عنوان: پیشینه تحقیق و مبانی نظری دستگاه ایمنی، اهمیت انواع تمرینات مقاومتی و تمرینات با انواع کش و تاثیر تمرینات با TRX و آثار آن بر فاکتورهای آمادگی جسمانی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 30
تمرین بدنی یا نرمش هر نوع فعالیت بدنی است که آمادگی جسمانی، تندرستی و سلامت کلی را افزایش داده یا حفظ می کند. به هرگونه فعالیت یا حرکت بدن که در اثر انقباض و انبساط عضلات اسکلتی ایجاد شده، نیازمند صرف انرژی است، فعالیت بدنی گفته می شود. گروه بندی انواع فعالیت بدنی با توجه به تعریف آن بر اساس میزان زمان اختصاص یافته در طول روز را به انواع فعالیت بدنی حین انجام کار، فعالیت بدنی حین نقل و انتقال و یا فعالیت بدنی بعنوان تفریح و استراحت گروه بندی میکنند. تعریفی دیگر از انواع فعالیت بدنی بر اساس احساس شدت وارد شده بر شخص و میزان تلاش وی درحین فعالیت می باشد، که به سه گروه فعالیتهای بدنی سبک ، متوسط و شدید، براساس میزان انرژی و اکسیژن مصرف شده گروه بندی میشود(گرلید[1] و همکاران، 1996).
تمرین بدنی به دلایل مختلف از جمله تقویت عضلات و سیستم قلبی عروقی، کسب مهارتهای تمرین بدنی، حفظ یا کاهش وزن و همچنین با هدف تفریح انجام می شود. تمرین بدنی منظم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به جلوگیری از بیماری های فراوانی مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲ و چاقی مفرط کمک می کند. تمرین بدنی همچنین سلامت روانی را بهبود می بخشد، به جلوگیری از افسردگی کمک می کند و باعث حفظ و بهبود اعتماد به نفس مثبت میشود. تمرین بدنی حتی باعث خوش اندامی و افزایش جاذبه جنسی فرد میشود که خود در بهبودِ بیشتر اعتماد به نفس موثر است(گرلید و همکاران، 1996).
2-3-فعالیت قدرتی
تمرین قدرتی[2]،شیوهی تمرینی خاصی است کـه در آن، مقاومت خارجی برای گسترش تواناییهای عملکردی عضله، افزایش و کاهش داده میشود. به عبارت دیگر، تمرینات قدرتی نوعی فعالیت بی هوازی است که طی آن از انقباض عضلانی برای افزایش قدرت و حجم ماهیچهها استفاده میشود برنامههای تمرینهای قدرتی، شبیه هم نیستند و هدفهای مشترکی نیز ندارند،چون هدفهای تمرین، با نیازمندیهای فردی ارتباط دارند. طرح برنامهای مناسب همراه با نظارت هوشمندانه، تمرین مقاومتی را ایـمن، جالب توجه و مفرح میکند که برای کودکان لذت بخش خواهد بود. چنانچه تمرینات قدرتی به درستی بهکار بروند، فواید زیادی در سلامتی کلی بدن همچون افزایش قدرت و سفتی استخوانها، ماهیچهها، تاندونها و رباطها، بهبود عملکرد مفاصل، افزایش متابولیسم بدن، بهبود عملکرد قلب و تنظیم کلسترول بدن دارند(عیوضی، 1384). در ادامه به طور خلاصه انواع تمرین های قدرتی آورده شده است:
تمرین مقاومتی. اطلاق عنوان تمرین مقاومتی[3]تقریبا به همهی انواع تمرین قدرتی امکان پذیر است. به صورت ویژه، به نوعی از تمرینهای قدرتی گفته میشود که هر نوع تلاشی علیه نیرویی اعمال میشود که توسط مقاومت ایجاد شده است (مثلا مقاومت در برابر هل دادن، فشار داده شدن، کشیده شدن، یا خم شدن). تمرینات مقاومتی به منظور افزایش نیرو و اندازهی ماهیچههای اسکلتی انجام میشوند.
تمرین وزنهای. تمرینات وزنهای[4]و مقاومتی شیوههای محبوبی در تمرینات قدرتی هستند که از جاذبه (با استفاده از وزنه و دمبل) برای انقباض ماهیچه بهره میبرند. هر شیوه ماهیچه را به شکل متفاوتی تحت تاثیر قرار میدهد. تمرین وزنهای مقاومت حداکثری را در قسمت مفصلی که حرکت آغاز میشود فراهم میآورد. در مقابل، تمرین مقاومتی، مقاومت بیشتری را در انتهای حرکت فراهم میکند(عیوضی، 1384).
[1]Gerald F
[2]Strength training
[3]Resistance training
[4]Weight training
فهرست مطالب
سازگاری های فیزیولوژیکی با تمرین قدرتی
تاثیر آمادگی جسمانی بر روی دستگاههای مختلف بدن
اصول تمرین
متغیرهای تمرین
حجم تمرین
شدت تمرین
تراکم (فراوانی) تمرین
مدت تمرین
قلمرو تمرین
اصل اضافه بار- اصل ویژگی
تمرین با استفاده از وزن بدن
تکنیکهای تمرینات با TRX
منابع