پاورپوینت قیم کیست و شرایط انتصاب آن چگونه است
پاورپوینت قیم کیست و شرایط انتصاب آن چگونه است شامل 30 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق ، علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
قیم در لغت بهمعنای متولی، سرپرست و کسی است که متولی امر شخص محجور محسوب میشود. برای معرفی قیم و بررسی شرایط انتصاب آن، لازم است ابتدا با محجورین در حقوق ایران و تعاریف ولی قهری و وصی آشنا شویم و سپس به بررسی مفهوم قیم، انتصاب و شرایط آن طبق قانون بپردازیم.
تعریف محجور و سفیه
بهطور کلی باید این نکته را بهخاطر سپرد که از منظر حقوقی، اصولا انسانها از حق بهرهمندی از حقوق قانونی برخوردار هستند. بهعبارت دیگر، تمامی انسانها اعم از کودک و بزرگسال از یک سری حقوق ازجمله حق مالکیت برخوردار هستند، ولی ممکن است برخی از آنها بهدلایل خاصی، امکان کسب این حقوق را نداشته و ناگزیر باشند برای این کار از شخص دیگری بهعنوان نماینده استفاده کنند.
به مورد نخست، یعنی حق بهرهمندی از حقوق گوناگون، اهلیت تمتع و به مورد دوم یعنی اعمال و استیفای این حقوق، اهلیت استیفا گفته میشود. بنابراین محجورین اشخاصی هستند که از اهلیت تمتع برخوردارند، ولی اهلیت استیفا ندارند. برای نمونه، یک کودک میتواند مالک یک خانه شود (بدین شکل که مثلا پدرش خانهای را به نامش بزند) ولی همین کودک نمیتواند خانه را بفروشد و این کار تنها ازطریق پدر یا سایر اشخاصی که قانون تعیین کرده امکانپذیر است.
بههمیندلیل گفته میشود که کودکان (یا صغار) در زمرهی محجورین هستند. سفیه و مجنون نیز از دیگر محجورین هستند. سفیه کسی است که دخل و تصرفاتش در امور مالی، عقلانی نیست. هر چند عملکرد این شخص درخصوص امور غیرمالی صحیح بوده و موردتأیید قانونگذار است. بههمیندلیل، فرد سفیه میتواند شخصی را برای ازدواج انتخاب و با او عقد نکاح منعقد کند، ولی تعیین مهریه در نکاح ازجمله امور مالی است که سفیه نمیتواند آن را انجام دهد و لازم است در این خصوص، نمایندگان قانونی او (اعم از ولی قهری یعنی پدر یا قیم) وارد عمل شوند.
حال که محجورین را شناختیم، نوبت به معرفی قیم میرسد:
و …
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف محجور و سفیه
تعریف قیم
انتصاب قیم
شرایط قیم در قانون
اوصاف مثبت
اوصاف منفی
پایان
عنوان : قیم کیست و شرایط انتصاب آن چگونه است
فرمت : پاورپوینت
حجم : 312 کیلوبایت
تعداد صفحات : 30
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت