تحقیق در مورد کاربرد انواع نگهدارنده های مواد غذایی
تعداد صفحه: 70
نوع فایل: Word
فرمت فایل: docx
*** قابل ویـرایش
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه 1
فصل اول: معرفی نگهدارنده غذایی 2
1-1- نگهدارنده غذایی چیست؟ 3
1-2- تاریخچه استفاده از مواد نگهدارنده 3
1-3- انواع روش های نگهداری مواد غذایی 4
1-4- نگهدارنده های طبیعی و مصنوعی 5
1-5- سه دلیل عمده برای استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات غذایی 5
1-6- پروپیونات کلسیم 6
1-7- نیترات و محافظت از محصولات غذایی 6
1-8- آنتی اکسیدان ها و حفظ مواد غذایی 7
1-9- سه روش نگهداری مواد غذایی بدون مواد نگهدارنده 8
1-9-1- سرما و انجماد 8
1-9-2- دهیدراکسیون 9
1-9-3- پرتودهی 9
1-10- فواید و مضرات مواد نگهدارنده 10
1-10-1- فواید نگهدارنده ها 10
1-10-2- مضرات نگهدارنده 10
1-11- آیا مواد نگهدارنده را مصرف کنیم یا خیر؟ 11
فصل دوم: نگهدارنده های مورد استفاده در صنایع غذایی 12
2-1- نگهدارنده های مورد استفاده در صنایع غذایی 13
2-2- سوربات سدیم 13
2-2-1- ویژگی های سدیم سوربات 14
2-2-2- نحوه استفاده از سوربات سدیم 15
2-2-3- مشخصات کلی سوربات سدیم 15
2-2-4- کاربردهای سوربات سدیم 16
2-3- سوربیک اسید 17
2-3-1- ویژگیهای اسید سوربیک 18
2-3-2- موارد کاربرد 19
2-3-3- نحوه عملکرد اسید سوربیک 19
2-3-4- ایمنی و عوارض اسید سوربیک 20
2-4- پتاسیم سوربات 21
2-4-1- کاربردهای پتاسیم سوربات 22
2-4-2- پتاسیم سوربات در مواد غذایی 23
2-4-3- پتاسیم سوربات در محصولات آرایشی و بهداشتی 24
2-5- متیل پارابن 26
2-5-1 پارابن ها به دلایل زیر برای شما مضر هستند 27
2-6- بنزوئیک اسید چیست؟ 28
2-6-1 نام های دیگر اسید بنزوئیک 29
2-6-2- اسید بنزوئیک در چه میوه هایی وجود دارد؟ 30
2-6-3- چه غذاهایی حاوی بنزوات هستند؟ 30
2-6-4- مکانیزم اسید بنزوئیک در صنایع غذایی 30
2-6-7- کاربرد بنزوئیک اسید در صنعت 31
2-7- سدیم بنزوات 32
2-7-1- سدیم بنزوات را به چه روشی میتوان تولید کرد؟ 33
2-7-2- کاربردهای سدیم بنزوات 34
2-7-2-1- محصولات غذایی و نوشیدنی ها 34
2-7-2-2- داروسازی 35
2-7-2-3- آرایشی و بهداشتی 35
2-7-2-4- کاربرد در صنعت 35
2-7-3- بنزوات سدیم برای سلامتی خطر دارد یا خیر؟ 36
2-8- متابی سولفیت سدیم 36
2-8-1- نام های سدیم متا بی سولفیت 37
2-8-2- کاربرد های سدیم متا بی سولفیت : 38
2-9- سدیم بی سولفیت 40
2-9-1- کاربرد بی سولفیت سدیم 41
2-10- نایسین چیست؟ 43 2-10-1- طبقه بندی باکتریوسین ها 44 2-10-2- کاربرد نایسین در صنایع غذایی 45
2-10-2-1 خاصیت نگهدارندگی 45
2-10-2-2- کابرد E 234 در محصولات لبنی تخمیری 46
2-10-2-3- استفاده از E 234 در بسته بندی فعال محصولات غذایی 46
2-10-2-4- استفاده از نایسین در ترکیب با فرآیندهای حرارتی 47
2-10-2-5- استفاده از نایسین در ترکیب با فرآیندهای غیر حرارتی 47
2-11- نیترات سدیم 48
2-11-1- اکسید نیتریک 49
2-11-2- نیتروزامین ها 49
2-11-3- کاربرد های نیترات سدیم 50 2-11-4- کاربرد و محدودیت های نیترات سدیم در مواد غذایی 50
2-11-5- مقادیر مجاز استفاده از نیترات سدیم در گوشت های فرآوری شده 51
2-11-6- منبع طبیعی نیترات سدیم 52
2-12- اسید استیک 52
2-12-1- ویژگی های اسید استیک 53
2-12-2- اسید استیک در صنایع غذایی 54
2-12-3- اسید استیک چگونه در مواد غذایی حضور دارد؟ 55
2-12-4- از اسید استیک به عنوان ماده افزودنی و نگهدارنده در چه مواد غذایی استفاده می شود؟ 55
2-12-5- اسید استیک موجود در سرکه چقدر است؟ 55
2-12-6- انواع مشتقات اسید استیک در صنایع غذایی شامل کدام مواد هستند؟ 56
2-13- پتاسیم استات 56
2-13-1- کاربرد پتاسیم استات 57 2-13-1-1- صنایع غذایی 57 2-13-1-2- ضد یخ 58 مزایا ی استفاده از پتاسیم استات به عنوان ضد یخ چیست ؟ 58 2-13-1-3- صنایع کشاورزی 58 2-13-1-4- پزشکی 59 2-13-1-5- کاربرد های دیگر &nbs