عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق طرحوارههای فعال در آزمودنیهای افسرده با آزمودنیهای مضطرب
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 60
آمارهای همه گیر شناختی در کشورهای مختلف حاکی از شیوع متفاوت افسردگی در جوامع مختلف است. مطالعات، میزان شیوع افسردگی بالینی را در ایران بیشتر از کشورهای دیگر نشان می دهند؛ همچنین احتمال ابتلای زنان به افسردگی بیشتر از مردان است (کاویانی، احمدی ابهری وهرمزی، 1381).
از طرفی شیوع اضطراب در جامعه ایران نیز همانند افسردگی است(کاویانی و همکاران، 1381). افسردگی همایندی بالایی با اضطراب دارد و حدود 60 درصد کسانی که به خاطر اختلال اضطرابی تحت درمان هستند واجد ملاک های تشخیصی افسردگی اساسی اند. (تی – ای . براون و همکاران ،2001). آدم های افسرده به این علت احساس غمگینی می کنند که معتقدند از چیز مهمی محروم شده اند که عزت نفس
آن ها را تهدید می کند. نگرش های کژکار آن ها باعث می شود که فرض کنند بی ارزش و در مانده هستند و تلاش هایشان محکوم به شکست است. در نتیجه این، افراد افسرده احساس می کنند از سلامتی، انرژی، تمایل بودن با دیگران و علاقه به محیط کمی برخوردارند(هالجین[1] و همکاران، 1948).
فرد افسرده خود را مملو از عیب ها، نارسایی ها و فاقد ارزش می پندارد و نتیجه می گیرد که رویدادهای منفی فقط به بی ارزشی خود او مربوط است. چنین فردی هنگام توصیف خود، اصطلاحات نامناسب را درباره خودش بکار می گیرد و خود را آدمی تنبل، ترسو، ناتوان، کند ذهن و… می داند. گذشته از اینها احساس می کند که برای رسیدن به اهدافی که موجب رضایت او می شوند فاقد توانایی های مطلوب و لازم است.
معمولاً ماهیت ناکارآمد طرح واره ها وقتی ظاهر می شود که بیماران در روند زندگی روزمرۀ خود و در تعاملشان با دیگران به گونه ای عمل کنند که طرح واره های آن ها تأیید شود، حتّی اگر برداشت اوّلیه آن ها درست نباشد. طرح واره های ناسازگار اولیه و راههای ناکارآمدی که بیماران که از طریق آن ها یاد می گیرند با دیگران کنار بیایند، اغلب زیر بنای نشانه های مزمن اختلالات محور I مثل اضطراب، افسردگی، سوء مصرف مواد و اختلالات روان تنی به شمار می روند(یانگ،کلوسکو و ویشار؛ ترجمه حمیدپورو اندوز،1389).
فهرست مطالب
تاریخچه طرحواره
تعریف طرح واره
تجارب کودکی و طرح واره های ناسازگار
ذهنیت های طرح واره ای
حوزههای طرحواره و طرحواره های ناسازگار اولیه
عملکردهای طرح واره
تدوام طرحواره
بهبودطرحواره
سبکهای مقابلهای ناسازگار
جبران افراطی طرحواره
اجتناب طرحواره
تسلیم طرحواره
سیمای بالینی طرحواره های فعال مربوط به افسردگی و اضطراب
سبب شناسی افسردگی
افسردگی از دیدگاه نظریه های زیستشناختی
معاینه وضعیت روانی
ملاکهایDSM-IV-TR درمورد دوره افسردگی اساسی
درمان های اختلالات افسردگی
درمان های روانشناختی افسردگی
اضطراب
تفاوت ترس و اضطراب
اختلالات اضطرابی
نشانه های اضطراب
اختلال اضطراب اجتماعی
علت شناسی
عوامل رفتاری
عوامل شناختی
نظریه های اضطراب
نظریه زیست شناختی
نظریه رفتارگرایی
نظریه روانکاوی
نظریه شناختی
علوم زیستی
پیشینه پژوهش
منابع و مأخذ