حل مسائل فیزیک کوانتوم گاسیوروویچ در 146 صفحه به صورت PDF و به زبان انگلیسی
مکانیک کوانتومی شاخهای بنیادی از فیزیک نظری است که با پدیدههای فیزیکی در مقیاس میکروسکوپی سروکار دارد. در این مقیاس، کُنِشهای فیزیکی در حد و اندازۀ ثابت پلانک هستند. مقدار عددی ثابت پلانک نیز بسیار کوچک و برابر است با ۶٫۶۲۶x۱۰-۳۴.
بنیادیترین تفاوت مکانیک کوانتومی با مکانیک کلاسیک در این است که مکانیک کوانتومی توصیفی سازگار با آزمایشها از ذرات در اندازههای اتمی و زیراتمی در اختیار میدهد، در حالی که مکانیک کلاسیک در قلمرو میکروسکوپی به نتایج نادرست میانجامد. در حقیقت، مکانیک کوانتومی بنیادیتر از مکانیک نیوتنی و الکترومغناطیس کلاسیک است؛ زیرا در مقیاسهای اتمی و زیراتمی که این نظریهها با شکست مواجه میشوند، با دقت زیادی بسیاری از پدیدهها را توصیف میکند. مکانیک کوانتومی به همراه نسبیت پایههای فیزیک جدید را تشکیل میدهند.
مکانیک کوانتومی یا نظریۀ کوانتومی شامل نظریهای دربارهٔ ماده و تابش الکترومغناطیسی و برهمکنش میان ماده و تابش است.
آثار و پدیدههایی که در مکانیک کوانتومی و نسبیت پیشبینی میشوند به ترتیب فقط برای اجسام بسیار ریز و در سرعتهای بسیار بالا آشکار میشوند. تقریباً همهٔ پدیدههایی که انسان در زندگی روزمره با آنها سروکار دارد با دقت بسیار خوبی با فیزیک نیوتنی پیشبینیپذیر است.
در ابعاد بسیار کوچک ماده (مثلاً در حد نانومتر) یا در انرژیهای بسیار پایین، مکانیک کوانتومی اثرهایی را پیشبینی میکند که فیزیک کلاسیک از پیشبینی آن ناتوان است، ولی اگر ابعاد ماده یا میزان انرژی را افزایش دهیم، به حدی میرسیم که میتوانیم قوانین فیزیک کلاسیک را بدون اینکه خطای فاحشی مرتکب شویم برای توصیف پدیدهها به کار ببریم. به این «حد» که در آن قوانین فیزیک کلاسیک را (که معمولاً سادهترند) میتوان به جای مکانیک کوانتومی در توصیف دقیقی از پدیدهها به کار برد حد کلاسیک گفته میشود.
در ادامه می توانید حل مسائل فیزیک کوانتوم گاسیوروویچ را در 146 صفحه به صورت PDF و به زبان انگلیسی دانلود کنید.
فهرست مطالب:
فصل اول: محدودیت های فیزیک کلاسیک
فصل دوم: بسته های موج و روابط عدم قطعیت
فصل سوم: معادله موج شرودینگر
فصل چهارم: توابع ویژه و مقادیر ویژه
فصل پنجم: پتانسیل های یک جهتی
فصل ششم: ساختار کلی مکانیک موج
فصل هفتم: روش اپراتورها در مکانیک کوانتوم
فصل هشتم: سیستم های N ذره ای
فصل نهم: معادله شرودینگر در سه بعد
فصل دهم: مومنتوم زاویه ای
فصل یازدهم: معادله شعاعی
فصل دوازدهم: اتم هیدروژن
فصل سیزدهم: بر هم کنش الکترون ها با میدان الکترومغناطیسی
فصل چهاردهم: اپراتورها، ماتریس ها و اسپین
فصل پانزدهم: جمع مومنتوم های زاویه ای
فصل شانزدهم: تئوری آشفتگی مستقل از زمان
فصل هفدهم: اتم هیدروژن واقعی
فصل هجدهم: اتم هلیوم
فصل نوزدهم: مباحث ویژه