-  محکم کردن زانو با حمایت پاشنه ـ بنشینید و پاها را در مقابل خود دراز کنید . جسمی ( مانند حوله أی تا شده یا یک تکه چوب به ارتفاع پنج سانتیمتر ) را زیر پاشنه خود قرار دهید ، عضلات ران را سفت کنید و انگشتان را از مچ پا به سمت خود بکشید تا ده بشمارید سپس عضلات را شل کنید و این تمرین را حداقل دو بار در روز و هر بــار ده مرتبه انجام دهید .
3- بالا بردن پا در وضعیت کشیده ـ بنشینید و پاها را راست کنید . در حالی که زانو را در وضعیت کشیده قفل کرده اید ، پای آسیب دیده را بالا ببرید ، سپس تا نزدیکی زمین پایین بیاورید این تمرین را بصورت متوالی و سریع ده بار انجام دهید و سعی کنید به سی بار برسانید .
4- بنشینید و پاهای خود را راست کنید . وزنه ای روی مچ پا قرار دهید ،‌ پاها را در همان حالت راست بودن بالا ببرید و سپس به آرامی پایین بیاورید . برای شروع ، وزنه نباید از یک کیلوگرم بیشتر باشد وزنه را بتدریج سنگین تر کنید . مراقب باشید که زانو در وضعیت کشیده باشد . تمرین را با پنج بار شروع کنید و بتدریج به پنج ســـری ده تایی برسانید .
5- چرخش مفصل ران ـ بنشینید و مفصل پاهای خود را راست کنید . در حالی که زانو را در همان وضعیت کشیده قفل کرده اید پا را بالا ببرید و دایره هایی را با پای خود در فضا بسرعت رسم کنید و آن را به سه سری ده تایی برسانید . این تمرین را به سه سری ده تایی برسانید . این تمرین را با افزودن وزنه به مچ پا انجام دهید .
6- الفبا ـ بنشینید و پاها را راست کنید ، در حالی که زانو را صاف نگه داشته اید پا را بالا ببرید و بدون توقف حروف الفبا را در فضا « بنویسید » وقتی این تمرین برایتان آسان شد ، آن را با افزودن وزنه بهمچ پا ادامه دهید .
7- بنشینید و پاها را راست کنید . در حالی که زانو را در وضعیت کشیده قفل کرده اید ، پا را بالا ببرید‌ به صورت عرضی آن را به یک سو ببرید و به آرامی به سمت مرکز برگردانید و آن گاه به نرمی پایین بیاورید . این حرکت را با هر پا پنج بار تکرار کنید و به تدریج به سه سری ده تایی برسانید ؛‌ سپس این تمرین را با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید .
8- دور کردن مفصل ران ـ به پهلو بخوابید به نحوی که پای آسیب دیده بالا قرار گیرد . زانو را راست نگه دارید و پا را از زانو بالا ببرید ، تا سه بشمارید و سپس به آرامی پایین بیاورید . با پنج بار شروع کنید ، بتدریج تعداد تمرین به سه سری ده تایی برسانید و سپس با افزودن وزنه به مچ پا آن را ادامه دهید .
9- بالا بردن پا در وضعیت دمر ـ روی شکم بخوابید . زانو را راست نگه دارید و پا را از عقب کمی بالا ببرید . این وضعیت را تا سه شماره حفظ کنید ، سپس بتدریج پا را پایین بیاورید . تمرین را با هر پا پنج بار انجام دهید ، بتدریج آن را به سه سری ده تایی برسانید و سپس با افزودن وزنه به مچ پا ادامه دهید .
2-3 تمر ینـهای حرکـتی برای خـم کردن زانـو
1- روی میز یا صندلی بلندی بنشینید و پای آسیب دیده را مقابل خود راست کنید و روی پای سالم بیندازید .
پای سالم را به آرامی خم کنید تا آنجا که به آخرین حد دامنه حرکتی زانوی آسیب دیده برسد .این وضعیت را تا پنج شماره حفظ کنید ، سپس هر دو زانو را راست نمایید ( ده بار(.
2- روی میزیا صندلی بلندی بنشینید و به کمک پای سالم خود ، پای آسیب دیده را حمایت کنید . به آرامی بگذارید زانو هایتان تا رسیدن به آخرین حد دامنه حرکتی زانوی آسیب دیده خم شود ، زانو ها را بیست بار در این نقطه به جلو و عقب تکان دهید. ( ده بار تکرار کنید (
3- روی میز یا صندلی بلندی بنشینید و پا ها را شل کنید . پای سالم را روی قسمت فوقانی پای آسیب دیده قرار دهید . با پای سالم خود به آرامی به سمت پایین فشار دهید به نحوی که زانوی آسیب دیده تا آخرین حد دامنه حرکتی خود خم شود ، آن گاه پاهای خود را کمی تکان دهید تا اینکه احساس کنید زانویتان بتدریج بیشتر خم می شود ) ده بار تکرار کنید (
4- روی شکم دراز بکشید و پاشنه پای سالم خود را در جلو ساق پای آسیب دیده قرار دهید . پای سالم رابه عقب ببرید تا زانو هایتان خم شوند ،‌ پاشنه های پا را با حرکتی موزون و رو به پایین به نشیمنگاه فشار دهید. ( ده بار تکرار کنید )
5- به پشت بخوابید و زانوی آسیب دیده را به سمت قفسه سینه خم کنید . با گذاشتن دستها روی قسمت فوقانی ساق و با حرکتی رو به پایین ، زانوی خود را به طرف قفسه سینه بکشید تا اینکه حس کنیـــد زانویتان بتدریج خم می شود.

 ده بار تکرار کنید
6- روی شکم دراز بکشید و زانوی آسیب دیده را خم کنید . پا را بگیرید و به سمت نشیمنگاه بکشید ، هنگامی که به آخرین حد خم شدن زانو رسیدید ، این وضعیت را تا ده شماره حفظ کنید . به آرامی عضلات را شل کنید ؛‌ این تمرین را پنج بار تکرار

نمایید .
7- روی صندلی بنشینید و زانوی آسیب دیده را تا حد امکان خم کنید و پا را روی زمین قرار دهید . در حالی که پاشنه روی زمین نگه داشته شده است انگشتان را شش مرتبه به داخل و خارج بچرخانید تا زانو کمی بچرخد . سپس زانوی خود را کمی بیشتر خم نمایید . این تمرین را سه بار تکرار کنید .
8- روی پای سالم بایستید و زانوی آسیب دیده را روی صندلی قرار دهید ( برای راحت بودن ، بالشی زیر زانو بگذارید ) طوری بایستید که گویی روی صندلی زانو زده اید . به آرامی نشیمنگاه خود را به سمت پاشنه پا ببرید تا زانو خم شود. ( ده بار تکرار کنید)
9- با دو دست خود میله افقی یا تکیه گاهی را که همتراز با شانه های شماست بگیرید ،‌ با حرکتی رو به پایین زانو ها را به آرامی خم کنید و تا حد ممکن چمباته بزنید . سپس پاها را راست کنید و این حرکت چمباته ای را پنج بار تکرار نمایید ( در صورت امکان این تمرین را در مقابل آینه انجام دهید تا متوجه شوید وزن شما تنها روی زانوی سالم منتقل نمی شود .

*** متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است ***

برای دانلود کلیک کنید