پاورپوینت اهمیت بهداشت مواد غذایی
نوع فایل:power point
قابل ویرایش:29 اسلاید
قسمتی از اسلایدها:
کاربرد روشهای قدیمی و شیوههای غیربهداشتی تهیه، توزیع و مصرف مواد غذایی موجب گسترش روزافزون انواع آلودگیهای میکروبی و بیماریهای همهگیری و کشنده میشود، از جمله میتوان گسترش آلودگی ناشی از میکروب سالمونلا را مثال زد که از کودکان شیرخوار تا بزرگسالان را تهیه میکند.
بهداشت مواد غذایی موضوعی گسترده است و هدف از بیان و شرح، مطالعه روشهایی برای تولید، آمادهسازی و عرضه یک ماده غذایی است که از نظر سلامت، دارای کیفیتی مطلوب باشد. اصولاً یک ماده غذایی باید مغزی باشد و از نظر ظاهری مطلوب و در عین حال از مواد زیانبخش نیز عاری باشد.
یکی از وظایف مهم انسان، تامین مواد غذایی سالم و کافی است که این مواد باید طبق اصول بهداشتی مناسب نگهداری شوند
فهرست مطالب واسلایدها:
هدفهای رفتاری
تعریف بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی
فساد چیست؟
حفاظت و نگهداری از مواد غذایی
استریلیزه کردن
کنسرو کردن مواد غذایی
نگهداری مواد غذایی بوسیله سرما
محصولات غذایی برای نگهداری به 2 دسته تقسیم میشوند
حمل و نقل
نکات مهم
منابع وماخذ:
زمردی، شهین. تکنولوژی فرآوری میوههای خشک و کنترل کیفیت آنها. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. چاپ اول. پاییز 1386. ص 1.
رضیولر، ودود. میکروبهای بیماریزا در مواد غذایی و اپیدمیولوژی مسمومیتهای غذایی. انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. چاپ اول. تابستان 1387. ص 10.
بیگمحمدی، فرانک. میکروبیولوژی و بهداشت مواد غذایی. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی. چاپ آزادگان. چاپ اول. سال 1387.
ای.مور، کارولین. شمولین، روبرت.میمی کر، ترجمه میدانی، جواد. بهترین کلیدهای تغذیه برای کودک و نوجوان. موسسه انتشارات صابرین. چاپ دوم. 1377. ص 66، 70 و 174.
آدامز، ام.آر. موس ام.ا. مترجمان مرتضوی، علی. صادقی ماهونک، علیرضا. میکروبیولوژی مواد غذایی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد. چاپ دوم. پاییز 1382. ص 3 و 155.
حلم سرشت، پریوش. دل پیشه، اسماعیل. اصول بهداشت فردی. انتشارات چهر. 1377.
حاتمی، حمید. صفوی، سیدمنصور و …. کتاب جامع بهداشت عمومی. 1383.
فضل آرا، علی. اصول بهداشت در مراکز تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی. انتشارات موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی. چاپ اول. 1384. صص 7-36.