اختلال در املا نویسی و شیوه های رفع آن

- اختلال در املا نویسی و شیوه های رفع آن

اختلال در املا نویسی و شیوه های رفع آن

تعداد صفحات فایل: 11

ورد

به دانش آموزانی برچسب نارسایی زده می شود که دوسال اول دبستان را پشت سر گذاشته باشند و به نوشتن غلط های فاحش و زیاد ادامه دهند.

  چکیده : مقاله ی حاضر مقاله ای مروری است که در ابتدا از مشکلات املا و املا نویسی سر کلاس و مدارس ابتدایی پرداخته و ریشه های فردی در محیط این مشکلات را مورد بررسی قرار گرفته و با ارائه راه کارهایی برای رفع مشکل آموزگاران سر کلاس و کمک و همیاری به دانش آموزان در خانواده پرداخته است .

 

مقدمه :

تعریف املا: املا کلمه ای است عربی ومصدر .این کلمه در ترجمه ی فارسی به معنای پر کردن نویسانیدن ، دیگری را به تلقین از خود چیزی گفتن ، مطلبی را تقریر کردن تا کسی بنویسد . نوشتن از تلقین مطلبی که دیگری تقریر کند .طریقه ی نوشتن کلمات درست نویسی ،نوشتن ترکیب حروف       

موافق قاعده ی رسم الخط استفاده شده است (دهخدا 1375)

ریشه ی لاتین املا فرانسوی است و به معنای مطلبی که کسی املا کند و دیگری بنویسد .جمع کلمه ی املا امالی است و کتاب های بسیاری به نام امالی داریم یعنی دیگران گفتند و افرادی می نوشتند و بعد ها به صورت سند های مهم علمی می شوند .املا گویی و املا نویسی یکی از مهارت های پیچیده و مهم و اساسی زبان فارسی است .

بدیهی است که با نوشته ای که با غلط املایی همراه باشد ارتباط زبانی بین افراد جامعه به نحو موثر برقرار نمی شود . بنابراین لزوم توجه به این درس کاملاً روشن است و در نوشتن املا دانش آموزان عزیز باید موارد زیر را رعایت کنند .

الف – خوب گوش دادن و تشخیص دقیق کلمات و درک آن ها

ب – خوب تشخیص دادن ، یادآوری و مجسم ساختن تصویر و باز شناسی آن کلمه در ذهن

ج – درست نویسی ، نوشتن صحیح حروف سازنده کلمه و توالی مناسب آن ها (سایت پژواک ) تعریف کودک استثنایی :

کودک استثنایی اول یک کودک است ( انسان است با همه خصوصیات و صفات یک انسان ) و بعد کودکی است با خصوصیات و تفاوتهای استثنایی نسبت به سایر کودکان . و همین ویژگیها و خصوصیات است که معلمان و اولیا باید خودشان را با آن سازگار کنند .

برای دانلود کلیک کنید