مبانی نظری و پیشینه تحقیق شناسایی بازارهای هدف

دانلود فایل

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق شناسایی بازارهای هدف

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 100

نگاهی به تجربه مراحل توسعه یافتگی در یک قرن گذشته به ویژه سه دهه اخیر، در کشورهای در حال توسعه به طور عام و در کشورهای نوخاسته صنعتی به طور خاص، نشان می‌دهد که این گونه کشورها جهت رفع مشکل محدودیت بازار ورود به بازارهای جهانی را در پیش گرفته و با به کارگیری استراتژی‌های مناسب نفوذ،به تولید با مقیاس وسیع و صرفه جویی های ناشی از مقیاس دست یافته‌اند. بدین ترتیب این کشورها توانسته‌اند توان رقابتی خود را در مقایسه با سایر رقبا تقویت نموده و به مرور زمان به عنوان یک رقیب در بازارهای جهانی وارد شده و باقی بمانند (فهیمی فر، 155، 1383).

اغلب کشورهایی که در بازارهای توسعه یافته امروزی فعالیت می کنند (آمریکا، ژاپن، آلمان، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، کانادا)، از اوایل قرن حاضر دارای رشد ثابت GNP (نسبت به سال قبل) و نوسانات یک تا ده درصد در سال می باشند؛ این جریانات سبب شده هر40-30 سال یکبار،‌ داده ها و ستاده هایشان دو برابر شود. همچنین ما می توانیم شاهد رشد ملتهای کمتر توسعه یافته ای مانند مالزی،‌ تایلند، سنگاپور، کره و تایوان نیز باشیم.

هر چه در هزاره سوم جلوتر برویم، ارتباطات متقابل ایجاد شده از طریق جریانات مالی و تجاری افزایش می یابد. شواهد حاکی از آن است که روزانه بیش از 5/1 تریلیون دلار (بیش از کل GDP انگلستان) در بازار جهانی پول مبادله شده و هر ساله نزدیک به یک پنجم کالا و خدمات تولید شده، معامله می شوند. این معامله چیزی در حدود 15 تریلیون دلار در سال از طریق صادرات و واردات ارزشگذاری شده است. از این مقدار حدود دو سوم آن از فعالیت های مربوط به ایجاد ارزش در بازارهای تجاری، ایجاد شده است (Wright, 2004, (15.

بزرگترین دلیل این رشد قابل توجه در جهان این است که اکثر بازارها در بازار جهانی امروزی، به منظور ایجاد رقابتی بدون حد و مرز، باز بوده و این پارادایم بازار آزاد موجب افزایش بهره وری برای همه گردیده است. با این وجود، برخی ملاحظات محیطی و قوانین برقرار کننده عدالت جهانی نیز یک جزء جدا نشدنی از این فرایند می باشند. هر چند که این قوانین توسط برخی تصمیم گیرندگان جدی تر و توسط برخی دیگر کمتر مورد توجه قرار می گیرند (Ibid, 17).

 

2-1-2- حضور در صحنه تجارت بین الملل

امروزه مشارکت در بازارهای بین المللی به یک امر ضروری برای تمام بنگاه ها، خواه بزرگ، متوسط یا حتی کوچک، تبدیل شده است. این مشارکت در واقع می تواند به صلاح بنگاه ها و کارکنانش باشد. هنگامی که یک بنگاه وارد صحنه بین المللی می شود، با پارامترهای متفاوتی نسبت به تجارت محلی رو به رو می شود. به عنوان مثال تعرفه ها و موانع غیر تعرفه ای تجارت، پول های رایج کشورها، نوسانات نرخ تبدیل ارز، لزوم دارا بودن برخی اسناد یا مدارک بین المللی، و تفاوت در روش فعالیت در بازارهای بین المللی از فاکتورهایی هستند که بایستی به هنگام تصمیم گیری برای ورود به بازاریهای بین المللی درنظرگرفت

 

بنا بر نظر لویس و ریچاردسون شرکت هایی که به صادرات می پردازند دارای رشد سریعتر و بهره وری بالاتری بوده و پیامد آن سود بیشتری نصیبشان می گردد. اگر چه باید همواره به خاطر داشت که هیچ بنگاهی یک شبه، بین المللی نخواهد شد. چراکه مسلما فعالیت در یک محیط خارجی، ریسک شرکت ها را افزایش می دهد و اگر شرکت ها بخواهند به یک رقیب بین المللی در یک چشم انداز بلند مدت تبدیل شوند، بایستی فعالیت های خود را به گونه ای برنامه ریزی و سازماندهی کنند که با نیازها و فرصت های بازارهای بین المللی سازگاری داشته باشند (Leuis, & Richardson, 2001, 4).

تا همین اواخر، اکثر بازیگران اصلی در بازار جهانی، شرکت های بزرگ 50 تا 100 ساله بوده اند. ورود به بازار بین المللی نه تنها هزینه مالی بالایی را ایجاد می کند، بلکه زمان زیادی را از مدیران ارشد گرفته و تعهدات سنگینی را برای بنگاه ایجاد می کند. بنابراین یک بنگاه می بایست به ازای این هزینه های گزاف، با ایجاد ارزش افزوده، میزان فروش خود را افزایش دهد.

