تأثیر ورزش بر سلامت سالمندان
عنوان: تأثیر ورزش بر سلامت سالمندان
قالب بندی: WORD
تعداد صفحات: 24
توجه: این تحقیق در مورد تأثیر ورزش بر سلامت سالمندان می باشد و از جهات مختلف ، تأثیر فعالیت های ورزشی را بر روی سالمندان مورد بررسی قرار خواهد داد. این تحقیق به دانشجویان رشته تربیت بدنی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
در بین سالمندان افرادی هستند که ورزش جزو برنامه زندگی آنها بوده ، بدن خود را فعال نگاه داشته و سالم هستند و برخی از آنها در سنین ۶۰ یا ۷۰ سالگی و بالاتر از آن قادر به انجام ورزش های سنگین نیز می باشند … گفتنی ست این مقاله مربوط به کسانی است که فعالیت ورزشی نداشته ، به بیماری ها و ناراحتی هایی دچار شده اند و یا امکان بیمار شدن آن ها در آینده وجود دارد.
بسیاری از سالمندان ممکن است به دلایل مختلف از جمله بیماری های مزمن و مشکلات حرکتی، دچار کم تحرکی و کاهش فعالیت های بدنی شوند. اما یک واقعیت مهم که باید مورد توجه قرار گیرد این است که عدم فعالیت فیزیک کافی برای سالمندان در هر وضعیتی مضر و خطرناک است. سالانه حدود 3.2 میلیون سالمند به دلیل عدم فعالیت بدنی کافی، در سرتاسر جهان جان خود را از دست میدهند. ورزش در دوران سالمندی، به صورت ویژه و منظم برای سلامتی افراد سالمند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ورزش چگونه بر سلامت سالمندان تاثیر میگذارد ؟
مطالعات و بررسی ها نشان می دهند که حتی ورزش سبک و ساده می تواند پیری را به تأخیر انداخته و باعث جوان ماندن افراد گردد . آزمایشات نشان می دهند که ورزش قلب را قوی تر ، وضع تنفس را بهتر ، عضلات و ماهیچه ها را فعال تر ، استخوان ها را محکم تر و بدن را سالم و روحیه را تقویت می کند . یکی از دانشمندانی که در زمینه ورزش و رابطه آن با حفظ قوای بدن مطالعاتی کرده می گوید : در حدود پنجاه درصد از علل مربوط به ضعیف شدن و از دست دادن نیروی حیاتی بین سنین ۳۰ تا ۷۰ سالگی مربوط به نداشتن تحرک و فعالیت بدنی است . چنانچه افراد میانسال و سالمند ورزش کنند می توانند از ۱۰ تا ۲۵ سال به عمر خود اضافه کنند . علاوه بر آن ، بررسی ها نشان می دهند که مسئله ی اینکه در چه سنی ورزش کنند اهمیت نداشته بلکه از هر زمان که افراد شروع کنند نتیجه مطلوبی خواهند گرفت.
سابقاً عده زیادی عقیده داشتند که وضع افراد مسن را از نظر فیزیولوژی نمی توان اصلاح کرد بلکه حداکثر ممکن است پیر شدن آنها را کمی به تأخیر انداخت امّا آزمایشاتی که در ۲۰ سال اخیر به عمل آمده خلاف این نظریه را ثابت کرده است .
رئیس لابراتوار پیری شناسی در دانشگاه ویس کنین درباره این مسئله چنین می گوید : ” سرانجام همه ما پیر خواهیم شد و زندگی مان به اتمام خواهد رسید امّا کیفیت زندگی برای بزرگسالانی که سالم و فعال هستند به مراتب بهتر از آنهایی است که در سنین بالا عشق و علاقه به زندگی را از دست داده و به انتظار مرگ می نشینند . ”
فهرست مطالب
مقدمه
ورزش چگونه بر سلامت سالمندان تاثیر میگذارد ؟
بالا رفتن سن مانعی برای ورزش کردن نیست
استراحت زیاد باعث آسیب به سلامت سالمند میشود
تاثیر ورزش بربهبود عملکرد قلب در سالمندان
کمک به بهبود خواب
کمک به حفظ تعادل مواد شیمیایی در مغز
افزایش انرژی
کاهش تنش عضلانی
کاهش خطر سقوط
ایجاد نشاط و شادی
کاهش ابتلا به زوال عقل
ورزش به افزایش توانایی حرکتی کمک می کند
ترس از حادثه و آسیب دلیل خوبی برای ترک ورزش نیست
استفاده از فعالیتهای بدنی موردعلاقه بهجای ورزش سنگین
ورزش کردن به هر دوصورت انفرادی یا گروهی
برای ورزش کردن نیاز بهصرف زمان زیاد نیست
ورزش برای سلامت کل بدن
ترس از زمین خوردن از دلایل شایع ترک ورزش
تأثیرات ورزش بر مغز سالمندان
سالمندان چگونه ورزش کنند ؟
تمرینهای هوازی استقامتی یا قلبی عروقی
تمرین ساده در منزل
نکات مهم برای انجام ورزش در سالمندی
نتیجه گیری
منابع