سایکو فیزیک

- سایکو فیزیک

سایکو فیزیک

تاریخچه و اطلاعاتی کامل از مبحث سایکوفیزیک

تاریخچه, شرح و خلاصه‌ای جامع از مبحث سایکوفیزیک در روانشناسی در این تحقیق از منابع “روانشناسی احساس و ادراک ایروانی و خداپناهی”, “تارخ روانشناسی نوین شولتز و شولتز” و “روانشناسی تجربی سیاح سیاری و نبوی‌آل‌آقا”  گردآوری شده است. فایل ورد در 14 صفحه ارائه شده است.

  این فایل دارای پشتیبانی میباشد هرگونه سوال یا توضیح در مورد فایل داشته باشید میتوانید بپرسید توضیحات بیشتر در قسمت تماس با ما

فهرست مطالب :

 مقدمه…………………………………………………………..3

مفهوم آستانه ی حسی…………………………………………4

سنجش احساس……………………………………………….6

روش های غیرمستقیم…………………………………………………6

    مقیاس های تشخیص محرک………………………………………………..6

    مقیاس های مقایسه ی زوجی محرک های ترستون……………………………7

روش های مستقیم…………………………………………..8

    تخمین مستقیم اندازه ی نسبی دو یا چند حد فاصل……………………………..8

    تخمین مستقیم اندازه ی نسبی یا مطلق یک احساس………………………………..9

مقایسه ی روش های مستقیم و غیرمستقیم………………………………………………9

قوانین پسیکوفیزیک……………………………………………………………..10

پسیکوفیزیک عینی و پسیکوفیزیک ذهنی…………………………………………………10

نظریه ی پسیکوفیزیک ادراکی……………………………………………………..11

نظریه ی تشخیص پذیری علامت…………………………………………………….11

نظریه ی سطح سازش…………………………………………………………13

منبع……………………………………………………………………14

 

مقدمه :

    حدود یک قرن پس از اختراع ماشین بخار (1785)، در سال 1860، اثر فخنر منتشر شد که محتوای آن را به عنوان اساس روانشناسی علمی دانسته اند. این اثر زمانی ارائه شده است که موضوع روانشناسی، مطالعه ی وقایع خودآگاه با روش درون نگری بوده است. فخنر یکی از اولین کسانی است که همراه با وبر و وونت بین تأثیرات ذهنی و تغییرات محرک فیزیکی رابطه برقرار می سازد؛ بدین معنی که به جای مدل ذهنی s = f (s’) (احساس)، مدل عینی s’ = f (s) را که شبیه مدل رفتارگرایی امروز R = f (s) است، ارائه می دهد.

    هدف اساسی فخنر تنها ایجاد رابطه ی کمی ثابت میان تغییرات محرک فیزیکی و تغییرات رفتار قابل مشاهده نبود، بلکه به دنبال معنی و مفهوم بخشیدن به رابطه ی پدیده های فیزیکی و ذهنی بوده است. مسلم است که مدل پسیکوفیزیک از پیشرفت های قابل ملاحظه ی فیزیولوژی عصبی بهره گرفته است.

    خلاصه اینکه اهمیت اثر فخنر را می توان از دو جنبه مورد توجه قرار داد:

  1. از جنبه ی نظری که رابطه ی ریاضی میان تغییرات محرک فیزیکی و تغییرات احساس ناشی از آن را مطرح می سازد و موجب می شود تا تحقیقات تجربی و نظری بیشماری انجام پذیرد.
  2. از جنبه ی روش شناختی که بدون شک با راه حل پیشنهادی فخنر روش های کمی سنجش در روانشناسی متداول گردیده است؛ بدین معنی که آدمی به تجربه دریافته است که به درک محرک های بسیار ضعیف، مثلاً برخورد بال حشرات کوچک به یکدیگر قادر نیست. هم چنین اگر شدت دو محرک به یکدیگر بسیار نزدیک باشد، توانایی تشخیص تفاوت میان آن دو را ندارد. بالعکس، محرک های بسیار شدید پاسخ های ادراکی سریع و شدیدی را در انسان موجب می گردند.

    امروزه تناقضات فلسفی و ایدئولوژیک در تحقیق این پدیده ها و امکان سنجش و اندازه گیری آن ها کاملاً از بین رفته است زیرا در آغاز بیشتر فلاسفه و روانشناسان پس از فخنر به مفهوم احساس توجه داشته اند و پیوسته در ایجاد رابطه ی کمی میان پاسخ ارگانیزم در برابر یک محرک فیزیکی معین کوشیده اند. ولی امروزه بدون اینکه این مفهوم را کنار گذاشته باشند، به پدیده ی پیچیده تری به نام      ” ادراک حسی ” توجه می کنند که در آن تصمیم گیری آزمودنی در ارائه ی پاسخ ادراکی نظریه های جدیدی مانند ” نظریه ی تشخیص پذیری ” و ” نظریه ی سطح سازش ” را مطرح می سازد. بنابراین باید دید چگونه در طول یک قرن از پسیکوفیزیک حسی به پسیکوفیزیک ادراکی و سپس به پسیکوفیزیک شناختی رسیده ایم.

کلیدواژه‌ها: سایکوفیزیک, تاریخچه سایکوفیزیک, احساس و ادراک, شولتز, خداپناهی, روانشناسی تجربی, ایروانی

 

دکتر سرودی,مینا سرودی,دکتر میناسرودی,روانشناس مینا سرودی,فایل روانشناسی, روانشناسdrsoroudi

,روانشناس سرودی,روان شناس سرودی,روانشناس مینا سرودی,drsoroud,فایل روانشناسی,روانشناس, Drsoroudiروانشناس

,مطالب روانشناسی,فروشگاه دکتر سرودی,فروش فایل روانشناسی,دکترسرودی,خانوم دکترسرودی,خانوم دکتر سرودی,روان شناس سرودی,روانشناس سرودی,روان شناس دکتر سرودی,روانشناس,روانشناس دکترسرودی,دکترروانشناس,دکترروانشناس سرودی,پایان نامه,تحقیق,ترجمه,ویراستار,مشاور,مشاور خانواده,روانشناس خانواده,روان شناس خانواده,مشاور ازدواج,مشاور تلفنی,ترجمه متون روانشناسی,تحقیق روانشناسی,drsoroudi,dr soroudi, soroudi,dr, soroudi,drsoroudi.ir, dr soroudi,@d

برای دانلود کلیک کنید