پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

- پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات

این محصول در قالب پاورپوینت (power point) و قابل ویرایش در 87 اسلاید تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این پاورپوینت و اطمینان از خرید، مطالب چند اسلاید آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.

لینک دانلود پایین صفحه

 

 

شیمی و فناوری غلات

—قوت غالب
◦50 درصد کربوهیدرات
◦یک سوم پروتئین و تا 85 درصد کالری
◦50 تا 60 درصد ویتامین های گروه B
— از نظر منشا: علفهای وحشی
◦جو Hordeum vulgre سابقه 5000 ساله
گندم در نواحی معتدل مانند اوراسیا
(Triticum monoccum) Einkorn 7 جفت کروموزوم (دی پلوئید) 
(T.dicoccum) Emmer 14 جفت کروموزوم  (تترا پلوئید)
T.aestivum 21 جفت کروموروم (هگزا پلوئید)
ارقام دیگر گندم:
Spelt , Emmer, Kamut 
–نوعی Emmer  به نام Durum
—برنج Oryza sativa))
ذرت (Zea mays
5000 سال قبل در نواحی استوایی و جنوب شرقی آسیا
—ارزن (Eragostoideae panicoideae)
Eragrostis tof دارای اهمیت بالا
سورگوم ((Surghum bicolor
از زیر خانواده Andropogonideae
—چاودار(Secale cereale)
جو دوسر یا یولاف (Avena Sativa)
دو مورد اخیر غلات ثانویه، سازگار با آب و هوای مناطق شمالی و سرد
خود رو و بعدها کشت شده
— تریتیکاله از تلاقی گندم و چاودار
—از نظر ساختمانی:
◦میوه تک دانه و خشک بنام cariopsis
◦ Kernel یا grain
— کاریوپسیس شامل پوشش میوه fruit coat یا پریکارپ
◦   دانه را احاطه کرده به پوشش دانه seed coat متصل است
— دانه شامل: جوانه  embryo و اندوسپرم  endosperm, و پوشش دانه
—کاریوپسیس غلات در فرم تغییر شکل یافته برگ غلات:
◦کاه و پوشال
◦در جو و جو دوسر و برنج کاملا متصل به کاریوپسیس (hullیا  (husk
◦در سایر غلات مانند گندم براحتی جدا می شود
—کاریوپسیس گندم:
◦8 میلی متر طول و 35 میلی گرم وزن
◦قسمت پشتی ماهی پشت و در سوی دیگر دارای شیار crease
–شیار مقابل جوانه و سراسر دانه تقریبا در مرکز آن
–شیار مشکلات بهداشتی دارد مثلا رشد کپک و وجود گرد و غبار
–پریکارپ دانه شامل دو قسمت داخلی و خارجی (بال زنبوری)
–لایه الورون، معمولا به ضخامت یا سلول کل اندوسپرم و جوانه را در بر گرفته، خارجی ترین قسمت اندوسپرم
–الورون فاقد نشاسته ولی غنی از املاح، پروتئین، چربی و ویتامین ها
–همراه با پریکارپ و پوشش دانه سبوس را تشکیل می دهد
◦جنین یا جوانه 2/5 تا 3/5 درصد وزن دانه
–دارای محور جنینی (embryonic axis) و scutellum
اسکوتلوم مانند منبع ذخیره
جوانه فاقد نشاسته اما غنی از پروتئین، قند و چربی
 

برای دانلود کلیک کنید