پاورپوینت کامل و جامع با عنوان بیماری هپاتیت، انواع هپاتیت و روشهای تشخیص و درمان در 41 اسلاید
هپاتیت (به انگلیسی: Hepatitis) به معنی التهاب در پارانشیم کبد است و به دلایل مختلفی میتواند ایجاد شود که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند میتوان به افراط در مصرف الکل، اثر برخی داروها، آلودگی به باکتری و همچنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی میگردد.
عامل بیماری هپاتیت ویرال (ویروسی) یک ویروس است و در ابتدا میتواند مثل یک سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت “C” بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان میتواند حیات بیمار را تهدید کند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان میدهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز میکند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزیهای گوارشی و … است.
در ایران بالغ بر ۳٪ افراد آلوده به این ویروس میباشند.حدود ۷۵ الی ۸۰ درصد از افرادی که تازه به این ویروس مبتلا شدهاند، دچار پیشرفت و مزمن شدن این بیماری شده و از بین آنها نیز ۶- الی ۷۰ درصد به بیماریهای مزمن کبدی دچار میشوند. از بین افراد حدود ۵ الی ۲۰ درصد به سیروز کبدی مبتلا شده و ۱ الی ۵ درصد آنان بر اثر بیماری سیروز کبدی و یا سرطان کبد میمیرند.
انواع
هپاتیت ویروسی
در حال حاضر ۸ نوع ازاین ویروس شناخته شدهاست.
- هپاتیت نوع A
- هپاتیت نوع B
- هپاتیت نوع C
- هپاتیت نوع D (همیشه همراه با نوع B)
- هپاتیت نوع E
- هپاتیت نوع F
- هپاتیت نوع G
- در حال حاضر ۱۰ تا ۱۵ درصد مبتلایان در هیچکدام از این دستهها قرار نمیگیرند به همین دلیل میشود انتظار ویروس نوع H را نیز داشت.
روشهای انتقال هپاتیت ب و c
این ویروس عمدتاً از طریق تماس با خون افراد آلوده منتقل میشود.
همچنین روشهای زیر میتواند باعث انتقال این ویروس گردد:
- ارتباط جنسی با افراد آلوده
- استفاده از سوزنهای آلوده که به عنوان سرنگ استفاده میشود، به ویژه در افراد معتاد بهمواد مخدر تزریقی و همچنین سوراخ شدن بدن با هر وسیلهٔ تیز یا سوزن آلوده (مثلخالکوبی غیر بهداشتی)
- استفاده از لوازم شخصی به صورت اشتراکی
- دریافت فرآوردههای خون و پلاسمای آلوده که در ایران اکثراً در بیماران تالاسمی و هموفیلیدیده میشود.
- زخمی شدن پوست بدن در یک بخش آلودهٔ بیمارستانی.
آزمایشها
از دیگر نکات مهم در مورد این ویروس این است که به تدریج به کبد آسیب میرساند. یک کبد سالم مواد شیمیایی مورد نیاز بدن را میسازد و مواد سمی را از خون خارج میکند. وقتی شما به این بیماری مبتلا میشوید کبد شما ملتهب میشود و بافت طبیعی تخریب شده به جای آن بافت فیبری و فرسوده میماند.
پس از تشخیص پزشک آزمایش کبد انجام میگیرد. این کار از طریق آزمایشهای خون،سونوگرافی و نمونه برداری از کبد کار بسیار آسانی است و از طریق بیحسی موضعی و از طریق یک سوزن نمونه گیری انجام میشود و بیمار حداکثر یک روز در بیمارستان بستری میشود. پژوهشگران ایرانی نانو ابزار کاغذی را برای آنالیز DNAA ابداع کردند که قادر به تشخیص سریع و ارزان بیماری هایی همچون هپاتیت B و ناباروری در مردان است.
فهرست مطالب:
مقدمه
تعریف هپاتیت
انواع هپاتیت ویروسی
هپاتیت A
چگونگی انتشار ویروس
بیماری زایی
پیشگیری و کنترل
درمان
تشخیص آزمایشگاهی
Anti-HAV به روش الایزا
هپاتیت B
نشانه های بیماری
چگونگی تشخیص هپاتیت B
آزمایش آنزیمی کبدی
درمان
پیشگیری
واکسن هپاتیت B
ایمن سازی غیرفعال
اپیدمیولوژی ویروس هپاتیت B
تشخیص آزمایشگاهی
HBsAg به روش الایزا
هپاتیت C
علایم و نشانه ها
عفونت مزمن
تشخیص
اپیدمیولوژی
سایر ویروسهای ایجاد کننده هپاتیت
ویروس هپاتیت D
ویروس هپاتیت E