طرح توسعه خوشه صنعتی سازندگان ادوات شالیکوبی استان گیلان
8 صفحه word | فونت Tahoma سایز 12 | قابل اجرا در آفیس 2007 و نسخه های جدیدتر | قابل ویرایش و آماده چاپ
بخشی از فایل
مختصری از تاریخچه سازندگان ادوات کشاورزی شالیکوبی استان گیلان
تبدیل شلتوک به برنج سفید ماشینی در سطح استان گیلان حدود 70 سال پیش همزمان به کمک سرمایه داران در شهر های رشت – بندر انزلی- صومعه سرا شروع به کار نموده و به فعالیت خود ادامه دادند .
در حال حاضر تقریباَ 1800 واحد کارخانه شالیکوبی در نقاط مختلف استان پراکنده و فعالیت می نمایند و با کمک و خدمات سازندگان ادوات شالیکوبی سرویس و نگهداری می شود .
این کارخانجات از ابتدا به کمک دو نفر از صنعتگران خارجی به نام های:
1- ژوزف پاراسِلُف لهستانی اصل 2-مسیو آزاد
تجهیزات خود را نگهداری می نمودند . رفته رفته با افزایش فعالیت ساختن این تجهیزات به کمک صنعتگران داخلی استان شروع و به طور فعال از سال 1325 با کسب مهارت گروههای فنی استان که از شاگردان دو صنعتگر یاد شده در شهر رشت بودند ، شکل گرفتند و بطور جدی و تکنیکی در حال حاضر گروههای فنی زیر فعالیت دارند:
- گروه فنی و مهندسی (حسین ، حسن و حمید رضا و ….) رشت جنب فرودگاه
- گروه فنی و مهندسی همتی (غلامرضا ،حمید رضا و ….) همتی ابدالی رشت-پسیخان
- گروه فنی ارکاک (مرحوم مصطفی خان ، محمد)ارکاک رشت-میدان صیقلان
- گروه فنی و مهندسی دادکی رشت خیابان امام رضا(ع)
- گروه فنی مهندسی بیدریغ در حال حاضر نیمه فعال
- گروه فنی و مهندسی میر نظام کراکوئی در حال حاضر غیر فعال ولی یکی از بهترین شرکت های ماشین سازی
صنعت چای و ماشین آلات خط کشتار مرغ با ظرفیت 500 الی 1200 قطعه در ساعت بوده که از سال 1376 به صادرات خود به کشورهای زیر :1-الجزایر 2-ارمنستان 3-سودان 4-آزربایجان
و …. ادامه داده و موجبات خوشحالی و سربلندی میهن عزیز ایران و بخصوص استان گیلان می باشد که با همکاری C.D.A جهت توسعه فعالیت سازندگان ادوات کشاورزی طبق توافق قبلی ، مساعدت نمایند تا با کمک و تکمیل همکاری گذشته خوشه صنعتی را یاری نمایند .
اطلاعات مربوط به طرح (موقیت جغرافیایی طرح) :
استان گیلان با مساحت 14700 کیلومتر مربع وسعت د رجنوب دریای مازندران واقه شده است .دارای 238040 هکتار زمین شالیزاری بوده و حدود 34 درصد شلتوک و 35 درصد برنج کشور را تولید می کند . طبق اسناد موجود گزارش جهاد کشاورزی در سال 85 مبلغ 800 میلیارد ریال خسارت ناشی از قدیمی بودن و فرسوده شدن ماشین آلات شالیکوبی به این طرح وارده فتوکپی نشریه تقدیم است.
بدلیل عدم موفقیت دستگاه های مدرن وارداتی شرکت های مشروح زیر در سه قسمت:
الف:
1- شرکت بهینه پویا طبرستان محصولات شرکت یانگ اگز یانگ چین.
2-شرکت شالی صنعت شمال محصولات شرکت یانگ اگز یانگ چین.
ب:
1- شرکت پرشیا سینا بین الملل محصولات شرکت شودر آلمان و شرکت های هوبی ، اَوِر بِست ، بیشان چین از توفیق و تلاش مناسبی برخوردار بوده که در نتیجه عدم پذیرش و استقبال عمومی در حال حاضر به خدمات خود ادامه می دهد .
ج: شرکت داخلی سازنده دستگاه های مدرن شالیکوبی (خسرو-پرویز) زارعی در مرودشت استان فارس که از توفیق نسبتاَ قابل قبولی بر خوردار بوده و نیازمند هماهنگی ذینفعان خوشه به کمک C.D.A می تواند امید بیشتری به توسعه فعالیت و استفاده مفید از موقیت حاصل از طرح ، لیست کردن مشکلات کسب و کار واحد ها ، هدف گیری مهمترین مشکل استفاده نظرات فنی و کارشناسی شورای هماهنگی ، شورای رهبری و تخصصی و پژوهشی صنعتگران ، اساتید دانشگاه ، مخترعین ، ارائه دیدگاه های مورد نظر در عرصه بین المللی و کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و حرکت به سوی فضای رقابتی کسب و کار پرداخت. مانند شرکت ماشین سازی میر نظام لاهیجان .تا با ارائه نظرات و الگوی ساخت سیستم استاندارد و مدرن به کمک سازندگان ادوات کشاورزی استان گیلان جهت رفع نیاز داخلی و ورود به بازارهای منطقه ای و جهانی راه یابد . مانند شرکت ماشین سازی میر نظام شهرستان لاهیجان که افتخار صنعت چای و ماشین آلات کشتار مرغ به ظرفیت 500 الی 1200 قطعه در ساعت رسیده و به کشورهای :الجزایر ، مصر ، سودان و ارمنستان صادر می نماید.
1- 2 – سوابق اجرایی مجری طرح در ارتباط با موضوع :
ردیف
عنوان فعالیت
سازمان اقدام کننده
نوع مسئولیت در طرح
1
2
3
4
5
6
نماینده صاحبان کارخانجات شالیکوبی
نماینده اصلاح ساختار کارخانجات شالیکوبی
کارشناس فنی و حرفه ای آموزش و پرورش گیلان
عضو کمیته برنامه ریزی فنی و حرفه ای آموزش و پرورش گیلان
عضو ستاد برنامه ریزی فنی و حرفه ای
مدیر و مکانیک ماشین آلات کشاورزی
جهاد کشاورزی
جهاد کشاورزی
اداره کل آموزش و پرورش
اداره کل آموزش و پرورش
سازمان برنامه و بودجه
کارخانه برنجکوبی
نماینده مسئول هماهنگی
عضو اصلاح ساختار
مجری طرح های آموزش فنی ، طرح کاد
مجری طرح تربیت مکانیسین ماشین آلات کشاورزی
همکاری در برنامه ریزی فنی و حرفه ای استان
از سال 1355 تاکنون