پردازش موازی \\\\

- پردازش موازي \\\\

پردازش موازی \\\\\\\\

 

پردازش موازی (ParallelComputing)

 

با گسترش روزافزون استفاده از کامپیوتر برای کار‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های تجاری, نیاز به پردازش سریع‌تر افزایش یافته و به یک نیاز اساسی تبدیل ‌شده است. امروزه پردازش موازی نقش بسیار جدی در مرتفع‌‌سازی این نیاز ایفا می‌کند.

 

  مقدمه

  سرعت کامپیوترهای شخصی کنونی نسبت به اجداد خود به طور سرسام‌آوری افزایش یافته است اما حتی این سرعت نجومی نیز در اجرای برخی از برنامه‌های پیشرفته، کند است. از جمله عرصه‌هایی که احتیاج به کامپیوترهایی با سرعت پردازش بسیار بالا دارند می‌توان به برنامه‌های شبیه‌سازی در تحقیقات هسته‌ای، نانو فناوری محاسباتی، برنامه‌های پیش‌بینی وضعیت هوا، برنامه‌های فیلم‌سازی کامپیوتری، برنامه‌های ساخت انیمیشن حرفه‌ای و بسیاری از زمینه‌های مختلف دیگر را نام برد که همگی به سرعت پردازش بسیار زیاد نیاز دارند تا در یک زمان مناسب به نتیجه برسند.

  یک راه حل برای این معضل، استفاده از سوپرکامپیوترها است. درست است که سرعت پردازش‌ سوپرکامپیوترها بسیار بالاتر از کامپیوترهای شخصی است اما استفاده از آنها در در همه موارد مقرون به صرفه نیست؛ ضمن آنکه این فناوری در انحصار بعضی از کشورهای توسعه‌یافته است و سایر کشورها از دسترسی به این تجهیزات استراتژیک محروم هستند.

  راه حل دیگر در دستیابی به سرعت پردازش بسیار بالا استفاده از روش پردازش موازی است. به بیان ساده در این روش چند پردازنده معمولی با همکاری یکدیگر به اجرای یک برنامه می‌پردازند که طی این همکاری, برنامه با سرعت بالاتری اجرا می‌شود.

 

14صفحه

ورد

برای دانلود کلیک کنید