گزارش کار شناسایی کاتیون های گروه 5

- گزارش کار شناسایی کاتیون های گروه 5

گزارش کار شناسایی کاتیون های گروه 5

 

گزارش کار کامل و دقیق شناسایی کاتیونهای گروه 5 از سری مباحث آزمایشگاه شیمی عمومی 2.

Word + Pdf … قابل ویرایش.

7 صفحه.

 

این گزارش کار تمامی قسمت‌های مورد نیاز یک گزارش کار را دارا می‌باشد. در ادامه می‌توانید گزیده‌ای از این گزارش کار و چند صفحه از آن را مشاهده فرمایید:

کاتیون‌های این گروه شامل  +Na+، Mg2+، K و NH4 می‌باشند. این کاتیون‌ها را نمی‌توان مانند کاتیون‌های گروه‌های قبل به وسیله‌ی یک معرف رسوب داد، بنابـراین برای شناسایی کاتیـون‌های این گروه بـدون رسوب‌گیری آن‌ها را شناسایی می‌کنند.

برای شناسایی منیزیم باید به محلول، آمونیاک و هیدروژن فسفات اضافه شود تا رسوب سفید کریستالی آمونیوم منیزیم فسفات طبق واکنش زیر تشکیل شود:

Mg2+ + NH4+ + HPO42- ——-> Mg(NH4)PO4 + H

همان طور که مشاهده می‌شود، در اثر این واکنش یون هیدروژن تولید شده که باعث می‌شود مقداری از رسوب مجدداً حل شود. برای رفع این مشکل باید محلول را توسط آمونیاک قلیایی نمود که در این صورت غلظت H کم شده و تعادل به سمت راست متمایل می‌شود. همچنین برای شناسایی منیزیم می‌توان از معرف زرد تیتان استفاده نمود که با منیزیم تولید رسوب قرمز رنگ می‌کند.

هنگام شناسایی پتاسیم یون‌های Mg و NH4 ایجاد مزاحمت می‌کنند به همین دلیل قبل از شناسایی باید Mg رسوب داده شود و برای حذف NH4 به محیط HNO3 اضافه می‌کنیم و حرارت می‌دهیم تا خشک شود؛ بدین ترتیب NH4 از محلول خارج می‌شود.

برای شناسایی آمونیوم در محلول از باز قوی غیرفرار نظیر سود استفاده می‌شود. برای این کار به محلول کاتیون‌های گروه 5 سود اضافه کرده و حرارت می‌دهند تا گاز آمونیاک متصاعد شود.

برای شناسایی سدیم نیز می‌توان از محلول استات مضاعف روی و اورانیل استفاده کرد که رسوب زرد کریستالی استات تروپیل روی و سدیم و اورانیل دلیل حضور سدیم در محلول است.

 

برای دانلود کلیک کنید