گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس (گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس + گزارش کار آزمایش آستانه مطلق شنوایی)

- گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس (گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس + گزارش کار آزمایش آستانه مطلق شنوایی)

گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس (گزارش کار آزمایش آستانه مطلق تماس + گزارش کار آزمایش آستانه مطلق شنوایی)

آزمایش آستانه مطلق تماس و آزمایش آستانه مطلق شنوایی

تعداد صفحات: 12

نوع فایل: WORD

 

فهرست مطالب:

چکیده

مقدمه

ادبیات تحقیق

وسایل مورد نیاز

شیوه اجرا

نتایج

بحث و تفسیر

منابع 

 

بخشی از متن فایل:

ابتدا آزمودنی با آرامش روی صندلی می نشیند و چشم بندی را روی چشم های خود قرار می دهد. بعد روی ناحیه برجسته زیر انگشت شست وی روی کف دستش دایره ای به اندازه سکه ای 10 تومانی رسم می کنیم. این ناحیه از دست نسبت به بقیه جاهای آن حساس تر است و ضمناً با این کار حواس آزمودنی را متمرکز یک نقطه برای آزمایش می نماییم. آزماینده سوزن های آزمیش را در آن نقطه قرار می دهد.

جعبه لامسه سنج شامل سوزن هایی از 01/0 گرم تا 1 گرم است و آزمایشگر ابتدا محرکی را از پایین‌تر از حد آستانه مطلق آزمودنی است را به آن وارد می کند (مثلا 01/0 گرم). بعد محرکی را که بالاتر از سطح آستانه مطلق است را به آن وارد می کند، مثلاً15/0 گرم آزمایشگر می بایست هر کدام از سوزن‌ها را 10 بار (البته انتخاب سوزن ها باید تصادفی باشد). به آزمودنی بزند. نحوه وارد کردن سوزن خیلی مهم است- تا آنجا که ممکن است باید از تماس دست او با آزمودنی جلوگیری شود و سوزن را نیز با فشار وارد نکند. هم چنین نباید سوزن روی پوست آزمودنی کشیده شود. سپس نتایج بدست آمده را در جدول که به پیوست ارائه می گردد ثبت می نماییم بعد تعداد موارد حس شده و نشده را جمع می کنیم و برای هر وزنه درصد می گیریم اگر در وزنی خاص در %50 موارد وی احساس کرده بود آن نقطه، نقطه %5 یا نقطه حد آستانه مطلق است اگر نبود نقاطی را که بالاتر و پایین تر از %5 بوده را ثبت کرده و طبق روشی که در پیوست ارائه می گردد نقطه %50 را محاسبه می نماییم.

نتایج

در این آزمایش نقطه %5 وزنه 04/0 گرمی بدست آمد، پس آستانه مطلق لامسه آزمودنی مورد بررسی 04/0 گرم برای حس لامسه است.

جدول روش ثابت برای آستانه مطلق بلوایی (لامسه سنج)

……………

 

شیوه اجرا آزمایش آستانه مطلق شنوایی:

آزمایش بدین صورت است که ابتدا آزمودنی با آرامش روی صندلی مقابل دستگاه می‌نشیند و با اعلام آمادگی او آزمایش را شروع می کنیم. دستگاه اودیومتر 2 دکمه گردان دارد که یکی برای شدت صوت و دیگری برای بسامد صوت است.

شدت صوت از 5 دسی بل تا 70 دسی بل در این دستگاه قابل تغییر است.

بسامد فرکانس در این دستگاه از Hz 250 تا Hz 8000 قابل انتخاب است.

آزمودنی ابتدا گوشی دستگاه را روی گوش هایش می گذارد. آزماینده ابتدا شدت صوت را روی 5- دسی بل قرار می دهد و فرکانس را از 250 هرتز به سمت 8000 هرتز می برد (مسیر صعودی) تا جایی که آزمودنی اعلام کند که صدای بوق (beep)ممتد را شنیده است (در این دستگاه می توان نوع بوق را ممتد یا مقطع انتخاب کرد و هم چنین انتخاب کرد که گوش راست آزمایش شود یا گوش چپ. ولی در آزمایش ما گوش مهم نیست و صدای بوق را نیز ممتد انتخاب نموده ایم). در این هنگام آزمودنی فرکانس مزبور را ثبت می نماید. (فرکانس حد بالا) سپس آزمایشگر فرکانس را از چند درجه بالاتر از حد بالا انتخاب کرده و به سمت پایین می آید تا به هنگامی که آزمودنی اعلام کند که دیگر صدایی را نمی شنود (حد پایین) که این نقطه را هم ثبت می نماید بعد این دو عدد بدست آورده را با هم جمع کرده و میانگین می گیرد که بدین وسیله حد آستانه در شدت صوت انتخاب شده (در اینجا 5- دسی بل) بدست می آید. سپس این کار را برای تمام شدت صورت های دستگاه انجام می دهیم. البته لازم به ذکر است که آستانه مطلق برای شنوایی در هر شدت صوتی برای هر فرد مقدار خاصی است . به عبارت دیگر آستانه مطلق تعدادی بی نهایت دارد (در حس شنوایی).

نتایج

در هر شدت صوت یک آستانه مطلق بدست آمد که با افزایش شدت صوت فرکانس آستانه مطلق کاهش پیدا می نماید.

جدول روش حدود برای آستانه مطلق شنوایی:

 

برای دانلود کلیک کنید