تولید قارچ دکمه ای تاریخچه کشت قارچ انسان از بدو پیدایش در جستجوی غذا بوده و یکی از اولین محصولاتی که توجه او را به خود جلب نموده است قارچها بوده اند به نحوی که سابقه کشت جهانی قارچ به2000 سال پیش می رسد . خواص غذایی قارچهای خوراکی: قارچ محتوی نمک
- 48 صفحه ورد
-
تولید قارچ دکمه ای
تاریخچه کشت قارچ
انسان از بدو پیدایش در جستجوی غذا بوده و یکی از اولین محصولاتی که توجه او را به خود جلب نموده است قارچها بوده اند به نحوی که سابقه کشت جهانی قارچ به2000 سال پیش می رسد.
خواص غذایی قارچهای خوراکی:
قارچ محتوی نمک های معدنی غنی از جمله کلسیم، فسفر، پتاسیم، مس و مقادیر اندکی آهن.
- دارای پروتئین های قابل هضم وجذب فراوان.
- دارای ویتامین های B6, B2, B1
- بیوتین
- ریبوفلاوین(برای سلامت پوست، چشمها و بافتهای بدن)
- اسید پانتوتنیک(موثر در تشکیل اسیدهای چرب مورد نیاز بدن و تقویت سیستم عصبی و ماهیچه ای)
خواص غذایی قارچهای خوراکی:
- نیاسین(ماده ضد پیری)
- اسید فولیک(موثر در درمان کم خونی که از این لحاظ از جگر و اسفناج غنی تر است)
- ارگوسترین(پیش ساز ویتامین D)
- اسید تریپتوفان
- لوسین
- لیزین
- اسید آمینه تریپسین(کمک به هضم غذا)
- ویتامینهای k , C و A می باشد
خواص درمانی قارچهای خوراکی:
موثر در درمان و پیشگیری از:
- بیماریهای کلیوی وکبدی
- درمان چاقی
- جایگزین مناسب به جای گوشت قرمز برای افراد مسن
- تنظیم کننده دستگاه تنفسی و گردش خون
تولید جهانی قارچ در جهان و ایران
تولید قارچ در جهان
میزان تولید جهانی قارچ دکمه ای در سال 1991 بیش از یک میلیون تن بوده و کشورهای عمده تولید کننده آن: آمریکا(342000تن)
،فرانسه(231000تن)،
چین(170000تن)،
هلند(165000تن)
ایتالیا(102000تن)
می باشند.
تولید قارچ در ایران
در سال 90 از حدود 240 واحد فعال و در حال بهره برداری کشور میزان 84 هزار تن قارچ بدست آمده که نسبت به 40 هزار تن تولید برآورد انجام شده، رشد قابل ملاحظه ای داشته و موجب گردیده از نظر سطح زیر کشت رده هشتم و از نظر تولید در رده شانزدهم جهان قرار گیریم