ژورنال Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat به همراه ترجمه
Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat
اصلاح پروش و نژاد به منظور افزایش کارایی مصرف نیتروژن ؛ مروری بر گندم
چکیده
کود نیتروژنه بیشترین منبع مواد غذایی می باشد که در کشاورزی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد و در برگیرنده ی هزینه های زیست محیطی بوده و از تولید قابل توجهی برخوردار است. که در این میان ، تقاضا برای دانه افزایش می یابد و تولید در واحد سطح برای زمینهای زراعی تازه با کمبود مواجه می شوند. در این زمینه، اصلاح نژاد و پرورش (breeding) برای استفاده کارآمد از نیتروژن به یک هدف مهم تبدیل شده است. در گندم ، نیاز به نیتروژن برای حفظ کانوپی فعال دانه فتوسنتزی به منظور اطمینان از عملکرد دانه و تولید پروتئین های ذخیره ای دانه می باشد که به طور کلی در حفظ کیفیت بهره وری بالا امری ضروری می باشد . بررسی های صورت گرفته در این مقاله با توجه به دانش کنونی موارد زیر را فراهم می کند:
- عوامل فیزیولوژی ،
- متابولیسم و
- ژنتیک که نیتروژن جذب شده(N uptake) و بهره وری نیتروژن (N utilization ) را در زمینه های مختلف سیستم های مدیریت نیتروژن تحت تاثیر قرار می دهد ، و شامل نقش سیستم ریشه و تعاملات آن با میکروارگانیسم ها ، جذب نیترات و ارتباط آن با فتوسنتز برای انتقال مجدد در مرحله بعد از گلدهی و جداسازی نیتروژن می باشد. با توجه به پیچیدگی کارآیی مصرف نیتروژن ، چندین راه فیزیولوژیکی برای افزایش آن مورد بحث قرار گرفت و روش های فینوتیپی (Phenotypic) آنها مورد بررسی قرار گرفت. استراتژی های اصلاح مولکولی و فنوتیپی نیز در مورد رژیم های نیتروژن و تنوع ژنتیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. فرمت فایل انگلیسی پی دی اف 24 صفحه فایل ترجمه ورد 33 صفحه
کلمات کلیدی: نان گندم ، اصلاح ،کارآیی جذب نیتروژن ، کارآیی بهره وری نیتروژن