مقاله ترجمه شده تحت عنوان PCOS و مقاومت به انسولین (IR): از سبک زندگی تا عوامل حساس کننده به انسولین
PCOS و مقاومت به انسولین (IR): از سبک زندگی تا عوامل حساس کننده به انسولین
14 صفحه فایل pdf انگلیسی مقاله و 16 صفحه فایل word ترجمه مقاله تحت عنوان سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین: از سبک زندگی تا عوامل حساس کننده به انسولین. این بیماری نتیجه تولید زیاد آندروژن است و با هایپرانسولینمی و دیسلیپیدمی مرتبط می باشد.
مقدمه
براساس ضوابط روتردام که جامعه ی اروپایی تولیدمثل و جنین شناسی انسان (ESHRE) و جامعه ی آمریکایی پزشکی تولیدمثل (ASRM) آن را وضع کرده اند، سندرم تخمدانی پلیکسیستیک (PCOS)، حداقل، به وسیله ی 3 شاخص زیر، تعریف میشود:
- علائم بالینی هایپرآندروژنیسم یا هایپرآندروژنیسم بیوشیمیایی
- اولیگو-/آمنوره و عدم تخمک گذاری
- شاهد اولتراسونوگرافی برای وجود حداقل یک تخمدان و عدم بیماریهای مرتبط دیگر (یعنی هایپرپروکلسینمیا، بیماریهای تیروئیدی، تومورهای ترشح کننده ی آندروژن و هایپرپلازی نارسایی فوق کلیه).
این پیشرفت مناسب بود زیرا زنان مبتلا به PCOS را که شاخصهای قبلی NIH آنها را از قلم انداخته بود، مشمول میکند: آنهایی که دارای تخمدانهای پلیکیستیک و مبتلا به هایپرآندروژنیسم بوده و دارای چرخه های تخمدانی یا عدم تخمک گذاری مزمن و سطوح طبیعی آندروژن، هستند.
اخیراً، جامعهی PCOS و آندروژن اضافی، PCOS را به عنوان یک ناهنجاری مازاد آندروژن در بیوسنتز، استفاده و یا متابولیسم آندروژن در زنان، در نظر گرفته است.
PCOS در 10-8 % از زنان در سنین تولیدمثل، اتفاق میافتد و علائم آن، در ابتدای بلوغ، ظاهر میشود.
این سندرم، ارتباطی قوی با ناباروری، هایپرانسولینمیا، مقاومت به انسولین (IR)، مشکل در تحمل گلوکز، دیسلیپیدمی، توزیع چربی آندروئید و چاقی دارد. حدود 60 % از زنان مبتلا به PCOS، چاق هستند. IR، در حدود 40 % از زنان مبتلا به PCOS که وزن طبیعی دارند و تقریباً، تمامی زنان دارای اضافه وزن که به PCOS مبتلا هستند یا نیستند، مشاهده میشود، اما معمولاً، در هنگام تشخیص یا درمان PCOS، IR سنجش نمیشود. IR را میتوان به وسیله ی عوامل حساس کننده به انسولین و یا رژیم غذایی و ورزش، قبل یا در هنگام درمان باروری و حاملگی، درمان کرد. تاکنون، IR، تشخیص داده نشده و درمان نشده است و اثر درمان، اثبات نشده است. ممکن است درمان IR در زنان جوان، سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت و مشکلات قلبی-عروقی (CV) در سنین بالا شود. به علاوه، ممکن است فهم دقیقتری از اهمیت IR در سلامت تولیدمثلی زنان و تولیدمثل زنان، منجر به راهبردهای درمانی جدید و بهبود نرخ حاملگی و زاد ولد در بیماران مبتلا به PCOS شود. PCOS، یک وضعیت چندژنی است که در آن، عوامل سبک زندگی خارجی، روی فنوتیپ اثر میگذارند. احتمالاً، خطر ابتلای بالغین به بیماریهای متابولیک، به ویژه، چاقی، فشارخون، دیابت و CVD، تحت تأثیر رویدادهای تکوین رویانی و رشد جنینی و نوزادی است. خطر ابتلا به بیماری در سنین بالا، به وسیله ی رویدادها یا وضعیتهایی تعیین میشود که مادر، حتی قبل از حاملگی، تجربه کرده است.