ترجمه فصل 6 کتاب بیوشیمی انتقال و تنظیم پیام، نوشته گرهارد کراوس، به همراه نسخه اصلی کل کتاب
ترجمه فصل 6 کتاب بیوشیمی انتقال و تنظیم پیام، نوشته گرهارد کراوس، به همراه نسخه اصلی کل کتاب
کتاب بیوشیمی انتقال و تنظیم پیام نوشته گرهارد کراوس (Gerhard Krauss)چاپ پنجم، پیام رسانی سلولی را به تفصیل شرح می دهد و یکی از بهترین رفرنس ها در این زمینه می باشد. عنوان فصل 6 این کتاب پیام رسانی از طریق گیرنده های هسته ای می باشد که ترجمه ی آن در قالب 44 صفحه فایل ورد ارائه می شود.
پیام رسانی به وسیله ی گیرنده های هسته ای
اساس روش کلاسیک پیام رسانی به وسیله ی گیرنده ی هسته ای (NR)، توانایی گیرنده های هسته ای برای تنظیم نسخه برداری در پاسخ به لیگاندهای همجنس است. معمولاً، گیرنده های هسته ای، از طریق اتصال به عناصر تشخیصی DNA، که در ناحیه ی کنترلی ژن های هدف قرار دارند، به صورت فعالکننده های نسخه برداری عمل میکنند. شمار ژنهایی که به وسیله ی گیرنده های هسته ای تنظیم میشوند، بسیار زیاد است؛ برای مثال، گیرنده ی گلوکوکورتیکوئیدی، به تنهایی، روی نسخه برداری از بیش از 500 ژن هدف در سلولهای انسانی، اثر میگذارد. پاسخهای ژنومی، اغلب، سبب آغاز تغییرات طولانی مدت در الگوی پروتئینی یک سلول میشوند و بر این اساس، بسیاری از هورمونهای مسیرهای انتقال پیام دربرگیرنده ی گیرنده های هسته ای، در تکوین و تمایز ارگانها، شرکت میکنند. به عنوان مثال، میتوان از هورمونهای جنسی، هورمون تیروئیدی T3، هورمون D3 و رتینوئیک اسید نام برد.
در مسیر غیرژنومی (بخش 6.7)، گیرنده های هسته ای، سیگنالهایی از مسیرهای پیام رسانی دیگر دریافت کرده و به آنها میفرستند. این انتقال متقابل پیام، عمدتاً، در سیتوزول روی میدهد و ممکن است منتج به طیف وسیعی از خروجیهای پیام رسانی شود. عملکردهای غیرژنومی، در مقایسه با عملکردهای ژنومی گیرنده های هسته ای و لیگاندهای آنها، بسیار سریع هستند و میتوان اثرات آنها را طی چند ثانیه یا چند دقیقه، مشاهده کرد.