پاورپوینت نظریه سلسله مراتب نیازها آبراهام مزلو
پاورپوینت نظریه سلسله مراتب نیازها آبراهام مزلو شامل 41 اسلاید است که با پاورپوینت 2016 طراحی شده است وقابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
زندگی نامه
آبراهام هَرولد مَزلو Abraham (Harold) Maslowزاده ۱ آوریل ۱۹۰۸ – درگذشت ۸ ژوئن ۱۹۷۰ روانشناس انسانگرای آمریکایی بود. او امروزه برای نظریه سلسله مراتب نیازهای انسانی اش هرم مزلو شناخته شدهاست. مزلو همچنین به عنوان پدر روانشناسی انسان گرا شناخته میشود. او در سال ۱۹۵۴ کتاب «انگیزه و شخصیت» را دربارهٔ نظریه سلسله مراتب نیازها منتشر کرد.
مقدمه
مزلو معتقد بود در صورتی که نتوانیم بهترین آدم ها را بررسی کنیم- خلاق ترین، سالم ترین و پخته ترین افراد، ماهیت انسان را دست کم می گیریم. نظریه شخصیت مزلو از شرح حال بیماران بالینی به دست نیامده، بلکه از پژوهش درباره بزرگسالان خلاق، مستقل، خود بسنده و خود شکوفا حاصل شده است. او به این نتیجه رسید که همگی با مجموعه نیازهای غریزی یکسانی متولد شده ایم که ما را قادر می سازد رشد کنیم و استعداد خود را تحقق بخشیم.
رشد شخصیت : سلسله مراتب نیازها
مزلو سلسله مراتبی از ۵ نیاز فطری را معرفی کرد که رفتار انسان را برانگیخته و هدایت می کنند. این نیازها عبارتند از :نیازهای فیزولوژیکی ( غذا، آب، و میل جنسی)، نیاز به امنیت ، تعلق پذیری و محبت (دوست داشتن و دوست داشته شدن)، احترام، و خود شکوفایی.
مزلو این نیازها را مرتبط با غریزه (instictoid) نامید. اما این نیازها می توانند تحت تاثیر یادگیری، انتظارات اجتماعی، و ترس از عدم تایید قرار گیرند. قبل از اینکه نیازهای سطح بالا تاثیر گذار شوند، باید نیازهای سطح پایین حداقل تا اندازه ای ارضا شده باشند. بسته به اینکه کدام نیازها ارضا شده باشند فقط یک نیاز بر شخصیت ما غالب خواهد بود. مزلو معتقد بود که ترتیب نیازها می تواند تغییر کند.
ویژگی نیازها
هرچه یک نیاز در سطح پایین تر سلسله مراتب باشد، نیرومندی، قدرت و اولویت آن بیشتر است.
نیازهای بالاتر بعدا در زندگی آشکار می شوند.
نیازهای بالاتر را می توان به تعویق انداخت. مزلو نیازهای پایین تر را نیازهای کمبود (deficiency needs) نامید.
ارضای نیازهای بالاتر به بهبود سلامت و طول عمر منجر می شود. مزلو نیازهای بالاتر را نیازهای رشد (Growth or being needs) یا هستی نامید.
ارضای نیازهای بالاتر به خشنودی، شادی و رضایت خاطر منجر می شود.
ارضای نیازهای بالاتر به شرایط بیرونی بهتر از ارضای نیازهای پایین تر نیاز دارد.
لزومی ندارد نیاز قبلی به طور کامل ارضا شده باشد.
در صورتی که نیازهای فیزیولوژیک ارضا شود دیگر آنها رفتار را هدایت نمی کنند. ولی امکان دارد نیاز به امنیت در بزرگسالان بهنجار بر روی رفتار تاثیر بگذارد.
و …
فهرست مطالب
زندگینامه
مقدمه
رشد شخصیت : سلسله مراتب نیازها
ویژگی نیازها
نیازهای شناختی
بررسی افراد خود شکوفا
ویژگیهای افراد خود شکوفا
ناکامی در خود شکوفا شدن
سوالهایی درباره ماهیت انسان
ارزیابی در نظریه مزلو
پرسشنامه جهت گیری شخصی POI
پژوهش درباره نظریه مزلو
نظریه خود مختاری
تاملاتی درباره نظریه مزلو
پایان
عنوان : نظریه سلسله مراتب نیازها آبراهام مزلو
فرمت : پاورپوینت
حجم : 1.42 مگابایت
تعداد صفحات : 41
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت