پاورپوینت کامل و جامع با عنوان درد، ارزیابی، کنترل و درمان در 36 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان درد، ارزیابی، کنترل و درمان در 36 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان درد، ارزیابی، کنترل و درمان در 36 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

بدون تردید همه ما در زندگی خود بارها با بیماریهای گوناگون دست و پنجه نرم کرده‌ایم. آنچه در تمام این موارد مشترک بوده ، تجربه حس ناخوشایندی به نام «درد» است. احساس درد تجربه‌ای جهانی است و تمام مردم روی زمین از این نظر یکسان هستند. به دلیل اهمیت این موضوع ، دانشمندان علوم پزشکی در دهه اخیر توجه خاصی به شناسایی ماهیت و چگونگی بروز درد داشته‌اند. در نتیجه این تحقیقات مشخص شده که میزان احساس درد و چگونگی پاسخ به آن تا حد زیادی به وضعیت جسمی ، روحی و فرهنگی افراد بستگی دارد. مواجهه قبلی اشخاص با درد نیز در چگونگی احساس آن موثر است.

اگرچه درد در بسیاری از موارد نشانه بیماری محسوب می‌شود، اما چنانچه این حالت ادامه یابد تبدیل به وضعیتی مزمن می‌شود. در این حال دیگر درد نه به عنوان علامت بیماری ، بلکه خود یک «بیماری» محسوب می‌شود که نیازمند توجه خاصی است.

نواحی موثر در پیدایش درد

اعصاب محیطی

شامل شبکه‌ای از رشته‌های عصبی است که در سراسر بدن گسترده شده‌اند. تماس با پایانه‌های این رشته‌های عصبی حس درد را به همراه خواهد داشت. در اندامهایی مثل پوست ، مفاصل ، عضلات و سایر اندامهای بدن میلیونها عدد از این پایانه‌ها که به نام گیرنده‌های درد نامیده می‌شود، دیده می‌شود. این گیرنده‌ها در نواحیی که بیشتر مستعد آسیب هستند مثل انگشتان دست و پاها تجمع بیشتری دارند. به همین دلیل هنگامی که یک براده فلز یا تراشه چوب وارد پوست دست می‌شود، درد بسیار شدیدی را به همراه خواهد داشت.

جالب است بدانید در 5/2 سانتیمتر مربع از پوست بیش از 1300 گیرنده درد وجود دارد. این گیرنده‌ها انواع متفاوتی داشته که هر یک تغییرات خاصی را احساس می‌کنند. آنها همچنین التهاب موجود در بافتها و عفونتها را کشف و شناسایی کرده و در این حالت پیامهایی را به شکل تکانه‌های الکتریکی به نخاع و مغز می‌فرستند.

نخاع

هنگامی که پیامهای درد به این ناحیه رسید، با سلولهای عصبی ویژه‌ای که به عنوان فیلتر عمل می‌کنند، مواجه خواهند شد. درخصوص دردهای شدید مثل حالتی که دست ما به یک ظرف داغ می‌چسبد، پیامها بسرعت به طرف مغز ارسال خواهند شد و در موارد دیگر که زیاد حاد و فوری نیستند سرعت ارسال پیامها کمتر است.

مغز

مرکز تجزیه و تحلیل پیامهای درد در مغز قرار دارد. این عضو با ارسال پیام به سایر قسمتهای بدن فرآیند بهبود عضو آسیب دیده را تسریع می‌کند. مثلا هنگامی که انگشت شما زخم می‌شود ، مغز با ارسال علایم خاص به سیستم اعصاب موجب ورود خون بیشتر به محل آسیب دیده می‌شود.

 

فهرست مطالب:

اندازه گیری فیزیولوژیکی درد

تنش عضلانی

شاخصهای خود مختار

پتانسیل های فـراخوانـده

ارزیابی رفتاری

شیوه های خودگزارش دهی

پرسشنامه های درد

پرسشنامه درد مک گیل

امکان اندازه گیری ذهنی از درد و طبقه بندی درد از سه بعد

بخش های پرسشنامه درد مک گیل

ارزیابی پرسشنامه درد مک گیل

درمان های پزشکی برای درد

داروها

ارزیابی TENS

طب سوزنی

جراحی

اعصاب پیرامونی

درمان های روانشناختی درد

خواب مصنوعی

ارزیابی خواب مصنوعی

آموزش تنش زدایی

تـنش زدایی مبتنـی بـر مـراقبـه

مراقبه آگاهانه

تجسم هدایت شده

اثربخشی آموزش تنش زدایی

پسخوراند زیستی

تغییر رفتار

و…

برای دانلود کلیک کنید