فیلم آموزشی شبیه سازی آنتن هورن (شیپوری) با تغذیه SMA در نرم افزار CST
یک آنتن شیپوری (شاخکی) یا آنتن شیپوری ماکروویو آنتنی است که از یک راهنمای موج فلزی درخشان به شکل شیپور تشکیل میگردد و امواج رادیویی را در یک پرتو هدایت میکند شیپورها کاربرد گسترده ایی در فرکانسهای میکرو موج و UHF در بالای 300 MHZZ دارند. آنها به عنوان فیدر برای ساختارهای آنتنی بزرگتر مانند آنتنهای … و نیز به عنوان آنتنهای کالیبراسیون استاندارد برای سنجش بهره آنتنهای دیگر و به عنوان آنتنهای جهت دار برای دستگاههایی مانند تفنگهای رادار، بازکنندههای اتوماتیک درب و رادیو مترهای میکرو موج استفاده میشوند. مزایای آنها عبارتند از جهت گیری متوسط، نسبت پایین موج ایستا (SWR)، پهنای باند وسیع و ساخت و تنظیم ساده.
یکی از اولین آنتنهای شیپوری در سال ۱۸۹۷ توسط محقق رادیویی هندی با نام جاگادیش چاندرا بوسی ساخته شد؛ او آزمایش را بر روی میکرو موجها انجام داد در دهه ۱۹۳۰ اولین تحقیق آزمایشی و تحلیل تئوریکی یک آنتن شیپوری انجام گرفت توسعه رادار در جنگ جهانی دوم منجر به تحقیقات در مورد آنتنهای شیپوری گردید و طراحی شاخکهای فیدی برای آنتنهای رادار شد. شاخکهای موج دار توسط کی در سال ۱۹۶۲ اختراع شد و کاربرد گستردهای به عنوان شاخک فیدی برای آنتنهای میکرو موج مانند دیش ماهوارهای و تلسکوپ رادیویی داشت.
یکی از مزیتهای آنتنهای شاخکی این است که از آنجایی که آها دارای المنتهای رزونانت (مقاومتی) نیستند میتوانند در محدوده گستردهای از فرکانسها کار کنند پهنای باند قابل کاربرد آنتنهای شیپوری معمولاً ۱۰:۱ است و این پهنای باند را میتوان تا ۲۰:۱ افزایش داد. امپدانس ورودی تدریجاً بر روی این دامنه فرکانسی گسترده تغیر میکند و امکان نسبت پایین موج ایستای ولتاژ (VSWRR) بر روی این پهنای باند وجود دارد. بهره آنتنهای شاخکی تا Db25 است و محدوده dB20-10 محدوده معمولی میباشد.
این فایل شامل سه فیلم آموزشی و یک فایل شبیه سازی شده در نرم افزار cst است .
دراین فیلم آموزشی سعی شده به صورت مرحله ای نحوه ی شبیه سازی انتن هورن و تغذیه SMD که یکی از رایج ترین روش های تحریک این آنتن ها در عمل می باشد توضیح و آموزش داده شود .
لینک دانلود پایین صفحه :
.
.