تحقیق درباره سویا (Soya Bean)

- تحقیق درباره سويا  (Soya Bean)

تحقیق درباره سویا (Soya Bean)

↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓

فرمت فایل: word 

 (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحات:13

 

 

قسمتی از متن فایل دانلودی:

سویا یکی از گیاهان قدیمی بومی آسیا و منچوری چین و ژاپن است . این گیاه همیشه به صورت اهلی دیده شده است این گیاه به عنوان گیاه دانه روغنی از سال 1900 مورد استفاده قرار گرفته است و کشور آمریکا با تولید سالیانه صدها میلیون تن بزرگترین تولید کننده این گیاه می باشد . کشورهای برزیل ، چین ، آرژانتین از بزرگترین کشورهای تولید کننده این دانه می باشند . آمریکا 63% تولید جهانی را به خود اختصاص داده است و این 4 کشور مجموعا 90 تا 95 % تولید را به عهده دارند . سهم جهانی تولید ایران 001/0 در صد است . ( 94 تا 95 درصد روغن کشور از طریق واردات تامین می شود ) .

سابقه کشت و کار سویا در ایران مشخص نیست . فقط در ناحیه گیلان نوعی سویا به نام پشم باقلا یا خرس باقلا کشت می شده است.

در دهه 50 کشت سویا در استان گلستان توسعه چشم گیری یافت و تا امروز 90 تا 95% دانه های روغنی کشور در این استان تولید می شود و میزان تولید سویا در این استان در سال 1380 چیزی نزدیک به 000/200 تن بوده است .

امروزه سویا بیش از 30 تا 35 % تجارت روغن و 70تا 75 % تجارت کنجاله دنیا را به خود اختصاص داده است . دانه سویا 15تا30% روغن و 30تا50% پروتئین دارد و به عنوان مهمترین پروتئین نباتی شناخته شده است .

 

مورفولوژی سویا :

سویا در نوشته های چین آمده است که از حدود 2800سال قبل از میلاد مسیح در چین جزء 5 گیاه عمده بوده است . ( برنج ، گندم ، ارزن ، جو ، سویا )

سویا از خانواده لگومینوز است 42=x2=n2 کرومزوم دارد ، یکساله است و به صورت اهلی یافت شده است . اهلی شدن آن را به امپراتور شین هوا در سال 1700 سال قبل از میلاد مسیح نسبت داده اند و جد مشترک آنها Glycin Soya  بوده است . که نام سویا یا سوژا از آن مشتق شده است . تابع آب و هوای گرم است به نور و آب فراوان نیاز دارد . طول ساقه به 180 سانتی متر می رسد و دو بخش رویشی و زایشی آن بدین شرح است :

مورفولوژی رویشی :

گیاهی است با ارتفاع متوسط تا بلند 75تا180 سانتی متر شاخه بندی به صورت انشعابات زیاد و پراکنده و یا احتمالا به صورت تکشاخه در برخی ارقام مشاهده می شود انشعابات از ساقه اصلی منشاء می گیرد میزان انشعاب بستگی به عوامل محیطی و ژنتیکی از قبیل : طول روز ، فاصله بوته ها از هم ، حاصلخیزی و تراکم دارد .

برگهای سویا به سه نوع دیده می شوند : Cotyle done  

  • اولین جفت بر لپه ای یا کوتیل دونی است
  • برگهای بعدی ساده می باشند
  • برگهای بعدی سه برچه ای یا شبدری ظاهر می شوند که تا انتها برگها بدین صورت مشاهده می شوند .

روی برگها کرک و موی زیادی مشاهده می شود . طول کرکها 1 میلی متر فاصله آنها از هم 1 میلی متر و تقریبا 10درصد سطح برگ را شامل می شوند . سطح زیرین برگ دارای روزنه بیشتری از سطح برگ است .

و…

برای دانلود کلیک کنید