تحقیق درباره سندرم کمپارتمان
↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:10
قسمتی از متن فایل دانلودی:
سندرم کمپارتمان
سندرم کمپارتمان زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی بافتی در عضلات کمتر از مقدار لازم برای زنده ماده ندن بافت باشد . بیمار از درد عمیق ، ضرباندر و غیر قابل کنترل که حتی به وسیله مخدرها نیزتسکین نمی یابد ، شکایت می کند این درد می تواند در اثر یکی از عوامل زیر باشد :
1) کاهش اندازه کمپارتمان عضله و سفت شدن آن ناشی از وجود گچ یا پانسمان محدود کننده .
2) افزایش محتوای کمپارتمان عضله در اثر ادم یا خونریزی توأم با مشکلات مختلف (مثل شکستگی ، تصادف ) ، بیشترین قسمتهای گرفتار شامل عضلات ساعد و پا می باشند . فشار در یک کمپارتمان عضلانی می تواند آنقدر بالا برود که خون رسانی عضله را کاهش داده و سبب آنوکس و نکروز اعصاب و عضلات شود . اگر وضعیت آنوکس بیش از 6 ساعت طول بکشد ، عملکرد عضوی به صورت دائمی آسیب می بیند .
بررسی و یافته های تشخیص :
بررسی مکرر عملکرد – عروقی پس از شکستگی ضروری است . گردش خون محیطی با بررسی رنگ ، درجه حرارت ، زمان پر شدن مویرگی ، تورم و نبض ها ، ارزیابی می شود . تورم (ادم ) خونرسانی بافتی را کاهش می دهد ، سیانوزشدن بستر ناخن های (آبی تیره شدن ناخن ) احتقان وریدی را پیشنهاد می کند . انگشتان سرد و رنگ پریده در دست وپا اختلال در خونرسانی شریانی را پیشنهاد می کند زمان پر شدن مویرگی در بستر ناخن ها ، طولانی می شود .(بیش از 3 ثانیه )ادم ممکن است وجود نبض های شریانی را پنهان کند ممکن است برای تشخیص نبض از اولتراسوند داپلرد استفاده شود . از بین رفتن نبض ، علامت انسداد شریان است نه سندرم کمپارتمان ، زیرا فشار بافتی در صورتی می تواند موجب انسداد شریان شود که فشار خون سیستولیک به اندازه کافی بالا برود .
از بیمار خواسته می شود که انگشتان دست و پای خود را که دیستال به محل مشکل هستند حرکت دهد ، ممکن است برای اجتناب از درد که علامت اصلی ایسکمی عصبی است ، بیمار حرکت را محدود کرده و ضعف حرکتی پیش بیاید ، عدم حرکت (فلج ) آسیب عصبی را پیشنهاد می کند . فقایص حسی عبارتند از : بیحسی ، عدم تسکین درد و کاهش حس .
پارستز (حس سوزش یا گزگز ) و کرختی در طول عصب مبتلا ، از علائم اولیه درگیر ی عصبی می باشند . با پیشرفت این وضعیت بیماراز درد عمیق ، ضرباندار و غیر قابل کنترل که بسیار بیشتر از حد مورد انتظاراست و به وسیله مخدرها نیز کنترل نمی شود ، شکایت می کند کشش انفعالی عضله موجب درد حاد می شود ، با تداوم ایسکمی عصبی و ادم بیمار حالت کاهش حس و سپس عدم حس را تجربه می کند لمس عضله اگر ممکن باشد ، تورم و سفتی آنرا آشکار می سازد . فشار بافتی واقعی را می توان با قرار دادن سوزن پر از مایع یا کاتتر ، در کمپارتمان عضله اندازه گیری کرد ، با استفاده از یک دستگاه مولد فشار ، فشار بافتی کنترل می گردد (فشار نرمال mmhg 8 یا کمتر است ) .
و…