مطالعات طراحی مراکز تجاری (مراکز خرید)

دانلود فایل

فایل ورد مطالعات طراحی مراکز تجاری(مراکز خرید) ، در حجم 75 صفحه آماده پرینت جهت استفاده دانشجویان رشته معماری.

 

بخشی از متن:
1-1- مفهوم کلی مراکز خرید
بازار و یک مرکز خرید به مفهوم کلی کلمه، به معنای محل سرپوشیده
و غیرسرپوشیده ای است که تجمع تعدادی فروشگاه چه از یک صنف و چه از اصناف مختلف را دربرگرفته اند و به عنوان کانون داد و ستد فعالیت می کند از نظر افتصادی، واژه بازار به
حوزه هایی اطلاق می گردد که ارتباط مستقیم میان عرضه و تقاضا را برقرار نماید به صورتی که پس از انجام بررسی های که برای تعادل قیمت لازم است در آن نرخ ثابتی برای هر کالا به وجود می آید.
تعریف بازار از زبان پرفسور «هادی» بدین گونه است: بازار عبارت است محل یا مکانی که در آن جا عرضه و تقاضا به منظور تخمین قیمت واحد ، تلاقی می کند ، بازار محل جغرافیایی است که عده ای از افراد که دادو ستد آن ها منجر به ایجاد عرضه و تقاضا و قیمت واحد می شود در خود جمع می نماید.

2-1- لزوم برنامه ریزی برای احداث مراکز خرید:
مرکز خرید از انواع ساختمان های نوینی هستند که در آن ها تعدادی فعالیت تجاری دست به دست هم داده به منظور بهبود اقتصاد مشترک خویش یک قاعده و نظم کلی را
پی ریزی می نمایند.
از آن جا که مراکز خرید، از جمله ساختمان هایی هستند که معمولاً همکاری مشترک چند گروه بوجود می آیند . لذا برنامه ریزی برای آن ها امری طبیعی می باشد. هرگاه نیاز برای این طرح ریزی به خوبی شناخته شود.
و…

 

