پاورپوینت کامل و جامع با عنوان رسانایی سنجی در 32 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان رسانایی سنجی در 32 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان رسانایی سنجی در 32 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

رسانایی الکتریکی به مفهوم قابلیت هدایت جریان الکتریکی در یک ماده، و یکای آن در سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها، زیمنس است. در بعضی از مواد، انتقال بار الکتریکی از نقطه ای از ماده به نقطه دیگر آن به آسانی صورت می‌گیرد و در بعضی چنین نیست. به عنوان مثال اگر سر یک سیم مسی را به میلهٔ نایلونی باردار و سر دیگر آن را به یک گلوله چوب‌پنبه‌ای که در ابتدا بدون بار است، وصل کنیم، با نزدیک کردن اجسام باردار دیگر، معلوم می‌شود که گلوله باردار شده‌است؛ بنابراین سیم مسی که در آن انتقال بار صورت می‌گیرد، رسانا است.

اجسامی که می‌توانند جریان الکتریسیته را بدون اتلاف زیاد (با مقاومت الکتریکی کم) از خود عبور دهند، رسانای الکتریسته خوانده می‌شوند.

افرادی که بیشتر با وسایل برقی کار می‌کنند، در هنگام کار از وسایلی استفاده می‌کنند که دچار برق گرفتگی نشوند. به عنوان مثال، کفش‌های مخصوص می پوشند. یعنی از آنجا که بدن انسان رسانا است، برای اینکه جریان برق از طریق بدن انسان به زمین منتقل نشود، (چون در این صورت برق گرفتگی اتفاق می‌افتد) باید از کفش‌ها و دستکش‌‌های مخصوص استفاده کنند. دسته فازمتر ماده‌ای عایق است و لذا می‌توان با استفاده از آن به راحتی برای تشخیص وجود یا عدم جریان برق استفاده نمود.

هنگام کار با برق باید بدانیم که چه اجسامی (موادی) قابلیت انتقال جریان الکتریکی دارند و چه موادی ندارند. دسته اول را رسانا و دسته دوم را نارسانا می‌نامند.

در زندگی امروزی اجسام رسانا نقش بسیار اساسی ایفا می‌کنند. به عنوان نمونه، می‌توان به سیم‌های انتقال اشاره کرد که به این وسیله جریان برق تولید شده در نیروگاه‌ها به شهرها و مناطق مسکونی منتقل می‌شود. البته اهمیت مواد رسانا تنها به این مورد خاص محدود نمی‌شود. اگر وسایل برقی خانگی را مورد توجه قرار دهیم و به مواد مختلف رسانا که در ساختمان آن بکار رفته‌است توجه کنیم، اهمیت این مواد بیشتر واضح خواهد بود.

تیتراسیون رسانایی سنجی شامل اندازه‌گیری رسانایی نمونه پس از افزایش پیاپی واکنشگر است. نقطه پایانی تیتراسیون با رسم رسانایی یا رسانایی ویژه بر حسب حجم اضافه شده تیترکننده به دست می‌آید. با توجه به سیستم شیمیایی مورد مطالعه منحنی‌های تیتراسیون اشکال مختلفی به خود می‌گیرد که توسط پاره‌خط‌های مستقیم با شیب‌های متفاوت در دوطرف نقطه هم‌ارزی مشخص می‌شوند. تیتراسیون رسانایی سنجی بیشتر برای تیتراسیون محلول‌های خیلی رقیق و اسیدها و بازهای ضعیف به کار می‌رود. شراط لازم برای انجام تیتراسیون این است که نمونه و استاندارد یونی باشند. این روش در مورد واکنش‌های اکسایشی-کاهشی مناسب نیست.

 

فهرست مطالب:

مقدمه

محلول الکترولیت

رسانایی الکتریکی یک محلول الکترولیت به چه عواملی بستگی دارد

رابطه بین مقاومت الکتریکی و رسانایی الکتریکی

رابطه رسانایی الکتریکی در مورد یک محلول

رسانایی ویژه یک محلول K

رسانایی هم ارز

رسانایی هم ارز در رقت بی نهایت

رابطه کهلروش

محاسبه درجه تفکیک اسیدهای ضعیف با اندازه گیری رسانایی هم ارز محلولی از آن

روش کار تعیین Ka اسید استیک

روش محاسبه Ka از روی K اندازه گیری شده

تعیین Ksp یک نمک کم محلول به روش رسانایی سنجی

محاسبه Ksp از روی رسانایی ویژه قرائت شده

اصول تیتراسیونهای رسانایی سنجی

تغییرات К محلول در طول تیتراسیون چگونه است؟ چرا؟

تغییرات رسانایی ویژه در ضمن تیتراسیون اسید قوی با باز قوی

نتایج آزمایش تیتراسیون رسانایی سنجی

نمودار تیتراسیون رسانایی سنجی اسید قوی با باز قوی

نتایج آزمایش تیتراسیون رسانایی سنجی اسید استیک (ضعیف) با باز قوی

نمودار تیتراسیون رسانایی سنجی اسید استیک با سود

تفسیر نمودار تیتراسیون رسانایی سنجی اسید استیک با سود

تیتراسیون رسانایی سنجی اسید ضعیف با باز ضعیف و بالعکس

نمودار تیتراسیون رسانایی سنجی اسید استیک با آمونیاک و تفسیر آن

نتایج تیتراسیون رسانایی سنجی مخلوط اسید کلریدریک و اسید استیک با سود

تیتراسیون رسانایی سنجی رسوبی، تیتراسیون محلول کلرید سدیم با نیترات نقره

و…

برای دانلود کلیک کنید