دانلود پاورپوینت بیماری مشمشه- 73 اسلاید
اتیولوژی 1:
عامل بیماری :
عامل بیماری باکتری گرم منفی از خانواده پزودومناسها فاقد کپسول و غیرهاگ زا بنام بورخولدریا مالئی Burkholderia mallei سابقا با نام سودو موناس مالئی خوانده می شد. که از ترشحات بینی ، جراحات پوستی و عقده لنفاوی درگیر دامهای مبتلا قابل جداسازی می باشد .
این بیماری درحال حاضر در کشورهای از قاره آفریقا ، آسیا ، خاورمیانه بصورت آندمیک و در بعضی از مناطق همانند بالکان بصورت انفرادی وجود دارد . آخرین مورد بروز بیماری انسانی در کشور در منطقه دزلی کردستان بوده که منجر به مرگ 5 نفر از هموطنان گردید.
آخرین مورد انسانی گزارش شده در جهان به سال 2001 و ابتلاء یک نفر پزشک ارتش در ایالت مریلند آمریکا می شود . از آنجا که بیماری بیش از 50 سال است که در ایالات متحده ریشه کن شده ابتلاء شخص نامبرده شک اذهان عمومی را نسبت به سلاحهای میکروبی برانگیخت .
دلایل
توسعه برنامه پیشگیری و کنترل بیماری مشمشه در کشور توسط سازمان دامپزشکی کشور
علائم قابل مشاهده شامل: پنومونی مزمن با سرفه ، اختلالات تنفسی ( تنفس مشکل ) .
ضایعات بر روی غضروف تیغه میانی بینی بروز می نمایند اندازه ضایعات حدود 1 سانتی متر مربع بوده و ترشحات اولیه سروزی به ترشحات چرکی که ممکن است توام با رگه های خونی باشد تبدیل می شود . ترشحات ممکن است یک طرفه و یا دوطرفه بوده . در صورت ایجاد بهبودی ، ضایعات با اسکار های ستاره ای شکل جایگزین خواهند شد که از علائم بارز بیماری خواهند بود . تورم عقده های لنفاوی تحت فکی قابل تشخیص می باشد .
بطور کلی عصاره میکروب پزودومناس مالئی ، مالئین نام دارد .
مالئین خام ( کرود ) : عبارتست از پادگنی که از باکتری کشته شده عامل مشمشه Burkholderia mallei بدست می آید .
PPD (purified protein derivative)