پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بررسی کیک زرد در 14 اسلاید
کیک زرد چیست؟
کیک زرد یا Yellow cake که به نام اورانیا (Urania) هم شناخته می شود، در واقع، خاک معدنی اورانیوم است که پس از گذراندن مراحل تصفیه و پردازش های لازم، از سنگ معدنی آن تهیه می شود. تهیه این ماده، به منزله رسیدن به بخش میانی مراحل مختلف تصفیه سنگ معدن اورانیوم است و باید توجه داشت که فاصله بسیار زیادی برای استفاده در بمب اتمی دارد. روش تهیه کیک زرد، کاملاً به نوع سنگ معدن به دست آمده، بستگی دارد؛ اما به طور معمول، با آسیاب کردن و پردازش های شیمیایی بر روی سنگ معدن اورانیوم، پودر زبر و زردرنگی به دست می آید که قابلیت حل شدن در آب را ندارد و غلظت اکسید اورانیوم آن، حدود 80 درصد خواهد بود. این پودر، در دمایی معادل 2878 درجه سانتی گراد ذوب می شود.
روش تهیه کیک زرد
ابتدا سنگ معدن با دستگاه های مخصوصی خرد و آسیاب می شود و پس از آن، برای جداسازی اورانیوم و بالا بردن خلوص خاک سنگ، آن را در حمامی از اسید سولفوریک، آلکالاین و یا پراکسید، می خوابانند. این عمل، برای به دست آوردن اورانیوم خالص تر صورت می گیرد؛ سپس محصول به دست آمده را خشک و فیلتر می کنند و نتیجه آن، چیزی خواهد شد که به «کیک زرد» معروف است.
امروزه روش های جدیدی برای تهیه پودر اورانیوم وجود دارد که محصول آنها بیش از آن که زرد باشد، به قهوه ای و سیاه نزدیک است، در واقع، رنگ ماده به دست آمده، به میزان وجود ناخالصی ها در این پودر بستگی دارد. نهادن این نام بر روی این محصول، به گذشته بر می گردد؛ زیرا در آن وقت، کیفیت روش های خالص سازی سنگ معدن، مناسب نبود و ماده به دست آمده، زرد رنگ بود.
فهرست مطالب:
تعریف کیک زرد
روش تهیه کیک زرد
شکل ظاهری
آسیاب سنگ معدن برای تولید کیک زرد
مواد تشکیل دهنده کیک زرد
هیدروکسید اورانیوم
اورانیوم سولفات
اکسید اورانیوم
پراکسید اورانیوم
تهیه گاز UF6
کاربردهای کیک زرد
شناساگرها و خصوصیات