تحقیق در رابطه با ماده غذایی خاویار (فایل ورد 18 صفحه ای)
ماهیان خاویاری یا استورژون، از خانواده تاسماهیان، از جمله گونههای آبزی کمنظیری هستند که از قدمتی چند صد میلیون ساله که به عصر ژوراسیک بازمیگردد بر خوردارند و از این رو ماهیان خاویار را فسیلهای زنده جهان مینامند که همراه با تکاملی فیلوژنی تا به امروز بازماندهاند. این ماهیان به ۲۷ گونه و زیرگونه در جهان تقسیم میشوند که از این تعداد ۶ گونه در دریای خزر زندگی میکنند. ارزش ماهیان خاویاری نه به جهت استفاده از گوشت آنان که به واسطه تخم آنان است که به خاویار یا مروارید سیاه مشهور است. خاویار انواع گوناگونی دارد چون خاویار طلایی و سرخ و سیاه که البته در این میان خاویار سیاه از ارزشی قابل توجه برخوردار است. دریای خزر به تنهایی ۹۳ در صد از ذخیره خاویار و ماهیان خاویاری جهان را در خود جای دادهاست. همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویاری ممتاز جهان نیز در این دریا زندگی میکنندکه به ترتیب کیفیت عبارتاند از «فیل ماهی»، «قره برون یا ماهی خاویاری ایران»، «ماهی خاویاری گلد (چالباش) یا روس»، «ماهی شیپ»، «ماهی ازون برون». فهرست مطالب به قرار زیر است:
مقدمه:
ارزش غذایی خاویار
انواع خاویار
ابزار خاویار سازی
عمل آوری خاویار تاس ماهیان
ترکیبات نمک خالص
مواد تشکیل دهنده نمک مخلوط
روش های تشخیص خاویار رسیده:
مراحل قوطی زنی خاویار در ظروف 2 کیلوگرمی
راه های انتقال عوامل آلوده کننده خاویار
تعاریف و اصطلاحات
روش تهیه خاویار دان قوطی شده
ویژگی های بهداشتی میکروبی