پاورپوینت فیزیولوژی تولید مثل

- پاورپوينت فیزیولوژی تولید مثل

پاورپوینت فیزیولوژی تولید مثل

 

 

 

 

 

 

پاورپوینت فیزیولوژی تولید مثل با 42 اسلاید قابل ویرایش 

پاورپوینت فیزیولوژی تولید مثل مربوط به رشته علوم و دام می باشد

پس زمینه پاورپوینت سفید می باشد و دارای فهرست می باشد 

مباحث مطرح شده در این پاورپوینت :

.1لایه زایا
.2جفت و غشا های جنینی
.3ساختمان انواع جفت 
.4تشخیص بارداری دراسب
.5تشخیص بارداری در گوسفند وبز
.6عوامل سقط جنین در گاو
.7عوامل موثر بر بارداری
.8فیزیولوژی زایمان و دوره پس از زایمان 
.9علائم نزدیک شدن زایمان
.10جفت ماندگی
.11زایمان مصنوعی
.12سخت زایی
.13دوره بعد از زایمان
.14رشد وتکامل پستان
.15ساخت شیر توسط آلوئل ها
.16ترکیب شیر
.17تنظیم ساخت شیر
.18اثر شیردوشی یا شیردهی بر تولید شیر
تعدادی از اسلاید های این پاورپوینت :
 
لایه زایا 

 

لایه اولیه‌ای است از سلول‌هایی که در دوران رویان‌زایی تشکیل می‌شود. لقاح باعث تشکیل سلول تخم (زیگوت) می‌شود. در طی مرحله بعدی، از زیگوت، توده سلولی توخالی پدید می‌آید به نام بلاستولا. در انسان‌ها، پس از حدود ۳ روز، زیگوت تبدیل به توده توپری از سلول‌ها می‌شود (در اثر تقسیم میتوزی) به نام مورولا.

 

 

جفت و غشاهای جنینی

بند ناف شامل دو قسمت است یکی شریان و یکی دیگر ورید نافی

که شریان بندناف خون تیره را از جنین به ورید می آورد.

و ورید موادغذایی را به جنین پس می دهد. جفت نسبت به آب و الکترولیت نفوذپذیری بیشتری دارد. در دام ها ایمنوگلوبولین ها نمی توانند از جفت عبور کنند و نمی توانند از شیر مادر ایمنوگلوبولین بگیرند.

غشاهای جنینی

غشاهای جنینی دارای زرده – آلانتوئیس – آمنیون و کوریون اند.

خارجی ترین غشا جنینی کوریون است واز سلول های تروفوبلاست و سلول های مزودرمی درست شده.

طرز قرارگیری جنین و مادر در وقت لانه گزینی

دارای 5 ساخت چین خورده لایه لایه، میله ای، پرزی و لابیزنتی است.

انسان ها برعکس اسب ها و گوسفندها در سطح کوریون جنینی دچار انشعابات زیاد و باریک می شوند که به شکل پرز می باشد. سطح تماس کوریون با بافت رحم شامل بافت مادری x   تروفوپلاس (آ) مویرگ جنینی(3) است. پرده آمینون از جنین محافظت می کند و مایع آمینونی ترشح می کند که جنین داخلش غوطه ور است.

بعد از ساخت بلاستوسیست بعضی از سلول های لایه داخلی یا لایه آندودرمی پخش می شود و سطح داخلی تروفوبلاست رو می رساند. کیسه زرده در مرحله اول غذای جنین را تامین  می کند و در مرحله بعد گلبول های قرمز خون را تولید می کند.

 

ساختمان انواع جفت :

برای جداسازی انواع جفت از شاخه های مختلفی مثل از بین رفتن بافت مادری درزمان زایمان و خصوصیات ماکروسکوپی ولایه های جداکننده خون مادر و جنین استفاده می شود.

برپایه خصوصیات ماکروسکوپی تماس بین بافت مادری و بافت جنین این اندام را به 4 نوع منتشر ، کوتیلدوناری، چندتایی منطقه ای و قرصی تقسیم می کند.  در تمام نشخوارکنندگان مثل گاو و گوسفند جفت کوتیلدوناری یافت می شود.

 

 

بافت بین کوتیلدونی خصوصیات جذبی متفاوتی دارد واز سلول های تروفوبلاست تک هسته ای درست می شود.

که این سلول در دهانه غدد ترشحی  رحم تغییراتی ایجاد می کند که آرئولارای می سازد. تماس کوریون با آندومتر رحم در بخش میانی بیشتر انجام می شود. این گروه از کوریون که با آندومتر در تماس است.چند مجزای کرسی درست شده که به صورت موضعی درست می شوند. لایه های جنینی همه گونه ها یکسان است ولی تعداد لایه های مادری در بعضی گونه ها متغیره که به خاطر همین 4 نوع جفت دارد.

 

در خوک واسب جفت از نوع اپیتلیوکوریال است و بین خون مادر و جنین شش لایه قرار دارد. که از سمت جنین شامل : آندوتلیوم رگ خونی جنین بافت پیوندی جنین، اپیتلیوم کوریونی جنین و آندوتلیوم رگ خونی مادر و …

هورمون ها در زمان بارداری در هنگام بارداری غلظت انواع هورمون ها آنزیم ها  وفاکتورهای رشدی در بدن مادر دستخوش تغییراتی ایجاد می کنند.

هورمون های اصلی در زمان بارداری پروژسترون واستروژن ها هستند.

 

و بقیه هورمون ها مثل پروستاگلاندین، کورتیزون، ریلکسین و اکسی توسین در موقع زایمان بیشتر اهمیت دارند.

در بارداری از سوی رحم مادر IFNT به صورت موضعی ترشح می شود واز ساخته شدن پروستاگلاندین F2ɑ در رحم جلوگیری می شود ودر نتیجه جسم زود از بین نمی رود. تولید پروژسترون در اسب و گوسفند از منابع اصلی آن بوده ودر 50 مین روز در گوسفند و یا 70 مین روز در اسب تخمدان ها برداشته می شوند و بارداری ادامه دارد.

 

با توجه به اینکه سلول های ترشح کنندهPMGS در رحم مادیان باردار از لحاظ سیستم ایمنی بیگانه محسوب می شوند. و مورد حمله دستگاه ایمنی قرار می گیرند و تا 120مین روز دوام می آورند.

هورمون PMGS در اسب اثراتش FSHاست باعث تحریک جسم زرد می شود.

گنادو تروپین جفتی هورمونی هست که از تروفوبلاست جفت ترشح می شود. سوماموتروپین از هورمون های دیگری است که در گاو و گوسفند از هورمون های مترشحه مقدارش بالا دارد یکی از هورمون هایی که رحم را در زمان بارداری آرام نگه میدارد. هورمون ریکلسین است. واز یک طرف دیگه باعث شل شدن دستجات کلاژنی موجود در گردن رحم و خاصیت ارتجاعی لگن را برای خروجی جنین فراهم می کند.

استروژن گاو از مهمترین استروژن های ترشح شده در مقایسه با استروژن با خواص بیولوژیکی کم است.

 

 

 

برای دانلود کلیک کنید