تحقیق برنامه حفاظت داوطلبانه
تحقیق برنامه حفاظت داوطلبانه در حجم 17 صفحه و در قالب word و قابل ویرایش و با قسمتی از متن زیر:
– تجزیه و تحلیل خطرات محل کار
تجزیه و تحلیل مکان کار شامل انواع بازرسی های محل کار نه تنها برای تشخیص خطرات موجود می باشد بلکه شرایط و اعمالی که تغییراتی در آنها ممکن است بوجود آورنده خطرات باشند را در بر می گیرد. در یک کار فعال، بازرسی حین کار و تجزیه و تحلیل فرآیندهای کار و شرایط کار الزامی است. زیرا تعدادی از خطرات تشخیصشان مشکل است تشخیص خطراتی که می تواند از تغییرات در شرایط و اعمال کار ناشی شود. خصوصاً با مشاهده و استدلال الزامی است.
تجزیه و تحلیل تسهیلات جدید، فرآیندها، مواد و تجهیزات در ضمن طراحی و استفاده اولیه شان کنترل خطرات جدید محسوب می شود.
تجزیه و تحلیل خطرات شغل ابزار مهمی برای تجزیه و تحلیل عمیق تر جهت شناسایی خطرات بالقوه ای که شناخت قبلی از آن موجود نیست می باشد و نیز اقدامات حفاظتی را تعیین می نماید.
OSHA انتظار دارد که کلیه خطرات ایمنی و بهداشتی بر اساس بازرسی کامل بهداشت صنعتی یا بازنگری خطرات فرآیند شناسایی شوند. بررسی های بهداشت صنعتی باید توسط متخصص بهداشت صنعتی صورت گیرد. برناممه نمونه برداری باید توسط افراد آموزش دیده انجام شود و مطابق استانداردهای بین المللی باشد.
9- بررسی های پایه ای:
بررسی های پایه ای فراگیر در زمینه ایمنی و بهداشت و بررسی های به روز فراگیر دوره ای محل کار الزامی است.
تکرار بازرسی های فراگیر بستگی به پیچیدگی خطر زا بودن، بی ثباتی و دگرگونی محل کار دارد. تعداد زیادی از محل های کار موفق چنین بازنگری هایی را سالانه یا دوبار در سال انجام می دهند.
10- بازرسی های محل کار:
کارکنان ملزم به تآمین بازرسی ایمنی و بهداشتی منظم محل کار می باشند، بطوریکه خطراتی که جدیداً یا سابقاً از آنها صرفنظر شده و نقایص در کنترل خطرات تشخیص داده شوند.
کارکنان اجرائی این بازرسی ها همچنین مراقب خطرات ناشناخته قدیم و جدید، نه به اندازه بازرسیهای فراگیر کلی، می باشند فراوانی و حیط بازرسیهای « روزمره» بستگی به طبیعت و شدت خطرات موجود و پایداری نسبی و پیچیدگی عملیات محل کار دارد.
بازرسیها هم بطور مستمر و هم زمان بندی شده انجام شوند. تناوب بازرسی باید توسط میزان بالقوه شدت ضایعات و خسارات و صدمات، میزان ناامن شدن اجرا تعیین شود. بازرسیها باید حداقل ماهی یکبار و برای پوشش دادن کل محل کار، حد اقل سه ماه یکبار انجام شود. OSHA حتی بازرسیهای بیشتری را توصیه می نماید.
11- پیشگیری و کنترل خطر
OSHA بیان می نماید که پیشگیری و کنترل خطرات، توسط تعیین خطر یا خطرات بالقوه موجود، آغاز می شود. خطرات توسط طراحی موثر مکان شغل یا شغل، در صورتیکه امکان پذیر و عملی باشد پیشگیری می شوند. در صورتیکه حذف آنها امکان پذیر نباشد، توسط پیشگیریاز مواجه های ناامن و غیر بهداشتی کنترل می شوند.
مدیریت کارآمد خطرات شناسایی شده را پیشگیری یا کنترل می نماید و جهت به حداقل رساندن خسارات و ضایعات مربوط به صدمات و بیماریهای مرتبط با شغل در صورت روی دادن مجهز و آماده می شود.
دستورالعمل بیان می کند: چنانچه خطرات بالقوه و جای تشخیص داده شده، به موقع اصلاح یا کنترل شوند و روشهایی برای رسیدن به هدف با اقدامات زیر پایه گذاری می
شوند:
فنون مهندسی در مواردی که امکان پذیر و مناسب باشد.
تأمین وسایل حفاظت فردی
کنترل های اجرایی، بطوریکه زمان مواجه را کاهش دهد.
یک برنامه موثر در کمترین زمان مجاز خطرات را توسط تکنولوژی و پرسنل ومواد مورد نیاز اصلاح می نماید و وقیتکه اصلاح فوری امکان پذیر نباشد، حفاظت موقت و مشروط را فراهم می نماید.
12- روشهای اجرایی و تجهیزات حفاظتی
الف- روشها
یک جنبه مهم مدیریت ایمنی قابلیت دسترسی به روشها جهت انجام کار ایمن است. بطوریکه قابل فهم و اجرا توسط تمامی بخشهای موثر، بعنوان نتیجه آموزش، تقویت مثبت و در صورت نیاز اجرای سیستم منظم ارتباطی می باشد.
OSHA اظهار می دارد وقتیکه روشهای کار ایمن، اسباب حفاظتی باشند. اطمینان حاصل می گردد که از عهده موارد بحرانی و خطرناک بر می آیند. عملیات کار ایمن شامل نظم و انضباط کاری می باشد. کلیه پرسنل خطراتی که با آن در تماس هستند را خواهند شناخت و اینکه چگونه خود و دیگران را در مقابل خطرات محافظت نمایند.
اگر در چنین شرایطی یکی از کارکنان، سرپرستان یا مدیر تصور یا اشتباهی در روش ایمن انجام دهد باید کار متوقف شود و باید مشخص شود که آیا شرایط کاری این مشکل را ایجاد نموده یا سیستم مدیریت در اطلاع رسانی خطرات دچار نقص می باشد.
ب-وسایل حفاظت فردی (PPE)
OSHA انتظار دارد برنامه وسایل حفاظت فنی بطور جدی و دقیق اجرا شود تا تعیین نماید که چه موقع و کجا از چه نوعی PPE استفاده شود. بسته به نوع خطر. حفاظت از چشم، گوش و حفاظت تنفسی، بعلاوه کلاه ه و کفشهای ایمنی در نظر گرفته شوند.
13- تسهیلات و تعمیر و نگهداری تجهیزات و ابنیه.
تعمیر و نگهداری راهی مهم و ویژه برای پیش بینی خطرات بالقوه و جلوگیری از بسط و توسعه آنها می باشد. تعمیرات و نگهداری بطور منظم، یکنواخت پیوسته و برنامه ریزی شده از خرابی پیشگیری نموده و باعث طولانی شدن عمر مفید تجهیزات و ساختمانها می گردد همچنین باعث ایجاد شرایط کار ایمن تر و کاهش وقت تلف شده بعلت خرابی می باشد. کارکنانی که مسئولیت تعمیرات به آنها واگذار شده است نیازمند آموزشهای ایمنی ویژه ای هستند. در تعدادی از شغلها آزمایش یا کارکر تجهیزات با برداشتن و جابجا کردن حفاظ ها و وسایل ایمنی انجام می شود. شرحی از موارد احتیاط ضروری جهت تعمیر اجزا باید داده شود.