پاورپوینت بررسی جامع چای

پاورپوینت بررسی جامع چای


پیشگفتار :

برخی معتقدند سابقه ی مصرف چای به حدود 4000 سال قبل باز می گردد. از سرزمین چین و مردمان آن هم بعنوان اولین جایگاه چای نام برده می شود. در آن زمان علاوه بر چین در کشورهایی مثل

ژاپن، کره، تایلند، ویتنام و هند مردم از چای استفاده می کردند.

مصرف چای به دو دلیل بود؛ یکی بعنوان یک نوشیدنی و دیگری برای مصارف دارو و درمانی.

مهمترین استفاده های درمانی چای شامل کنترل خونریزی، درمان و بهبود زخم ها، تنظیم دمای بدن، تنظیم قند خون و بهبود هضم غذا بود.

کتابی به نام Kissa Yojoki  ( کتاب چای) در سال 1191 نوشته شده که در آن توضیح داده شده که مصرف چای سبز چگونه می تواند اثرات مفیدی بر روی پنج عضو مهم بدن ازجمله قلب داشته باشد.  

نوشیدنی‌ها- چای نخستین بار در سال 1276 شمسی در ایران کشت شد و هم اکنون به عنوان نوشیدنی سنتی ایران جایگاه ویژه ای یافته است بطوری که 5/4 درصد از کل چای جهان در ایران مصرف می شود.

چایکاران ایران با جمعیتی حدود 60 هزار خانوار 35 هزار هکتار زمین زراعی در اختیار دارند که علا‌وه بر تولیدات آنان، در هر سال حدود 60 هزار تن چای خارجی وارد می شود .


فهرست

پیشگفتار………………………………………………………………6

تاریخچه چای…………………………………………………………..7

افسانه چای…………………………………………………………..8

پیشینه………………………………………………………………..8

چای در ایران…………………………………………………………..9

وطن اصلی چای………………………………………………………9

مشخصات گیاه شناسی درخت چای……………………………..9

ترکیب شیمیایی درخت چای………………………………………10

اب و هوای مطلوب چای…………………………………………….10

خاک مطلوب چای……………………………………………………10

کود مورد استفاده……………………………………………………11

ازدیاد درخت چای…………………………………………………….11

مطالبی در خصوص مصرف چای سبز………………………………13

خواص و انواع چای…………………………………………….14

چای سیاه ……………………………………………………………14

چای سبز……………………………………………………………..14

چای اولانگ ………………………………………………………….15

چای سفید…………………………………………………………..15

انواع دیگر چای………………………………………………15

چای یخ …………………………………………………………….15

سبک انگلیسی……………………………………………………15

بوبا…………………………………………………………………..15

چای کیسه ای……………………………………………………..16

چگونه چای دم کنیم………………………………………………16

دم کردن چای سیاه ………………………………………………16

دم کردن چای سبز………………………………………………..16

دم کردن چای اولانک………………………………………………16

ترکیبات تشکیل دهنده چای………………………………………17

فواید چای برای سلامتی بدن…………………………………….18

خواص اعجاب اور چای سبز………………………………………19

مروری بر خواص چای سبز……………………………………….19

نحوه استفاده……………………………………………………..24

میزان مصرف روزانه……………………………………………….24

روش نگه داری……………………………………………………24

مواد متشکله برگ چای………………………………………….25

ترکیبات و خواص چای سیاه……………………………………..26

خواص چای سبز…………………………………………………..27

چگونه چای مرغوب بخریم………………………………………..27

خواص دم نوشها………………………………………………….29

چای سبز طعمدار…………………………………………………30

ویزگی های انتی اکسیدانی چای………………………………31

مزایای چای سبز………………………………………………….31

روش استخراج چای سبز…………………………………………34

ویزگی های انتی اکسیدانی و چای………………………………39

رادیکال های ازاد…………………………………………………….40

مکانیسم های حفاظتی از انتی اکسیدان ها……………………40

منابع انتی اکسیدان ها ی رزیمی………………………………..42

فلانوئید های چای………………………………………………….44

مزیت بهداشتی فلانوئید های چای………………………………45

جذب سطحی فلانوئید های چای………………………………..47

اجزا و ترکیبات چای سبز…………………………………………..48

اثرات سودمند ترکیبات چای سبز…………………………………49


انالیز مواد شیمایی از طریق HPLC

مقدمه…………………………………………………………………51

2.مواد و روش ها…………………………………………………….52

1-2 ابزارها…………………………………………………………… 52

 2-2 مواد شیمیایی و استاندارد ها………………………………. 53

3-2 نمونه های چای سولاه……………………………………….54

4-2 استخراج نمونه………………………………………………….54

3.نتایج و مباحث…………………………………………………….55

2-3 اثر فاز متحرک………………………………………………… 55

3-3 اثرحلال ها روی استخراج مواد شیمیایی چای……………. 57

4-3 انتخاب طول موج………………………………………………. 60

5-3 اثر دمای ستون……………………………………………….. 61

6-3 انالیز نمونه های چای…………………………………………65

4.نتیجه گیری……………………………………………………….66

تعیین نفوذ نمونه و HPLC در چای سبز

ترکیب شیمیایی چای سبز………………………………………..67پ


محصولات جدید چای سبز

شامپو چای سبز………………………………………………………68

بستنی چای سبز…………………………………………………….70

ماتچا چیست………………………………………………………….70

شکلات چای سبز…………………………………………………….71

فواید استفاده از قرص چای سبز……………………………………73

مزایای قرص چای سبز……………………………………………….74

طعم های ادامس…………………………………………………….75

ادامس چای سبز…………………………………………………….76

صابون چای سبز……………………………………………………..77

فواید صابون چای سبز………………………………………………78

پودر چای سبز……………………………………………………….78

سنت سیرو چای سبز……………………………………………….79

قرص های چایسبز…………………………………………………..82

چای سبز به صورت قرص کاهش وزن…………………………….84

چای سبز کیسه ای………………………………………………..85


جداول

جدول روش های مختلف شستو شوی چای

سطح کاتچینها و زانتین ها

دقت روش استخراجی

رابطه بین غلظت های انالیت و مساحت های پیک شان

دقت روش بعد از 4 تزریق

انتی اکسیدان ها

منابع انتی اکسیدانی

اشکال

پروفایلهای کاتچین های چای

کروماتو گرامهای محلول استندارد

پروفایل های کاتچین های چای در دما های مختلف

دستگاهای جریان غلتکی

 

دانلود فایل