عنوان پروپوزال: اثرات تغذیه ای سطوح مختلف نانوسلنیوم در سنین 22 تا 42 روزگی بر پاسخ ایمنی، برخی فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 35
یکی از تاثیرگذارترین بخشها در توسعه پایدار کشورها، بخش کشاورزی است. تأمین امنیت غذایی بشر، یکی از مهمترین چالشهای فراروی جهان در قرن آینده خواهد بود. رشد روزافزون جمعیت و کمبود مواد غذایی از یکسو، و نابودی بخش مهمی از منابع زیست محیطی کره زمین به دلیل استفاده بیرویه آن از سوی دیگر، لزوم تغییر نگرش جدی نسبت به مدیریت بخش کشاورزی در سطح جهانی را نمایان میسازد (بینام، 1391). نانوتکنولوژی به عنوان یک علم بدیع و تکنولوژی نوآورانه، منجر به تولید یک عنصر متفاوت با ساختار تغییر یافته در سطح سلولی، جهت افزایش کیفیت در بافت مواد غذایی میشود. این تکنولوژی تأثیر اساسی بر تهیه و تولید، انتقال، ذخیره، قابلیت ردیابی، امنیت و سلامت غذا دارد (فلهگاری و همکاران[1]، 2013). ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ ﻓﻮقاﻟﻌﺎده ﻛﺎرﺑﺮد ﻓﻨﺎوری ﻧـﺎﻧﻮ در تغذیه دام و طیور، اﻧﺘﻈـﺎر ﻣـﻲرود ﻃـﻲ دو دﻫـﻪ آﻳﻨﺪه، اﻧﻘﻼب ﺑﺰرﮔﻲ در زﻣﻴﻨﻪ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻏﺬاﻳﻲ، تغذیه دام و ﻛﺸﺎورزی ﭘﺪﻳﺪ آﻳﺪ، ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪای ﻛـﻪ اﺛـﺮات آن ﺑـﺴﻴﺎر ﻓﺮاﺗـﺮ از ﻛـﺸﺎورزی ﻣﻜﺎﻧﻴﺰه و اﻧﻘﻼب ﺳﺒﺰ[2] ﺧﻮاﻫﺪ بود (بینام، 1391).
سلنیوم یکی از عناصر کمنیاز، اما ضروری در تغذیه حیوان با عملکردی چندگانه میباشد (پیرسلجین و همکاران[3]، 2008). سلنیوم یک ریزمغذی ضروری برای رشد طبیعی و نرمال طیور میباشد. حیوانات با مصرف غلات و علوفه، سلنیوم آلی مورد نیاز را که با آمینواسیدهای سیستئین و متیونین باند شده و به اشکال سلنوسیستئین و سلنومتیونین درآمدهاند، دریافت میکنند (سورای[4]، 2002). اثرات بالینی شدید ناشی از کمبود سلنیوم، میتواند منجر به بیماری عضله سفید (دیستروفی عضلانی)، از کارافتادگی کلیهها، تضعیف سیستم ایمنی، سرطان و بسیاری از علائم آسیب شناختی دیگر شود (هارتیکاینن[5]، 2005).
Felehgari et al. [1]
[2] Green revolution
Pirsljin et al. [3]
Surai [4]
Hartikainen [5]
فهرست مطالب
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت مسأله
اهداف پژوهش
اهداف اصلی
مرور منابع و پیشینه تحقیق
روش تحقیق
مدل
فهرست منابع و مأخذ مورد استفاده