پاورپوینت کامل و جامع با عنوان دستگاه های عصبی و مترشحه داخلی در 29 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان دستگاه های عصبی و مترشحه داخلی در 29 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان دستگاه های عصبی و مترشحه داخلی در 29 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

دستگاه عصبی یا سیستم عصبی (Nervous System) در بدن جانوران به هماهنگی فعالیت‌های ماهیچه‌ها می‌پردازد و بر اعضای گوناگون بدن نظارت می‌کند و باعث ایجاد و توقّف ورودی‌های مربوط به حواس مختلف می‌شود. وظیفه کنترل اعمال بدن بر عهدهٔ دو سامانهٔ عصبی و غده‌ای درونی می‌باشد، که از این میان، سامانهٔ عصبی، از یاخته‌های عصبی و یاخته‌های کمکی تشکیل شده‌است.

به این ترتیب دستگاه عصبی، با ساختار و کار ویژه‌ای که دارد، در جهت ایجاد هماهنگی بین اعمال سلول‌ها و اندام‌های مختلف بدن تمایز و تکامل یافته‌است. خواص ویژهٔ آن عبارت‌اند از تأثیرپذیری نسبت به محرک‌های خارجی، ایجاد یک جریان عصبی که نمایانگر تأثیر محرک است، هدایت جریان عصبی از یک نقطهٔ دستگاه به نقطهٔ دیگر و سرانجام انتقال آن از یک واحد عصبی به یک واحد دیگر.

سامانهٔ عصبی سه وظیفه اصلی دارد: دریافت پیام‌های حواس، ترکیب داده‌ها و اعمال حرکات. این فعالیت‌های عصبی به‌طور کلی در دو جهت انجام می‌گیرند: تنظیم فعالیت‌های درونی بدن و تنظیم موقعیت جانور نسبت به محیط اطراف. البته در اغلب موارد، هر دو نوع تنظیم عصبی داخلی و خارجی با هم کار می‌کنند.دریافت حواس هنگامی اتفاق می‌افتد که بدن از راه نورون‌ها، گلیا و سیناپس‌ها به گردآوری اطلاعات و داده‌ها می‌پردازد. دستگاه عصبی از سلول‌های عصبی قابل تحریک و سیناپس‌هایی پایه‌ریزی می‌گردد که سلول‌ها را به یکدیگر یا به مراکز سراسری یا به دیگر نورون‌ها متصل می‌کنند. کارکرد این نورون‌ها بر پایه تحریک و بازدارندگی است. روش ارتباط میان سلول‌های عصبی است که تعیین‌کننده کارکرد آن‌ها می‌باشد.

رشته‌های عصبی آوران محرک‌های عصبی را از گیرنده‌های حسی به مغز و نخاع هدایت می‌کنند. پردازش اطلاعات در نهایت با ترکیب داده‌ها و فقط درمغز صورت می‌پذیرد. پس از پردازش اطلاعات درمغز، فرمان‌های عصبی از طریق مغز و نخاع به ماهیچه‌ها و اندام‌ها هدایت می‌شوند که به این فرایند اعمال حرکت گفته می‌شود. سلول‌های گلیا داخل بافت عصبی یافت می‌شوند و قابل تحریک نیستند.

 

فهرست مطالب:

پیدایش دستگاه عصبی

ساختار بافت عصبی

ساختمان نورون

تقسیم بندی دستگاه عصبی

دستگاه عصبی مرکزی

دستگاه عصبی محیطی

پرده مننژ و قسمتهای مختلف آن

مایع مغزی نخاعی

وظایف مایع مغزی نخاعی

نخاع

ساختمان داخلی نخاع

چگونگی تشکیل شبکه های عصبی و انواع آن

ساقه مغز و قسمتهای مختلف آن

مخچه و پایکهای آن

ساختمان مخچه

مغز قدامی و قسمتهای آن

تشکیلات اطراف بطن سوم

نیمکره های مخ

ساختمان داخلی نیمکره های مخ

محل اتصال دو نیمکره مخ

خصوصیات اعصاب مغزی

دستگاه عصبی خودکار

ساختار دستگاه عصبی سمپاتیک

ساختار دستگاه عصبی پاراسمپاتیک

ساختار دستگاه غدد مترشحه داخلی

و…

برای دانلود کلیک کنید