دستورالعمل ایمنی و بهداشت در سالن غذا خوری
دستورالعمل ایمنی و بهداشت در سالن غذاخوریدرفرمت ورد 5 صفحه قابل ویرایش
هدف:
هدف از این دستورالعمل، دستیابی به محل کاری ایمن و بهداشتی، حفظ شرایط بهداشتی و جلوگیری از انتقال بیماری و آلودگی از طریق غذا می باشد.
2- دامنه کاربرد:
دامنه کاربرد این دستورالعمل، آشپزخانه سالن غذا خوری را در بر می گیرد.
3- تعاریف:
ندارد.
4- مسئولیت ها:
4-1- به کارگیری توصیه ها و راهنمایی های ایمنی و بهداشتی مطابق این دستورالعمل برای جلوگیری از انتقال بیماری ها و آلودگی بر عهده کار کنان آشپز خانه می باشد.
4-2- هر یک از کارکنان آشپزخانه مسئولیت انجام کار به صورت ایمن و استفاده از وسایل حفاظت فردی مربوط به کار خود را بر عهده دارند.
4-3- وظیفه بازدید و نظارت بر اجرای این دستور العمل بر عهده واحد ایمنی و بهداشت می باشد.
5- شرح عملیات:
5-1- شرایط و ضوابط بهداشتی آشپزخانه و سالن غذا خوری:
5-1-1- موقعیت آشپزخانه باید طوری باشد که از مکان های آلوده دور بوده و مجاور سالن غذاخوری باشد و وسایل و شرایط پخت باید به گونه ای باشد که برای قسمت های مجاور آن مزاحمتی ایجاد ننماید.
5-1-2- فضای آشپزخانه باید متناسب با تعداد کارگران آشپزخانه و حجم کار باشد تا کار تهیه و طبخ غذا به راحتی انجام گیرد.
5-1-3- سقف آشپزخانه باید به رنگ روشن و بدون ترک خوردگی باشد.
5-1-4- دیوارهای آشپزخانه تا زیر سقف کاشی، بدون ترک خوردگی باشد.
5-1-5- کف آشپزخانه بدون ترک خوردگی، صاف، هموار، قابل شستشو و از نوع موزائیک، سنگ و امثالهم بوده و لغزنده نباشد و نیز دارای شیب مناسب به طرف کفشوی باشد.
5-1-6- آشپزخانه باید دارای تهویه مناسب باشد و بر روی اجاق ها و منابع آلوده کننده، هود مناسب نصب شود.
5-1-7- آشپزخانه باید دارای وسایل سرمایشی و گرمایشی مناسب، متناسب با فصل باشد.
5-1-8- استفاده از ظروف چوبی، ترک خورده و ظروف با آلیاژ سربی در آشپزخانه ممنوع می باشد.
5-1-9- استفاده از قندان، نمکدان و مشابه آنها بدون سرپوش ممنوع است.