بهبود اعتماد به نفس دانش آموزم،فاطمه ( گروه روانشناسی و علوم تربیتی و آموزش )
این فایل در قالب WORD و 26 صفحه قابل ویرایش می باشد .
گزیده ای از چکیده ارائه شده را در پیوست مطالعه نمایید .
چکیده:
تفاوت عمده همه مکتبهای مادی با ادیان الهی در نوع نگرش آنها به انسان و ابعاد وجودی اوست که هر کدام از آنها برنامه ها و سیاست های خود را بر اساس برداشت خود از ماهیت انسان طراحی می کنند. وقتی انسان را موجودی فراتر از جسم و ماده بدانیم و اعتقاد داشته باشیم که انسان نه تنها اشرف مخلوقات بلکه هدف و غایت کل هستی بر محور انسان می چرخد تا انسان به کمال برسد، بررسی مسائل او دیگر تنها در بعد مادیات نیست.
فلسفه آموزش و پرورش نیز تربیت و هدایت انسان است. به عبارت دیگر وظیفه اصلی نظام تربیتی ایجاد زمینه مناسب برای رشد و توسعه انسانی است. چرا که انسان محور توسعه است. انسان توسعه یافته باید از لحاظ جسمانی سالم و از نظر روحی و روانی وضعیت مطلوبی داشته باشد.یکی از مشکلات شایع در بین دانش آموزان ضعف اعتماد به نفس است که این ضعف منجر به بسیاری از اختلالات رفتاری و شخصیتی و مشکلات یادگیری در کودکان میشود.
متن اقدام پژوهی زیر مربوط به یک نفر از دانش آموزانم است که عدم اعتماد به نفس وی موجب انزوا و انفعال در او شده و علاوه بر آنکه وضعیت روحی او تحت تأثیر این مسئله قرار گرفته، وضعیت درسی و ایجاد رابطه با کلاس، معلم و مدرسه را نیز در ابعاد مختلف تحت تأثیر قرار داده است. در جریان بررسی و پیگیری این مشکل پس از تشخیص مسئله، ضمن استفاده از کتاب های مرتبط با موضوع، بهره مندی از نظر همکاران و کادر آموزشی، تربیتی و پرورشی مدرسه، همچنین درگیر کردن دانش آموز و خانواده وی،ایجاد نقش حمایتی معلم و بهره مندی از روشهایی همچون تشویق به حل مسئله پرداخته شد تا از این طریق ضمن بهبود اعتماد به نفس وی، از ایجاد مشکلات آتی پیشگیری نمایم.