ژورنال Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat به همراه ترجمه

- ژورنال Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat به همراه ترجمه

ژورنال Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat به همراه ترجمه

Breeding for increased nitrogen-use efficiency: a review for wheat

اصلاح پروش و نژاد به منظور افزایش کارایی مصرف نیتروژن ؛ مروری بر گندم

 

چکیده

کود نیتروژنه بیشترین منبع مواد غذایی می باشد که در کشاورزی مدرن مورد استفاده قرار می گیرد و در برگیرنده ی هزینه های زیست محیطی بوده و از تولید قابل توجهی برخوردار است. که در این میان ، تقاضا برای دانه افزایش می یابد و تولید در واحد سطح برای زمین‌های زراعی تازه با کمبود مواجه می شوند. در این زمینه، اصلاح نژاد و پرورش (breeding) برای استفاده کارآمد از نیتروژن به یک هدف مهم تبدیل شده است. در گندم ، نیاز به نیتروژن برای حفظ کانوپی فعال دانه فتوسنتزی به منظور اطمینان از عملکرد دانه  و تولید پروتئین های ذخیره ای دانه  می باشد که به طور کلی در حفظ کیفیت بهره وری بالا امری ضروری می باشد . بررسی های صورت گرفته در این مقاله با توجه به دانش کنونی موارد زیر را فراهم می کند:

  • عوامل فیزیولوژی ،
  • متابولیسم و
  • ژنتیک که نیتروژن جذب شده(N uptake) و بهره وری نیتروژن (N utilization ) را در زمینه های مختلف سیستم های مدیریت نیتروژن تحت تاثیر قرار می دهد ، و شامل نقش سیستم ریشه و تعاملات آن با میکروارگانیسم ها ، جذب نیترات و ارتباط آن با فتوسنتز  برای انتقال مجدد در مرحله بعد از گلدهی و جداسازی نیتروژن  می باشد. با توجه به پیچیدگی کارآیی  مصرف نیتروژن  ، چندین راه فیزیولوژیکی  برای افزایش آن مورد بحث قرار گرفت و روش های فینوتیپی (Phenotypic) آنها مورد بررسی قرار گرفت. استراتژی های اصلاح مولکولی و فنوتیپی نیز در مورد رژیم های نیتروژن  و تنوع ژنتیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.   فرمت فایل انگلیسی  پی دی اف 24 صفحه   فایل ترجمه ورد 33 صفحه

 

کلمات کلیدی: نان گندم ، اصلاح ،کارآیی جذب نیتروژن ، کارآیی بهره وری نیتروژن   

برای دانلود کلیک کنید