پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مراحل و عملیات، مدارک و اسناد و سازمان ها و مقررات درگیر در امر مدیریت خرید در 66 اسلاید
علم اقتصاد (در انگلیسی Economics)، شاخهای از علوم اجتماعی است که به تحلیل تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات میپردازد.
کانون توجه دانش اقتصاد بر این است که عوامل اقتصادی چگونه رفتار و تعامل میکنند و اقتصادهای مختلف چگونه کار میکنند. در این راستا، یک تقسیمبندی اولیه کتابهای پایهای اقتصاد، اقتصاد خرد در برابر اقتصاد کلان است. اقتصاد خرد، رفتار عوامل پایهای اقتصاد، شامل عوامل فردی مانند خانوارها و شرکتها یا خریداران و فروشندگان را بررسی میکند. در مقابل اقتصاد کلان، کلیت اقتصاد و عوامل مؤثر بر آن شامل بیکاری، تورم، رشد اقتصادی و سیاست پولی و مالی را تحلیل میکند.
دیگر تقسیمبندیهای رایج علم اقتصاد، این رشته را به اقتصاد اثباتی (به انگلیسی: positive economics) (تعریفکننده “آنچه هست”) در برابر اقتصاد هنجاری (به انگلیسی: normative economics) (دفاع از “آنچه که باید باشد”)؛ اقتصاد نظری در مقابل اقتصاد کاربردی؛ اقتصاد عقلانی در برابر اقتصاد رفتاری؛ و اقتصاد جریان اصلی یا متداول (به انگلیسی: mainstream economics) (اقتصاد ارتدوکس که بیشتر با پیوند میان عقلانیت، فردگرایی و تعادل سروکار دارد) و اقتصاد دیگراندیش (به انگلیسی: heterodox economics) (که رادیکال است و با پیوند میان نهادها، تاریخ و ساختار اجتماعی سروکار دارد).
تحلیل اقتصادی در تمامی ابعاد جامعه کاربرد دارد، از بازرگانی، دارایی، مراقبت بهداشتی گرفته تا موضوعات متنوعی از قبیل جرم و جنایت، آموزش و پرورش، خانواده، حقوق، سیاست، مذهب، نهادهای اجتماعی، جنگ، و علوم پایه. در ابتدای شروع قرن بیست و یکم، از گسترش دامنه اقتصاد در علوم اجتماعی دیگر به عنوان امپریالیسم اقتصاد تعبیر شدهاست. در یکی دو دهه اخیر برخی از اقتصاددانان برای تأکید بیشتر بر پایدار نگاه داشتن محیط زیست شاخه اقتصاد محیط زیست تأسیس کردهاند و نیز مطالعاتی را در زمینه اقتصاد بومشناختی (به انگلیسی: Ecological economics)صورت دادهاند.
نظام توزیع کالا و خدمات از جمله بخشهای مهم در اقتصاد کشورهاست که از یک طرف کالاها و خدمات را در اختیار مصرف کنندگان و از طرف دیگر اطلاعات و نقدینگی را به بخشهای تولیدی (داخل یا خارج از کشور) ارایه میدهند. در اکثر کشورها گسترش استفاده از ابزار و روشهای نوین نگهداری، چیدمان، حمل ونقل و در نهایت توزیع کالاها وخدمات ، همراه با رعایت استانداردهای مختلف با صرف کمترین هزینه و زمان در فرآیند مربوطه ، به عنوان شاخصهای توسعه و پیشرفت نظام توزیع کالاو خدمات، در نظر گرفته میشوند. قابل ذکر است علاوه بر نقش پراهمیت نظام توزیع مطلوب در حمایت از مصرفکنندگان، رشد و توسعه بخشهای تولیدی در یک اقتصاد پویا نیز نیازمند وجود نظام توزیع کارآ است. بهطوریکه بخش توزیع کالا و خدمات را میتوان بهعنوان موتور رشد بخشهای تولیدی اقتصاد در نظر گرفت. بهطورکلی نظام توزیع کالاو خدمات در کشورهای کمتر توسعه یافته و به خصوص در ایران به شکلی است که نه تنها توزیع کالاها و خدمات با کمترین هزینه و زمان صورت نمیگیرد، بلکه اکثر استانداردهای لازم سلامت و بهداشت در نگهداری، ذخیره سازی ، حمل و نقل و توزیع کالاها و خدمات رعایت نمیگردد. ضمن آنکه این نظام تمایل زیادی برای استفاده از ابزار و روشهای نوین توزیع کالا و خدمات ندارد. در این شرایط، با توجه به عملکرد نظام توزیع کالا، حتی با وجود فعالیت گسترده و تاکید جدی دولت برای رشد و توسعه بخشهای تولیدی، این بخشها در مقایسه با سایر کشورها با توجه به ناکارآمدی بخش توزیع کالا با مشکلات متعددی در فروش تولیدات خود روبهرو میباشند. چرا که مشکلات بخش توزیع بر تولید این کالاها به خصوص در بخش کشاوزی با توجه به افزایش زمان و هزینه انتقال تولیدات آنها به مصرفکنندگان نیز اثر گذاشته و این تأثیر موجب کاهش رشد این بخشها، همچنین رسوب قسمت زیادی از قیمت حاصل از فروش محصولات (کالاها) در بخش توزیع میگردد.
فهرست مطالب:
پیش فاکتور
نکات مورد توجه در عقد قراردادها
معاملات ارزی اسناد حمل
گردش کار خرید خارجی و مزایای گشایش اعتبار
شیوه های پرداخت بهای کالاها و خدمات به فروشندگان خارجی
مدارک متداول جهت گشایش اعتبار
پیگیری ضروری در خریدهای خارجی
ضمانتنامه های ارزی
بیمه و بیمه نامه
انواع بیمه ها
تقسم بندی کلی بیمه ها
اسناد حمل کالا
تعرفه های بین المللی و گمرکی در ایران
ترخیص کالا از گمرک
اینکوترمز
تعرفه گمرکی، سود بازرگانی و حقوق گمرکی
مقررات عمومی صادرات و واردات
مراحل گمرکی
انواع اسناد گمرکی
اصطلاحات متداول مربوط به ورود کالا به گمرک
اصطلاحات بانکی مورد استفاده در گمرک
اتاق بازرگانی، صنایع و معادن
و…