بررسی عوامل موثر بربهینه سازی هدایت حرارتی و ویسکوزیته دینامیکی نانوسیال هیبریدی آب/نانولوله کربن از طریق الگوریتم MOPSO و ارائه رابطه ای جهت پیش بینی میزان ویسکوزیته
در این مقاله بهینهسازی چند هدفه نانوسیال آب/نانولوله کربن مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور بیشینه هدایت حرارتی و کمینه ویسکوزیته با تغییر در دما (300 تا 340) درجه کلوین و کسر حجمی (0.01 تا 0.4%) نانوسیال از الگوریتم بهینهسازی MOPSO استفاده شده است. برای بدست آوردن مقادیر هدایت حرارتی و ویسکوزیته بر حسب دما و کسر حجمی نانوسیال از مدلسازی شبکه عصبی دادههای تجربی استفاده شده است. نهایتاً جبهه پارتو (pareto-front) و نقاط بهینه متناظر با آن ارائه شده است. خلاصه برخی از تحقیقات صورت گرفته در مورد پارامترهای موثر بر ویسکوزیته و هدایت حرارتی نانوسیال و تعریفاتی در مورد خواص نانوسیال، ضریب هدایت حرارتی، ویسکوزیته، و تعریفی از بهینهسازی ازدحام ذرات، مراحل الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات ، مزایای PSO نسبت به دیگر روشهای بهینهسازی، مقایسهی PSO با الگوریتمهای تکاملی، الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات چندهدفه و نمودار های مرتبط با آن استفاده شده است. و در آخر مقادیر مختلف تعداد اعضای جمعیت 20 عضو و تعداد تکرار 15 بار ارائه شده است. به منظور مقایسه روند بهینهسازی نتایج در جبهه اول، پنجم، دهم و جبهه پارتو بهینهسازی ارائه شده است. هدف از تحقیق بهینهسازی نانو سیال برای کاهش ویسکوزیته و افزایش هدایت حرارتی است.