مقاله تعیین نسبت تربیت اسلامی با ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین

- مقاله تعیین نسبت تربیت اسلامی با ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین

مقاله تعیین نسبت تربیت اسلامی با ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین

تعیین نسبت تربیت اسلامی با ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین

این مقاله که شامل زیر مجموعه هایی تحت عنوان: ساحت های ششگانه-ساحت اعتقادی،عبادی و اخلاقی-ساحت اجتماعی و سیاسی –ساحت زیستی و بدنی –ساحت زیبا شناختی و هنری-ساحت اقتصادی و حرفه ای –ساحت علمی و فناورانه است،در قالب ورد و قابل ویرایش و در 25 صفحه تدوین گردیده است.

نمونه این مقاله در جایی وجود ندارد و توسط مدیر سایت طراحی و نگارش شده است.شامل عنوان مقاله ،چکیده،کلیدواژه،مقدمه،متن و نتیجه گیری می باشد.منابع در پایان مقاله بر اساس حروف الفبا آورده شده است. و در همایش و مجله خاصی قبلا به چاپ نرسیده است.در تمام مقاله از فونت BNAZANIN12  استفاده شده است.

چکیده

سند تحول بنیادین با هدف تحولی زیر بنایی در آموزش و پرورش بدلیل عدم ابتناء سیستم آموزش و پرورش بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و برای نیل به اهدافی از جمله تربیت اسلامی و باور عمیق به اسلام و اندیشه ها و ارزش های والا و در نهایت دستیابی به چشم‌انداز و اهداف تعلیم و تربیت در افق 1404طراحی شده است . از آنجا که متفکرین اسلام، اصول و مبانی اندیشه‌های عقلی خود را با مبانی دینی قرآن و سنت تطبیق داده اند و هدف نهایی سند تحول بنیادین نیز دستیابی به پرورش یافتگانی با شایستگی ها و توانمندی های اعتقادی بر مبنای فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی است، لذا مقایسه و تطبیق دوباره ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین با تربیت اسلامی، اصلاح خلاء های احتمالی و در نهایت تقویت بنیان های نظری سند خواهد شد. در این راستا پژوهش حاضر به بررسی و تعیین نسبت تربیت اسلامی با ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت و سند تحول بنیادین می پردازد. در سند تحول بنیادین تربیت به معنای” فرایند تعاملی زمینه ساز تکوین و تعالی پیوسته ی هویت متربیان، به صورتی یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی، به منظور هدایت ایشان در مسیر آماده شدن جهت تحقق آگاهانه و اختیاری مراتب حیات طیبه در همه ابعاد” تعریف شده است و هدف کلی تربیت این گونه تعریف شده است : ” تکوین و تعالی پیوسته هویت متربیان به گونه ای که بتوانند در موقعیت خود و دیگران در هستی ، را به درستی درک و آن را به طور مستمر با عمل صالح فردی و جمعی متناسب با نظام معیار اسلامی اصلاح نماید ” . در سند بنیادین تحول در راستای رویکرد جامع و متوازن مفهوم تربیت به جای تعلیم و تربیت استفاده شده است و تعلیم از مقتضیات تربیت برشمرده شده است. در سند تحول بنیادین عقل ورزی از اصول تربیت اسلامی تعریف شده و مربیان و متربیان نسبت به خردورزی و نقادی مداوم عمل خود و دیگران ترغیب شده اند. تأمل در چهارچوب سند تحول بنیادین و مقایسه آن با اهداف تربیت اسلامی خود نقطه قوتی در جهت آرمانهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به حساب می آید و چشم انداز مطمئنی را برای پویندگان راه تعلیم و تربیت نمایان می سازد.

کلیدواژه : تربیت اسلامی،ساحت های شش گانه،تعلیم و تربیت،سند تحول بنادین

 

برای دانلود کلیک کنید