فهرست مطالب:
فصل اول: تعاریف
1-1- مفهوم کلی مراکز خرید 2
2-1- لزوم برنامه ریزی برای احداث مراکز خرید: 2
3-1- هدف از ایجاد مراکز خرید: 3
4-1-تاریخچه و سیر تکاملی مرکز خرید 4
5-1- مراکز خرید در ایران 5
1-5-1- پیدایش مراکز خرید ایرانی و موقعیت آن ها در شهر 5
2-5-1- بررسی بازارها از دیدگاه مختلف: 6
1-2-5-3- بررسی بازارها از دیدگاه معماری 6
2-2-5-1-بررسی بازارها از دیدگاه شهرسازی: 9
3-2-5-1- بررسی بازارها از دیدگاه اجتماعی و روانی 9
6-1- انواع مراکز خرید 10
1-6-1- وسعت و حوزه نفوذ 10
1-1-5-2- بازارهای بین المللی 11
2-1-5-2- بازارهای شهری 11
3-1-5-2- بازارهای منطقه ای 11
4-1-5-2- بازارهای محلی 11
6-2- عملکرد فضاهای تجاری 12
فصل دوم : بررسی نمونه های موردی
1-2- مجتمع خلیج فارس: 14
1-1-2-امکانات ویژه رفاهی 15
2-2- مجتمع تجاری میلاد نور در تهران 17
3-2- مجتمع تفریحی توریستی ستاره فارس: 18
فصل سوم: مطالعات منطقه ای
2- استان مورد مطالعه 23
1-3- شهرستان مورد مطالعه 24
5-4-3- وجه تسمیه و پیشینه تاریخی 25
2-3-2- مکان های دیدنی و تاریخی 25
3-3-2- مشخصات جغرافیایی 26
4-3-2- وضعیت فرهنگی و اجتماعی 26
4-3- ویژگی های عمومی: 27
1-4-3-دمای هوا 28
2-4-3- رطوبت هوا 28
3-4-3- میزان بارندگی 29
4-4-3- باد 29
5-4-3- تابش خورشید 30
5-3- منطقه آسایش 30
فصل چهارم : تحلیل جمعیت منطقه
4- تحلیل جمعیت منطقه 33
2-4-میزان درآمد خانوار 33
3-4- وضعیت فروشگاه های منطقه 33
4-4- جذابیت مرکز تجاری برای مراجعین 34
5-4- نحوه محاسبه تعداد پارکینگ مورد نیاز: 34
6-4- نتیجه گیری و فضاهای مورد نیاز 35
فصل پنجم : معیارهای طراحی
1-5- معیارهای طراحی واحدهای تجاری 37
1-1-5-سیر کولاسیون داخلی: 37
2-1-5- ورودی ها 38
2-5- سایر ملاحظات در طراحی ورودی: 38
1-2-5- قابلیت دسترسی : 39
2-2-5-سطوح ویترینها : 39
3-2-5- نوشتار: 39
4-2-5- انتخاب رنگ: 39
5-2-5- تابلوها: 39
3-5- کیفیت فضایی در برخورد با واحدهای تجاری 40
1-3-5- کیفیت محیطی واحدها 40
4-5- اصول طراحی واحدها 42
1-4-5- جلب مشتری: 42
2-4-5-کنش و انگیزه ورود: 43
3-4-5- نحوه استقرار بخش های مختلف مغازه 43
4-4-5- ویترین های خالی 44
5-4-5- وسایل و تسهیلات رفاهی 45
6-4-5- رابطه داخل واحدها 45
7-4-5- موسیفی: 47
8-4-5- علائم و طرح های گرافیکی: 48
9-4-5- گرمایش و سرمایش محیط: 48
10-4-5- بوی خوش 48
11-4-5-کارهای هنری: 49
12-4-5-تبلیغات: 49
13-4-5-ترافیک پیاده در مرکز تجاری: 50
5-5- عوامل غیر بصری: 50
1-5-5-بررسی مسائل ترافیکی: 51
2-5-5-تفکیک انواع ترافیک: 51
6-5-پارکینگ: 52
1-6-5- انواع مختلف پارکینگ : 53
2-1-6-5- مراکز خرید خطی با پارکینگ های قائم : 54
3-1-6-5- مراکز خرید دو طرفه: 54
4-1-6-5- مراکز خرید متمرکز: 55
7-5- محل تخلیه و انبار کالا: 57
8-5-علائم رانندگی: 57
9-5-بررسی انواع فعالیت های تشکیل دهنده مراکز تجاری : 57
10-5-فعالیت های تجاری 58
1-10-5- فعالیت های تجاری: 58
1-1-10-5-سوپرمارکت و مواد غذایی : 59
2-1-10-5- لوازم خانگی و لوکس: 60
3-1-10-5- صنایع دستی: 61
4-1-10-5-لوازم آرایش و بهداشتی: 62
5-1-10-5-گل و گیاه: 62
6-1-10-5- همجواری فعالیت های سازگار: 62
11-5- مغازه ها: 63
1-11-5- مغازه ها 63
1-1-11-5- ماهی فروشی ها و مرغ فروشی ها 63
2-1-11-5-قصابی ها 64
3-1-11-5- میوه و سبزی و گل فروشی ها: 64
4-1-11-5- فروشگاه های مواد غذایی: 65
12-5- فروشگاه زنجیره ای و سوپرمارکت ها 66
13-5-فروشگاه های زنجیره ای: 67
نتیجه گیری 68

 

این فایل با فرمت ورد در 75 صفحه آماده پرینت ، جهت آشنایی دانشجویان رشته معماری با روند مطالعات طراحی(رساله نویسی) تهیه شده است.

دانلود فایل