وظیفه بازاریابی در سطح بین الملل، به ویژه اگر بنگاهی بخواهد در چندین بازار به فعالیت بپردازد، بسیار پیچیده است. برای یک بنگاه ضروری است برنامه های بازاریابی خود را منطبق با نیازها و ترجیحات مشتریانی قرار دهد که از نظر فرهنگ و قدرت و عادت خرید، کاملاً با هم متفاوت می باشند (Backlund, & Subrina, 2005, 59).

همان طور که می دانیم فرایند بین المللی شدن یک فرایند تدریجی است و به ندرت بنگاه ها از اول شروع به صادرات می کنند.اگر چه گاهی با شرکت هایی روبرو می شویم که از آغاز به صورت جهانی فعالیت خود را آغاز می کنند (Czinkota, & Ronkainen, 2004, 260).

البته برخی از محققین نیز بر این اعتقادند که لزوماً شرکت ها، به منظور بین المللی شدن، مراحل منظم و پیوسته ای را طی نمی کنند. برخی از شرکت ها ممکن است در یک مرحله خاص توقف کنند و پا به مراحل بالاتر نگذارند و یا از برخی از مراحل صرفنظر کرده و فعالیت های خود را (بدون گذر از مراحل حذف شده)، در مراحل بالاتر ادامه دهند (Albaum, Duerr & stondskov, 2002, 84).

هالنسون نیز در کتاب خود این گونه عنوان کرده که در سال های اخیر تعداد زیادی از شرکت ها به جای این که الگوی سنتی بین المللی شدن را دنبال کنند، از بدو تأسیس، بازارهای بین المللی یا حتی بازار جهانی را هدف قرار داده اند (Hollensen, 2003, 15).

 

فهرست مطالب

1-2- بازار جهانی

1-1-2- نگاهی به بازارهای جهانی سده بیست و یکم

2-1-2- حضور در صحنه تجارت بین الملل

3-1-2- تصمیم گیری برای ورود به بازارهای بین المللی

2-2- بررسی محیط بازاریابی بین‌المللی

1-2-2- عوامل اقتصادی

1-1-2-2- اقتصاد کشاورزی

2-1-2-2- اقتصاد مبتنی بر صدور مواد خام

3-1-2-2- اقتصاد رو به صنعت

4-1-2-2- اقتصاد صنعتی

2-2-2- عوامل تکنولوژیکی

3-2-2- عوامل دولتی، سیاسی و قانونی

4-2-2- عوامل فرهنگی و اجتماعی

5-2-2- عوامل رقابتی

3-2- تصمیم گیری در مورد انتخاب بازارهای هدف صادراتی

1-3-2- اهمیت شناسایی بازارهای هدف

2-3-2- فرایند تعریف بازار

1-2-3-2- طبقه بندی بازارهای صنعتی

2-2-3-2- روش های مختلف تعریف بازار ها

3-2-3-2- ماتریس محصول – مشتری

3-3-2- رویارویی با بازار

1-3-3-2- بخش بندی بازار

2-3-3-2- ضرورت بخش بندی بازارهای تجاری

3-3-3-2- نحوه بخش بندی بازارها

الف) محصولات یا خدمات ارایه شده

ب) ارضاء نیازهای بازار

4-3-3-2- تعیین ویژگیهای مهم هر یک از بخش های بازار

5-3-3-2- مدل ماتریس 2×2

4-3-2- برخورد اصولی با تجزیه و تحلیل بازار

1-4-3-2- اندازه بازار

2-4-3-2- نرخ رشد بازار

3-4-3-2- قابلیت سودآوری بازار

4-4-3-2- ساختار هزینه صنعت

5-4-3-2- کانال های توزیع

6-4-3-2- روند (نوسانات) بازار

7-4-3-2- عوامل کلیدی موفقیت

5-3-2- عوامل مؤثر بر انتخاب بازارهای هدف

1-5-3-2- عوامل خارجی تأثیر گذار بر انتخاب بازارهای بین المللی

2-5-3-2- عوامل داخلی تأثیر گذار بر انتخاب بازار های بین المللی

6-3-2- انواع دیدگاه ها در انتخاب بازارهای هدف

7-3-2- مدل ها و شاخص های انتخاب بازارهای هدف

1-7-3-2- مدل 5 مرحله ای انتخاب بازارها

2-7-3-2- روش غربالی

3-7-3-2- شاخص های مناسب برای ارزیابی بازارها

الف) ارزیابی جذابیت بازار

1) عوامل بازار

2) عوامل تکنولوژیکی و اقتصادی

3) عوامل رقابتی

4) عوامل محیطی

5) تجزیه و تحلیل سودآوری

6) اهداف و منابع شرکت

4-7-3-2- ماتریس پورتفولیو

5-7-3-2- انتخاب بازارهای هدف در سازمان های تجاری

6-7-3-2- دام های موجود در انتخاب بازارها

4-2- پیشینه تحقیق

منابع

 

دانلود فایل