آزمایش ماز ذهنی روانشناسی تجربی – ازمایش ماز ذهنی پترسون – آزمایش یادگیری از راه کوشش و خطا روانشناسی تجربی

- آزمایش ماز ذهنی روانشناسی تجربی - ازمایش ماز ذهنی پترسون - آزمایش یادگیری از راه کوشش و خطا روانشناسی تجربی

آزمایش ماز ذهنی روانشناسی تجربی – ازمایش ماز ذهنی پترسون – آزمایش یادگیری از راه کوشش و خطا روانشناسی تجربی

آزمایش یادگیری از راه کوشش و خطا (آزمایش ماز ذهنی پترسون – ماز ذهنی 12 شاخه)

 

تعداد صفحات:  12 

نوع فایل:   WORD

 

 

فهرست مطالب:

چکیده

مقدمه

ادبیات تحقیق

فرضیه

نمونه

اجرای آزمایش

نتایج آزمایش

بحث و تفسیر

پیوست

منابع

 

بخشی از متن فایل:

فرضیه تحقیق:

تکرار و تمرین باعث کاهش زمان و افزایش یادگیری می گردد.

وسایل آزمایش یک نمونه از ماز پیترسن یک عدد مداد و کاغذ برای ثبت نمرات.

نمونه:

نمونه‌ما یک آزمودنی دانشجوی روانشناسی بوده و آزمایش در آزمایشگاه روان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی انجام شده است.

اجرای آزمایش:

آزمودنی باید این ماز را به کمک حافظه خود یاد بگیرد یادگیری از راه کوشش و خطا انجام گیرد اما این کوشش و خطا از راه حسی-حرکتی نیست بلکه ذهنی هستند.

ماز ذهنی پیرسن برای بزرگسالان از 12 شاخه تشکیل شده است و یک شاخه در ابتدا دارد که از آنجا وارد راه اصلی می شویم هر کدام از این شاخه ها دارای اعدادی هستند که راه اصلی و فرعی را از هم متمایز می کنند و خط اصلی نیز که از آن وارد راه اصلی می شویم. در دو سر آن دارای دو عدد است می توان گفت که هر کدام از شاخه ها دارای دو عدد هستند که هر کدام از شاخه ها نیز در امتداد یکدیگر قرار می گیرند  و هر شاخه دیگری را قطع می کند که در هر شاخه شاهد یک دو راهی هستیم که یکی از آنها راه اصلی و دیگری بن بست می باشد. آزمایشگر ابتدا دو عددی را که به دو راهی اول ختم می شوند به آزمودنی می گوید و او باید یکی از آنها را انتخاب نماید بعد دو عدد دیگر را که در انتهای راه انتخابی آزمودنی قرار دارند می خواند آزمودنی دوباره یکی از دو مورد پیشنهادی را انتخاب می نماید این کار آن قدر ادامه پیدا می کند تا آزمودنی شاخه دوازدهم را نیز پشت سر بگذارد و به مقصد برسد. شخص آزمایشگر همیشه دو عدد مربوط به دو راهی را که آزمودنی در آنجا قرار دارد در اختیار او می گذارد این دو عدد باید به طور تصادفی ارائه گردند و عددی که راه اصلی را نشان می دهد گاهی اول و گاهی دوم به آزمودنی گفته می شوند. به عنوان مثال در این فاز که ما این آزمایش را انجام دادیم دو عددی که باید در ابتدا به آزمودنی گفته شوند اعداد 14 و 19 و عدد 21 می باشد. مثلاً اگر 14 و 19 را برای آزمودنی بخوانیم اگر آزمودنی عدد 14 را انتخاب کرد ما باید بار دوم اعداد 19 و 21 را برای  او بخوانیم که آزمودنی از طریق تکرار عدد 19 باید بفهمد که عدد 19 راه اصلی است و اگر بار اول آزمودنی عدد 19 را انتخاب کرد ما بار دوم باید اعداد 41 و 71 را برای او بخوانیم و همین طور ادامه می یابد تا آزمودنی به مقصد برسد آزماینده همه پاسخ های آزمودنی را یادداشت می کند در مورد هر تمرین تعداد خطاها را می شمارد ناگفته نماند که آزمودنی باید آن قدر این آزمایش را انجام دهد تا جایی که سه بار پشت سر هم و بدون غلط به مقصد رسد در این صورت است که می توانیم بگوییم که یادگیری حاصل شده است.

توجه: آزمودنی نباید قبل از اجرای آزمایش ماز را ببیند در غیر این صورت لازم خواهد شد که آزماینده ماز دیگری را با شماره های دیگر برای آزمودنی بخواند.

نتایج آزمایش:

در این جدول مشاهده می گردد که آزمودنی بعد از «13» مرحله توانسته است که یادگیری صورت بگیرد و سه مرحله را بدون اشتباه و متوالی انجام دهد و بعد از بررسی مراحل آزمایش نتیجه می شود که آزمودنی هر چه به مراحل پایانی نزدیک می شود از اشتباهات او کاسته شده تا جایی که از 6 خطا به 3 خطا، سپس ………….

برای دانلود کلیک کنید